Aftrap van nieuw seizoen (6 september)
Het nieuwe seizoen begint vrijdag alweer. En één ding staat al vast, we krijgen een nieuwe kampioen. Oscar heeft vier titels achter elkaar gewonnen en heeft zowel meelij met de penningmeester [zo’n nieuwe beker loopt stevig in de papieren] als zijn clubgenoten. Niet langer dienen zij als kanonnenvlees, maar eindelijk zijn zij bevrijd van de loden last alleen maar te kunnen afwachten wanneer hij de titel veilig stelt. Titelkandidaten te over: Dolf en Jos bijvoorbeeld, beiden absolute ratingtoppers maar tot nu ontbreekt hun naam op de beker. Of weer iemand van het illustere rijtje Wim, Rob en Nathanael, wier namen al meerdere malen gegraveerd zijn. Of Lennard die met 100% gepromoveerd is of Piet de Knoeier die eindelijk het licht heeft gezien?

Welkom
We verwelkomen ook een tweetal nieuwe strijders. Paul Kuijpers [voor sommigen uit het WatertorenToernooi of de wedstrijden tegen De Pion] gaat van start in de voorrondes. Sebas Janse debuteert op zijn elfde in Groep 3 onder het toeziend oog van zijn trainer.

Speeltempo
We gaan het nieuwe seizoen een nieuw speeltempo gebruiken. Zoals jullie op de ALV gehoord hebben gaat de RSB over op een nieuw tempo, en dat betekent dus dat wij dat naadloos overnemen. Het tempo wordt: 1 uur 40 minuten voor de gehele partij plus 5 seconden per zet vanaf zet één. Door de vlag rammen wordt dus ietsje lastiger. Noteren [blijft] is verplicht tot je minder dan 5 minuten hebt. Wat wel lastig wordt is het instellen van de klokken. Zoals het er nu naar uit ziet zit er niet veel anders op dan dat Arrian hoogstpersoonlijk vrijdag alle klokken instelt of een college over dit onderwerp geeft. Om het nog lastiger te maken gaat Sebas spelen volgens het jeugdtempo van 1 uur plus 5 seconden per zet.

Aanvang
Niet alleen Sebas komt spelen, ook Lola gaat weer het leven van de tegenstanders zuur maken. Zij gaat spelen in Groep 2. Om er voor te zorgen dat niet alleen de jeugdigen enigszins op tijd klaar zijn maar ook de leden die de laatste tram of trein moeten halen beginnen we om 20:15. Dat betekent dus ook dat Angelo tot 20:10 ongestoord met de jeugd aan de slag kan en Shakir de tijd tussen acht uur en het begin zijn indeling voor Groep 3 kan maken. Aan de Groep3 spelers dus het verzoek tijdig aanwezig te zijn of om hem tijdig te mailen [alansari_shakir@yahoo.com] over de aan/afwezigheid.

Groepen
De groepen bestaan de eerste cyclus elk uit elf spelers. Zo houden we ruimte in de agenda [de eerste cyclus loopt tot en met 15 januari] en houden we genoeg spelers in Groep 3.

De promotie-/degradatieregels zijn hier en daar een tikkie veranderd: In de Voorrondes is er niets veranderd, dus de nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich voor de Champions League [de onderlinge resultaten blijven staan], De nummers 11 en volgende degraderen naar Groep 2 en de rest plaatst zich voor de MinorPromotieGroep [de onderlinge resultaten blijven staan]. Uit Groep 2 promoveren de nummers 1-3 [de onderlinge resultaten blijven staan] naar de MPG. De nummers 11 en volgende degraderen en de rest blijft in Groep 2. Uit Groep 3 promoveren de nummers 1 en 2.

Groepsleiders
De groepsleiders nemen in de loop van de week nog contact op met de spelers voor de nodige formaliteiten als lotingnummers en regeltjes etcetera.

Voorronde A: Joost van Rosmalen
Voorronde B: Wim Koster
Groep 2: Leo de Jager
Groep 3: Shakir Salih

Tot slot wens ik iedereen een prettig seizoen. (Leo de Jager)