Himmelhoch jauchend und zum Tode betrubt (21 mei)
Met nog slechts vier speelrondes te gaan wordt het weer tijd voor himmelhoch jauchend und zum Tode betrubt:

CL
In de CL was de eerste, toch wel onverwachte afvaller in de race, Leo Kranenburg. Op het bord wist hij de race weliswaar goed vol te houden, maar hij werd genadeloos onderuit gehaald door eigen toe doen. Verstrikt in de luiers wist hij het Nivon niet meer te vinden en moest de handdoek in de ring gooien. Daarmee was het aantal kandidaten voor de ereplaats terug gebracht tot vier [Wim, Oscar, Dolf en Jos]. Van dit kwartet was Wim de volgende die het uitzicht op de titel kwijtraakte, want wie Jos wil bijhouden heeft niet genoeg aan remise. Wim's laatste kans op eeuwige dankbaarheid van Dolf of Oscar is winst op Jos in diens laatste partij. Als Jos die namelijk wint kan de webmaster [eindelijk] weer eens voor het eerst sinds 2006 een nieuwe naam noteren op de lijst van clubkampioenen. Oscar en Dolf [die vreemd genoeg nog steeds op de kampioenenlijst ontbreekt] mogen nog een keer tegen elkaar en hebben dit keer niet genoeg aan een [grootmeesterlijke] salonremise, alleen winst geeft nog een minieme kans op de titel.
Onderaan vinden we Stijn, maar die heeft nog een troef aas in de mouw, want je moet niet raar opkijken als hij volgend seizoen door heeft hoe hij die oudjes aan moet pakken.

MPG
In de MPG zijn al een aantal spelers klaar en staat Tim er wel heel goed voor. Met een prachtige score van 10½ uit 14 staat hij ongedeeld eerste en kan alleen nog achterhaald worden door Richard wanneer die zijn beide resterende partijen alsnog wint. De derde plaats lijkt voor Rob, al is het ook voor hem nog afwachten of de concurrentie geen al te fanatieke eindsprint inzet: Andreas kan door 2½ uit 3 nog langszij komen, net als Maarten en Marco bij 2 uit 2. Onderaan is het doek gevallen voor [Jan-Pieter], Michael en Herman. De vierde plek in groep2 gaat naar de uitgespeelde Nathanael, of Kees als die laatste minder dan 2 uit 3 uit zijn laatste partijen scoort [tegen Michael, Herman en Marco].

Groep2
In groep2 valt het grote aantal afmeldingen van Pim op. Met nog zeven partijen te spelen in vier rondes lijkt een aantal reglementaire nullen onontkoombaar. Als we Pim verder even beschouwing laten kunnen we alleen maar constateren dat we vijf kandidaten hebben voor de vier promotieplaatsen, namelijk Joop, Xander, Mark, Leo en Bob. De overigen moeten er alles aan doen om het vege lijf te redden, al is de situatie voor Ed en Gert al hoogst kritiek.

Groep3
Bij de aftrap van groep3 zijn de nodige weddenschappen afgesloten op Wil. Zou hij bij zes uit zes stoppen of doorgaan tot elf uit elf. Na de eerste ronde was iedereen, maar met name Wil, al helemaal genezen. In die eerste ronde ging hij er namelijk gelijk al genadeloos af en was daarmee gedegradeerd tot kanonnenvlees. Hoewel hij inmiddels met 5½ punt nog kansjes heeft om het drijfzand te ontsnappen zal hij toch nog een paar keer op moeten draven om op zijn tandvlees de eindstreep te halen. Boven hem zien we Emilian de lijst trots aanvoeren, zal het nu eindelijk eens gaan lukken? gevolgd door Wouter die kennelijk precies weet hoe je uit deze slangenkuil moet promoveren. Achter Wil vinden we de hongerige wolven Rob, Arnold en Leo die sinds zijn magistrale promotiecoaching weer de inspiratie opgedaan heeft om zelf de nodige slachtoffers te gaan maken.

Coppa
De Coppa is inmiddels ergens in de kwart en halve finale beland. We krijgen straks een halve finale Dolf - Jos en als tweede partij Herbert tegen de winnaar van Maarten - Kees.

Rapid
Vooruitlopend op het echte werk straks in juni zijn er al een aantal spelers uit de startblokken gegaan. Angelo staat al op drie, achtervolgd door de tweepinters Mark, Wouter en Bart. (Leo de Jager)