[Bijna] einde 1e cyclus (3 februari)
Na de laatste speelavond zijn de meeste beslissingen gevallen. Dat lijkt een open deur, maar bij RSR is dat niet het geval. De winnaars zijn Dolf in 1A, Leo Kranenburg in 1B, wieowie in G2 en Mark in G3. In 1A, 1B en G3 zijn alle promovendi en degradanten bekend. Weliswaar zijn een heleboel weddenschappen de mist in gegaan, maar duidelijk is het wel. Voor sommige mensen is het sneu, zoals Philip die in de laatste twee ronden Marco en Spaan persoonlijk uitschakelt en dan moet toezien hoe de ongeslagen Dolf uitgerekend door Wim op een nul getrakteerd wordt. Resultaat: Philip komt een schamel SB puntje te kort op Wim, die het nog aan het vieren is. Spaan hoefde de laatste partij alleen maar van Philip te winnen om zich te plaatsen... Beiden, Philip en Spaan zullen niet blij zijn met het nieuwe systeem waar twee plaatsen minder te verdelen zijn voor de CL. En dan Rob, die, terug gekomen van een rampzalige start moet toezien hoe op de andere borden al zijn kansen om zeep geholpen worden. In 1B zijn Richard en Jan-Pieter slachtoffer van het nieuwe systeem. En wat te denken van Wil, gedegradeerd naar groep3. Ik krijg al meelij met zijn komende tegenstanders. Zie de website voor de details.

In Groep2 echter zijn nog drie partijen te spelen met als inzet twee plaatsen in de MPG, en daardoor loopt Arrians computer bijna vast van het doorrekenen van de mogelijkheden. De stand is nu als volgt:
3 Bob         7 uit 11
4 Maarten   7 uit 11
5 Andreas   6 uit 10
6 Alek        6 uit 11
Met nog drie partijen te gaan, waarvan de laatste twee op 8 februari gespeeld worden [de uitslag van de eerstgenoemde partij is dan al bekend], namelijk:
Mischa Andreas
Andreas Bob
Maarten Alek
Is er nog van alles mogelijk. Met simpel redeneren komen we echter ook al een eind. We hebben 27 mogelijke uitslagen. Als Bob wint promoveert hij, als Maarten niet verliest promoveert hij [een enkele keer op SB, maar dat moet de lezer maar geloven, of zelf na rekenen]. Als Andreas beide partijen wint, is ook hij zeker. En passant zal dan ook duidelijk worden wie er in deze groep met de lauwerkrans vandoor gaat.

Voor de liefhebbers, hieronder een ouderwetse beslissingstabel:De samenstelling van de groepen in de volgende cyclus is als volgt:

CL [Groepsleider Leo de Jager]
Leo Kranenburg, Jos, Oscar, Harmen, Dolf, Stijn, Wim en Joost Ros.

MPG [Groepsleider Joost van Rosmalen]
Tim, Paul Batenburg, Jan-Pieter, Michael, Arno, Richard, Philip, Nathanael, Marco, Rob, Peter en Herman. Uit G2 Paul Tromp, Kees, plus twee spelers uit G2

G2 [Groepsleider Arno Beljaars]
Xander, Leo de Jager , Joop, Paul Dekker, Mark, Gert, Brian, Ed, Pim, Arend, de verloren zoon Floris en twee spelers die in G2 blijven.

Naar G3 zijn gedegradeerd [Groepsleider Michael Fung]:
Mischa, Shakir, Wouter, Wijnand en Wil. (Leo de Jager)