Einde RSR-cyclus -1 (27 januari)
Met nog slechts één reguliers speelavond te gaan is het tijd voor de laatste tussenstand. Deze keer niet op numerieke volgorde maar op duidelijkheid.

We beginnen dus met groep 1B. Op het kampioenschap na is alles duidelijk. Als Leo niet verliest van Jos is hij kampioen, anders gaat de eer naar Jos. Naar de CL gaan Leo, Jos, Oscar en Harmen. Naar groep 2 gaan Joop en Paul D. De anderen gaan naar de MPG.

In G3 zijn na Mark inmiddels ook Gerrit en Brian zeker van promotie. Léon heeft zijn minimale kans gegrepen door Emilian te verslaan. Voor de vierde promotieplaats zijn nu nog drie kanshebbers over. Ed en Emilian hebben beide vijf punten en Léon volgt met 4 punten. Voor de duidelijkheid, bij gelijk eindigen gelden weerstandspunten [gevolgd door SB en onderling resultaat] Dus hoewel Léon zowel van Ed als Emilian gewonnen heeft, lijkt het lot hem niet gunstig gezind. Volgende week weten we het.

Het eerste hoofdpijndossier is groep 1A. De hoofdpijn wordt voornamelijk veroorzaakt door het [te] grote aantal nog te spelen partijen. Inmiddels zijn Stijn, ondanks een rampzalige slotserie en Dolf zeker van de CL. Gedegradeerd zijn Xander en Leo de Jager. Zeker van MPG zijn Peter en Herman. Voor de overige twee CL plaatsen zijn echter nog zes kandidaten. De wedstrijdleiding is inmiddels enigszins partijdig en hoopt op een wonderbaarlijke genezing van de hoofdpijn middels winstpartijen van Nathanael [zwart tegen Philip] en minimaal remise van Joost [wit tegen Marco] in hun laatste partij. Daar de beoogde slachtoffers echter ook nog kansen hebben op promotie zal dit echter niet voetstoots gebeuren. Als voorbeeld een echt nachtmerriescenario dat hier op mijn scherm staat: vijf spelers met 6½ op de gedeelde 3e plek [de hierboven genoemde partijen zijn gewonnen door Philip en Marco].

Philip        2½       32.75 SB
Marco         2½       32.25 SB
Wim           2        33.50 SB
Joost         2        30.00 SB
Rob           1
Overigens zijn de verschillen tussen 1A en 1B opmerkelijk. In 1A ben je met 6½ nog steeds niet zeker van promotie, maar in 1B kan je al promoveren met 6. Onderaan is in het ene geval 3 punten genoeg om je te handhaven en in de andere poule kan je er met een punt meer nog uit vliegen.

Ook G2 veroorzaakt hoofdpijn. Andreas heeft nog drie partijen te gaan, nee niet doordat hij te vaak afgemeld heeft. Zeker van promotie is Paul [8½ uit 12], en eveneens zeker, maar dan van degradatie zijn Mischa, Shakir en Wouter. Voor de rest is het nog gewoon afwachten tot de uitslagen van de laatste reguliere ronde bekend zijn en dan zijn er nog steeds drie partijen niet gespeeld. Als Andreas [6½ uit 9] aanstaande vrijdag wint van Maarten [6½ uit 10] is hij zeker van een promotieplaats. Als Wil [5½ uit 11] vrijdag wint van Kees [7½ uit 11] dan redt hij met de hakken over de sloot het vege lijf, zo niet dan ziet er donker uit voor hem. Als Kees daarentegen niet verliest, dan is ook hij zeker van promotie. Ook Pim en met name Arend [die heeft verloren van Pim] moeten met 6 uit 12 bibberend afwachten of Bob [6½ uit 10] het redt tegen Wijnand [5 uit 11]. Maar dat Bob er voor gaat staat vast, want bij winst heeft hij nog goede kansen op promotie.

De samenstelling van de groepen in de volgende cyclus is als volgt [tussen haakjes de meegenomen score]:

CL 8-Kamp
Leo Kranenburg [2+1p], Jos [1½+1p], Oscar [1] en Harmen [1], Dolf [?], Stijn [?] en nog twee vanuit de groep Joost, Nathanael, Philip, Wim, Rob en Marco

MPG [16 spelers]
Met reeds 5 onderlinge partijen gespeeld: Tim [3], Paul Batenburg [2+1p], Jan-Pieter [2½], Michael [1+1p], Arno [2], Richard [3½], Peter [?], Herman [?] plus vier uit 1A.
Met reeds 3 partijen gespeeld: Paul Tromp [?] plus drie uit G2

G2 [12 spelers]
Xander, Leo de Jager , Joop, Mark, Gert, Brian + 5 uit G2 + 1 uit G3

Naar G3 zijn gedegradeerd:
Mischa, Shakir, Wouter plus twee uit G2. (Leo de Jager)