Open doekje valt (5) (23 januari)
Op wat formeel één na laatste speeldag zijn is nog steeds niet alle beslissingen gevallen.

In 1A gaan Dolf en Richard dankzij hun wel erg snelle puntendeling beiden naar de Champions League. Paul Dekker heeft zijn eerste scalp binnen, en wel die van Martin, die door de vlag ging. Doordat Marco geen remise speelde tegen Joost van Rosmalen maar met niet minder dan een heel punt genoegen nam zijn er nu drie kandidaten voor één plaats, namelijk Martin, Marco en Joost van Rosmalen. Om het te halen moet Joost dus winnen van Paul Dekker, moet Martin beide partijen verliezen en moet Marco verliezen [anders gaat Marco op onderling resultaat door]. Dan hebben we nog één partij over [Dolf – Pim] en ongeacht dat resultaat houdt Martin meer SB over dan Joost, dus Joost definitief MPG.

Voor de tweede plek zijn meerdere scenario’s:
1) Martin haalt 0 uit 2. Dan gaat Marco alleen dan door als hij wint van Wim, anders heeft Martin meer SB.
2) Martin haalt ½ uit 2. Dan gaat Marco door op SB als hij wint van Wim
3) Martin haalt 1 of meer uit 2 en gaat naar de CL.
Onderaan is er nog steeds een plekje te verdelen tussen Paul Batenburg en Pim, en waarschijnlijk is pas op 3 februari bekend wie aan het kortste eind trekt.

In 1B heeft Floris dankzij een halfje tegen Oscar het huzarenstukje volbracht en zich geplaatst voor de CL. Hiermee zijn alle beslissingen gevallen.

In G2 heeft Wil het kampioenschap voor zich opgeëist en moeten we toch ook een tikkie meelij hebben met Peter. 10 uit 11 en dan geen kampioen. John heeft ervoor gekozen de spanning zo lang mogelijk vast te houden door Bob een punt te gunnen. Nu is het wachten tot 3 februari voor de beslissing in de partij Dik – Bob. Mocht Bob winnen dan is het MPG voor hem, anders gaat Maarten.

In G3 zijn na het laatste strijdgewoel vier spelers zeker van Groep 2: Joop [8], Arend [7½], Andreas [7] en Mark [6½]. Met nog één ronde te gaan moet een heleboel afwachten. Ziet Rob van der Plas definitief af van deelname aan de voorjaarcyclus, dan nog moet Wijnand lijdzaam afwachten in het verre Wijk aan Zee. Vier spelers kunnen nog een poging doen de achterstand te overbruggen en eveneens op 5 punten te komen: met Léon, LeovD, Arrian en Shakir zijn er nog vier spelers die Wijnand [5], nu weliswaar minimaal een punt los van het peloton aangevoerd door de 4-punters Arrian en Leo, kunnen bedreigen, waardoor hij daarmee nog steeds niet verzekerd van een plaats in G2.

Het resterende programma ziet er als volgt uit:

27 januari
1A: Martin – Tim
      Dolf – Pim
      Marco – Wim
      JoostRos – Paul Dekker
1B: Oscar – JoostRuit
G2: geen partijen
Coppa: Michael - Wouter
           Philip - Wil

3 februari
1A: Martin – Paul Batenburg
1B: Philip - Jos
G2: Dik – Bob
Plus de eerste partijen voor de voorjaar cyclus

De samenstelling van de groepen in de komende voorjaarscyclus ziet er tot nu toe als volgt uit:

CL (12)     Oscar, Jos, Leo K, Stijn, Tim, Joost Ruit, Arno, Dolf, Richard, Wim,
            Floris + 1 (Martin/Marco)
MPG (12)    Peter, Wil, Paul T, Philip, Alek, Harmen, Herman, Nathanaël, Joost Ros +3
            (Martin/Marco, PaulB/Pim & Bob/Maarten)
G2 (12)     Leo de Jager, Arnold, Dik, PaulD, Xander, Joop, Arend, Andreas, Mark +3
            (PaulB/Pim, Bob/Maarten & ?)
G3 (velen)  Wouter, Michael, Ed, John
(Leo de Jager)