Lola 2e in Open B Schaakfestival Groningen en ontvangt Talent Trophy (1 januari)
Van 21 t/m 30 december 2015 werd in Groningen het Schaakfestival gehouden. Er werd in drie open groepen gespeeld: Open A (ratings > 2000), Open B (ratings tussen 1600 en 2100) en Open C (ratings < 1700). Onze Lola maakte deel uit van een groep van 12 jeugdtalenten, die werden gehuisvest op de zogenoemde Talentenboot, onder begeleiding van GM Dimitri Reinderman, IM Robert Ris en WGM Anne Haast. De schaakuitzendingenblog is hier te vinden. Lola (FIDE-rating 1818) speelde mee in de Open B.



In de Open B speelden in totaal 53 spelers. In dit veld was Lola op basis van haar rating als 29e geplaatst. Het is dan ook een uitermate knappe prestatie dat ze met 7 uit 9 de tweede plaats pakte!!! Ze moest slechts één nederlaag accepteren, tegen de uiteindelijke groepswinnaar Justin Senders. Verder speelde Lola twee keer remise en won zes keer. Ze behaalde een TPR van 2099 en scoorde bijna 3 punten meer dan op basis van de ratings van haar en haar tegenstanders mocht worden verwacht! Hieronder staat de eindstand (top 10) en de persoonlijke score van Lola.





Tevens mocht Lola nog een extra prijs in ontvangst nemen, namelijk de "Talent Trophy", waarvan er maar 1 is voor het hele toernooi, dus inclusief jeugdige FMs, IMs en GMs! Het was een heel mooie miniatuur beeldje van een groot beeld in de stad Groningen.


Lola krijgt de Talent Trophy 2015 overhandigd (foto: Harry Gielen)

En nog meer foto's:


De prijswinnaars in Open B (foto: Harry Gielen)


Lola in opperste concentratie (foto: Harry Gielen)


De prijswinnaars in Open B (foto: Rolf den Dunnen)


Lola krijgt de Talent Trophy 2015 overhandigd (foto: Rolf den Dunnen)

(Arrian, met dank aan Rolf den Dunnen)