Ed van Doorn aan de leiding in de Challengers! (3 november)
Het is spannend in de Challengers dit seizoen. We gaan al richting de winterstop en de grootste kanshebber op de titel Herbstmeister is momenteel Ed van Doorn. Maar Ed wordt op de hielen gezeten door Wijnand Dobbinga. De twee matadoren hebben al tegen elkaar gespeeld (Ed won). Hoe gaat deze opwindende strijd zich verder ontwikkelen?

Voor wie het toch niet doorhad: bovenstaande is licht ironisch bedoeld. De Challengers lopen namelijk voor geen meter. Daarom nog een beetje reclame.

Iedereen die op een vrijdagavond niet door zijn groepsleider wordt ingedeeld voor een partij in de reguliere interne competitie, maar wel een partij wil spelen, komt in aanmerking voor een Challenger. Dat kan dus zijn omdat je oneven bent of omdat je al gespeeld hebt tegen alle andere beschikbare spelers in je groep. Je kunt dan een Challenger spelen tegen iemand anders voor wie hetzelfde geldt. Of tegen iemand die normaal niet deelneemt aan de interne competitie, maar toevallig een keer zin heeft om te spelen. Ook voor deze laatste categorie leden geldt deze oproep dus. Wil je weten hoe schaakroestig je bent? Laat het gewoon even weten als je een keer wilt spelen op vrijdag.

Misschien ligt het aan de tongbrekende en speekselvormende naam? We denken er daarom over om de Challengers om te dopen in het Open Kampioenschap van RSR Ivoren Toren. Wie weet heeft dat meer aantrekkingskracht. Het op de ALV gaan uitreiken van nep-ivoren prijsjes is de volgende stap.

Reacties en aanmeldingen kunnen naar jat.zondag@online.nl. (Djeez)