Verrassing van het weekend: Plas boven Ruit in Tweetallen! (3 april)
Afgelopen zaterdag 2 april 2011 (de dag van de topper FC Twente – PSV) konden schaakkoppels weer hun hart ophalen tijdens het jaarlijkse Tweetallentoernooi in Roosendaal. En dat al weer voor de 23e keer. Een unieke formule, een goede sfeer en een prima organisatie stonden aan de basis van dit schaakspektakel in een helaas, vrij donkere speelzaal.

Veertien potjes van 10 min p.p.p.p. in een hoofdgroep van 40 teams, verdeeld over 7 ronden scheidden de teams van eeuwige roem tot (veel vaker) diepe teleurstelling. Sinds jaar en dag zijn Rob van der Plas en Kresna Soerjadi (Charlois Europoort) een team dat de tactieken om hoog te eindigen tot in de details beheersen. Zo ook dit jaar. Plaats 9 met 16,5 bordpunten was hun verdiende loon, te weten enkele boeken en een keukenradio! In de eerste ronde moesten zij gelijk aantreden tegen hun eeuwige rivalen om een topklassering, te weten Joost van Ruitenburg en Ewout Fakkel. Deze laatste (clubloos) had zijn laatste schaakpartij precies een jaar geleden gespeeld. Joost pakte de punten in deze match, waardoor 2-2 de eindstand werd.


Joost/Ewout tegen Kresna/Plas (Foto: Ad Bruijns/Frans Peeters)

Joost en Ewout pakten uiteindelijk de 17e plaats met 15 bordpunten, waarvan 12,5 bordpunten van Joost afkomstig waren. Stefan Kuipers en Stefan Colijn pakten de titel met 19,5 bordpunten en gingen met de 300 euri vandoor. Het toernooi werd traditioneel afgesloten met een loterij (prijzen in natura). Dit jaar geen geluk voor beide koppels. De dag werd helaas óók niet goedgemaakt door de (nu ex-) koploper in de voetbaleredivisie... Eindstanden hoofdgroep (Ewout Fakkel)


Een wel erg glunderende Plas bij de prijsuitreiking (Foto: Ad Bruijns/Frans Peeters)