RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief                                        

 

Berichten uit Groningen (31 december)

Het zit er weer op voor Rob. Na 9 ronden in het hoge Noorden en wel het Harmonie Schaaktoernooi Groningen is de teller op 5 uit 8 geëindigd. Hierover is Rob niet tevreden en dat niet alleen ….wil je meer weten over Jaco- achtige acties, inzet en geduld, de geur van een 20 jaar oude schaaktrui, stripfiguren, krukken-remise dood, en casino schaak lees dan natuurlijk de blog van Rob van der Plas!

Wouter Rules Groep 3 (28 december)

Het jaar 2006 gaat in groep 3 te boek als een vrij “rustig” jaar met 15 deelnemers (dat is wel eens meer geweest) en met meer dan 100 partijen. Op zich niet verkeerd voor groep waarbij geen opkomst plicht is en de meeste spelers ook nog eens extern en beker spelen. Opvallend in deze groep was het ijzersterke spel van Wouter Scheffer, die dan ook ongeslagen aan kop gaat. Behalve Wouter is ook Kenneth duidelijk te sterk voor deze groep. Beide kunnen zich dan ook al gaan voorbereiden op de zeer sterke groep 2 waarbij het zweten zal worden voor elk punt. Onder deze heren azen er nog 6 man voor de promotie plekken drie en vier. De kanshebbers zijn o.a de jonge honden Ramin en Wiskas. Ramin begon ijzersterk aan de competitie maar storten halverwege volledig in. Wiskash speelt de ene keer een juweel van een pot en daarna helaas standaard een ziekhuis partij. Beide worden elk jaar sterker dus de promotie is een kwestie van tijd. Toernooitijger Martin is ook nog een duidelijke kanshebber. Met nog drie partijen te gaan heeft hij het min of meer in eigen hand. Voor Leo, Hans, Terence en Leon is het een zwaar jaar. De oorzaak is niet duidelijk maar arrogantie, ouderdom, vaderschap en tegenvallende beurskoersen zouden volgens ingewijden wel eens de boosdoener kunnen zijn. Maar ondanks dit zit promotie voor een enkeling er misschien nog in. De nieuwkomers Menno en Robin mogen zeker niet ontevreden zijn en timmeren dan ook al aardig aan de weg. Atleet Tim koestert zijn 100% score (1 uit 1) maar we verwachten wel in 2007 een blessure en hoofdpijn vrije Tim achter het bord. Dit verwachten we ook van fenomeen Sjonnie, het bestuur zal desnoods een dwangbevel uitvaardigen. Want RSR leden hebben recht op Sjonnie! Verder is onze Jurriaan nog zoekenden en dat zal nog wel even duren…..Kortom we kunnen bijna niet wachten op het nieuwe jaar met nieuwe kansen!

Statistieken 2006/2007: van Joost II tot Ed en nog vele anderen (23 december)

De RSR-competitie en de daaraan gelieerde statistieken zijn nu halverwege verwerkt. In elk geval kunnen we - naast de bekende tussenstanden - concluderen dat toch nog toe Paul Tromp de minste contributie per gehuurd bord betaalt: € 4,40. Het partijtje van Tim van Duin daarentegen kostte hem vooralsnog maar liefst € 90,--. De meest strijdvaardige spelers zijn tot nu met name Pieter, Oscar, Ramin en Arno; minstens 13 partijen gespeeld waarvan geen enkele remise. Het glorieuze overwinningsgevoel was dit seizoen nog niet aanwezig bij Ed, Rianne en Mike. Het onoverwinnelijkheidsdrankje van Pimhoudt nu al 13 partijen stand en dat terwijl hij zijn allereerste partij verloor. Arnold, Shekil en Alek mochten inmiddels 10x en eerdergenoemde Ed zelfs 13x als eerste de hand uitsteken en woorden als "ik geef het op" dan wel daaropneerkomend uiten. Opvallend is wel dat de gehele door Joost II aangevoerde superstand gedomineerd wordt door CL-spelers. De eerste niet CL-speler is Pim op de 12e plek. Voor wat betreft de statistieken zit er nog rek in diverse reeksen, alleen de door Oscar meest achtereen gewonnen partijen en de ongeslagen status van Pim lijkt niet voor verbetering vatbaar. De Statistiekmeester heet u in 2007 weer van harte welkom.

Kerstberichten (18 december)

Komende vrijdag 22 december zal de laatste RSR-schaakavond van dit jaar zijn. 29 december zijn de Nivon-poorten dus gesloten: u zult die vrijdag een andere hobby moeten zoeken. Er is wel wat te doen komende vrijdag. Vanaf 7 uur vindt er een jeugdbattle plaats. Het jeugdteam dat les krijgt van Paul Tromp heeft het jeugdteam van Paul Batenburg uitgedaagd, en... de uitdaging is aanvaard. Beide teams zijn van niveau stap 3 dus het moet een interessante match worden. "We gaan het officieel aanpakken met schaakklokken, wedstrijdleiders (Paul + Paul) en noteren is verplicht." Kom dus om 7 uur naar het Nivon voor de battle Paul vs. Paul. De mogelijke opstellingen zijn: team Tromp: Jurriaan, Mitchell, Thijs Joep, Thoma; team Batenburg: Jos, Nikita, Benjamin, Alexej, Saphet, Daniel en Bart. (eventueel speelt 1 persoon bij het andere team) Dan is er nog een droevig bericht van de Commissie Superstand. Wij citeren: "Aangezien de zuiverheid van de superstand in gevaar leek te komen door een overkill aan rapidpartijen, heeft de Commissie Superstand eenzijdig besloten bij de opmaak van de superstand voortaan geen rekening meer te houden met rapidpartijen." Eigenlijk denken we dat deze commissie vooral Poolse slinksigheden om via de Rapid-competitie nog iets van het seizoen te maken, wil dwarszitten. Gedupeerden overwegen mogelijke stappen. Beter nieuws is de bijdrage die Rob ons voorschotelt om de Kerstdagen door te komen: 12 schaakpuzzels via Rob's log. Tot slot namens de webredactie: een fijne kerst voor iedereen!

Derde dood door discodreunen (18 december)

Het derde speelde afgelopen wedstrijd uit tegen het alom gevreesde Sliedrecht 1. Dit vers uit de KNSB-competitie gedegradeerd team trok alles uit de kast op het gebied van psychologische oorlogsvoering: de bardame spoelde de bierglazen niet goed af, zeepsop teisterde de RSR-tongen tijdens het bierdrinken. In het café onder de speelzaal brak spontaan een "bonte avond" uit en de plaatselijke jeugd besloot haar voorraad knalvuurwerk voor oud en nieuw op het plein voor de zaal af te steken. Volgens kenners was daarmee Sliedrecht nog mild voor ons, aangezien beroepslawaaimaker Marinus van Houwelingen thuis was gebleven... Of het derde vrijdag zonder deze mentale teisteringen twee matchpunten had binnengesleept valt te betwijfelen. Richard op bord 1 deed wat hij altijd doet: bij de tijdcontrole een pion meepakken en het eindspel uitmelken. Winood op 8 deed mocht van van captain Pim rustig aandoen en bood remise aan. Vervolgens ontstond, na een uurtje spelen tussen de bovengenoemde borden een slagveld, wat de makers van de Lord of Rings in hun stoutse filmscenarios niet voor mogelijk zouden houden! Het surplus aan grootstedelijk schaakvernufd werd door de polderjongens van Sliedrecht meesterlijk teniet gedaan. Wil stond een stuk voor maar kwam er niet aan te pas. Bart bouwde zet na zet aan een dodelijke aanval maar offerde foutief, De Keet kwam er niet aan te pas idem dito Jaco en Paul. Aleen Edwin speelde puik maar in een remiseachtig eindspel ging hij voor de winst wat hem duur kwam te staan, uitslag 6½ - 1½.

Onrustig RSR legt het af tegen koel Spijkenisse (18 december)

Afgelopen zaterdag stond de traditional RSR1-Spijkenisse1 op het programma. Een dejà vu maakte ons meester toen bij binnenkomst de Pendrecht-bejaarden werden ontwaard in ónze hoofdzaal. Twee jaar na De Schande van December 2004 bleek wederom het bovenste achterafzaaltje in het Nivongebouw de plaats delict van deze zaterdagmiddag. Dat betekent dus in totaal 12 trappen om een kopje koffie te halen. Dat de semiprofs van Spijkenisse een nationaal kampioen in hun midden had leek de arbiter te ontgaan bij het voorlezen van de opstelling: "Van der Plas tegen een ehh moeilijke naam, meneer Peng". De onrust van de belabberde speelzaal werd later nog eens aangewakkerd door een zonder overleg en in betere stand genomen remise. Echt o n b e g r i j p e l i j k als je punten mogelijk hard nodig hebt in een latere fase op de middag (al leek desalniettemin de balans rond half vijf richting een 5,5-4,5 voor RSR door te slaan, maar dat liep dus anders..) Maar al met al wordt een teamleider (waarvoor heb je hem dan) daar niet vrolijk van. Zie voor het inhoudelijke wedstrijdverslag ongetwijfeld de Spijkenisse-site. Een (ander) puntje van (verenigings)kritiek was de minimale opkomst van RSR-leden. Van de 40 niet spelende leden namen slechts Peter, Winood en Bart de moeite om hun peinzende collega's te aanschouwen, terwijl Spijkenisse een heel contingent had rondlopen.
Karakteristiek: Philip-J. Lahaye rem (½-½), Herbert-Kranenburg 1-0 (1½-½), Wim-Zhang rem (2-1), Tim-Meijer 0-1 (2-2), Dolf-De Ruijsscher 1-0 (3-2), Joost van Rosmalen-Hamelink 1-0 (4-2), Oscar-Fabian van Buuren 0-1 (4-3), Pieter-R. Lahaye 0-1 (4-4), Joost van Ruitenburg-Both rem (4½-4½), Rob vd Plas-Peng 0-1 (4½-5½).

Wit wint: 4-4 tegen Oud Zuylen (17 december)

Het tweede team heeft zaterdag niet weten te winnen van de mannen van Oud-Zuylen. Het was een middag vol wederzijdse fouten. De wedstrijd kan maar het best maar zo snel mogelijk vergeten worden. Meest opmerkelijke feit was dat alle witspelers wonnen en vanzelfsprekend de zwart-spelers verloren: voor ons waren dat Kachun (werd door een pionnenovermacht opgerold), Spaan (tegenstander offerde kwal tegen 2 pionnen, pakte nog een pion etc.) Victor (een mislukte Caro-Kahn die niet viel te verdedigen; Victor beloofde dat dit zijn enige verliespartij van het seizoen zou zijn) en Alek (dezelfde mislukte Caro-Kahn en gaf daarbij nog een stuk weg; om het niveau van de wedstrijd aan te geven: Aleks tegenstander noemde zichzelf n.a.v. de gespeelde partij een prutser). Onder de winnaars was natuurlijk Henk Schouten. Hij speelde een moeilijke en voor de verslaggevers onbegrijpelijke partij en staat nog steeds op 100% met 3 uit 3. Winnaar Paul Batenburg bereikte een eindspel met pion meer, maar zijn tegenstander hielp hem door een volle dame cadeau te doen. Paul Tromp won in een Siciliaanse aanval en Arno verpletterde zijn tegenstander op alle fronten.

Rustig avondje intern (16 december)

Door een uitwedstrijd van het derde en afmeldingen van de paar herriemakers die niet in dat team zitten, was het een rustig, bijna stil, avondje intern: het leek wel een schaakclub! In de CLA morste koploper Herbert een halfje tegen nr. 2 Dolf. Kachun profiteerde optimaal door van Tim te winnen, die hiermee uitgeschakeld lijkt voor de CL. Joost van Ruitenburg maakte een zwak seizoen nog slechter door verrassend van Paul Tromp te verliezen. Met een toren tegen een dame achter dachten omstanders en tegenstander dat het klaar was, maar hij hield lang dreigingen op mat, promotie en het bouwen van een vesting. Uiteindelijk was het niet genoeg en kon uw trotse verslaggever een punt bijtekenen. In de CLB wist Rob niet te winnen van Peter. Ondanks een scherp ogende stelling schuilt de remise tussen deze twee altijd in een klein hoekje. Verder wonnen Pieter en Spaan van respectievelijk Ed en Philippe. In groep 2 vechten Robben Linsen en v/d Lee tegen degradatie: beide wonnen (van Sjoerd en Adriaan). Kenneth lijkt groep 3 ontgroeid en ligt na een overwinning op Wikash koploper Wouter op de hielen. Nieuwkomer Robin won weer, nu van Ramin. De overwinning van Hans op Terrence betekent dat de promotiekansen van de laatste nu wel erg klein worden. Leo kwam wederom niet door de verdediging van Rianne heen en speelde remise, net als Menno tegen Martin. Tot slot van deze opsomming die als een verslag begon won Oscar met beide kleuren rapidpartijen van Jurriaan.

RSB-bekerteam gaat overwinteren  (14 december)

De webredactie heeft een luxeprobleem: van de RSB-bekerwedstrijd die deze werd gespeeld bereikten ons 2 wedstrijdverslagen! Van Paul Dekker en Aernout Markus. Hierdan, beide versies! Afgelopen maandag, de elfde van de twaalfde, gingen vier doorgewinterde cupfighters in regenachtig herfstweer naar het verre, zeer verre Ouddorp om daar in ontspannen sfeer voor de tweede ronde van de RSB-cup "De Ontspanning" te ontmoeten. Aernout, Paul D. en Robbie van der Lee per automobiel in de Ford Fiesta van laatstgenoemde en Wil, woonachtig in de buurt(Herkingen), op eigen gelegenheid. Wil was ook het eerste klaar: nog vóór tienen zorgde hij na snelle stukwinst voor de 1-0. Eventjes later voegde Aernout daar een remise aan toe middels een zelfgekozen Grünfeld- Indiër, een opening waar hij overigens zelf niet zo blij mee was.Tegen half elf scoorde Paul de overwinningstreffer na alweer het zoveelste Siciliaanse avontuur. Toen kon Rob kennelijk de concentratie niet meer vasthouden en verloor vanwege een dodelijke penning een volle (ivoren) toren. Al met al waren we om 11 uur 'n ronde verder, waarin we of Spijkenisse dan wel RotterdamSO zullen tegenkomen, maar dan is het intussen intussen 2007!
Het RSB-bekerteam van RSR heeft de barre uitwedstrijd tegen de ontspanning uit Ouddorp overleefd. De loting werd vooraf met gemengde gevoelens ontvangen, aan de ene kant opluchting vanwege de relatief zwakke tegenstander(het hoogste team van de ontspanning komt uit in de derde klasse onderbond), aan de andere kant geklaag vanwege de afstand gecombineerd met het tijdstip. Maar goed, wie wil er nu niet op een regenachtige maandagavond een beker-uitwedstrijd spelen in Ouddorp??(lees: erg ver weg, Zeeland of zo) Ik wel in ieder geval. Op basis van deze argumenten werden 4 man bijeengeraapt. Opvallend was dat derde teamspelers, Richard, Herman, Bart en Maarten niet eens gevraagd werden voor deze confrontatie maar wel een beroep werd gedaan op good old Rob van der Lee. Reden was dat deze een auto ter beschikking had (Paul Dekker had geen auto deze avond aangezien zijn vrouw haar yoga-avond had). Ondanks dat we niet met ons sterkst mogelijke team aantraden moest dit klusje toch makkelijk geklaard kunnen worden, dat bleek wel. Het snelst kwam het krachtsverschil tot uiting op het 2e bord bij Wil, hij won snel een stuk en na er een volle pion bijgesnoept te hebben hield de Ouddorpenaar het voor gezien. Op bord 1 zag Aernout dit allemaal aan en speelde een tactische remise in dienst van het team, de Grunfeld pakte niet helemaal goed uit maar bleek een remise waard in 18 zetten. Paul D. maakte de klus af, een pionnendoorbraak in het centrum won een hoop materiaal en het werd een onmogelijk opgave voor wit. Daarmee bracht Paul de stand op 2½-½ en dit was natuurlijk voldoende. Hierdoor werd het resultaat op bord 4 overbodig. Rob verloor helaas door een aanval niet juist uit te voeren en een toren in de aanbieding te doen. Nooit meer naar Ouddorp, maar wel in de kwartfinales!

Rapidrace  (13 december)

Na de tweede Chill-dinsdag gisterenavond begint er enige tekening in de Rapidstand te komen: zie hier. De voormalige koplopers Joost Rosmalen en Wim Koster deden goede zaken, hoewel Wim wel geprakt werd door Sjoerd Hubregtse. Maar de verrassing van de avond was Alek Dabrowski die met 6 uit 7 meteen de eerste plek heeft ingenomen. Sommige chillers vroegen zich wel af hoe het mogelijk is 7 rapidpartijen op een avond te spelen. Commentaar van Alek na afloop van de avond: "voor losers als Paul Tromp en Leo heb ik aan vijf minuten genoeg!" Reden genoeg voor andere RSR-ers om deze nep-kampioen een volgende dinsdag te rapen.

Twee-nul achterstand (13 december)

Maandagavond mocht RSR 5 aantreden tegen het eerste van Eeuwig Schaak. Zoals vaak was de verzamelplek de achterkant van CS ... en zo ook maandag... Pluspunt Jurriaan was er een uur te vroeg en na lang wachten en bellen gingen we uiteindelijk met 6 man richting Ridderkerk. Ondanks de twee-nul achterstand werd het een spannende pot. Een snelle winst van Leo en een nog snellere verliespartij van Jurriaan bracht de achterstand weliswaar op een 3-1 maar de borden zagen er veel belovend uit. Zo waren Shekil en Wikash erg goed uit de opening gekomen en hadden Hans en Martin gezonde stellingen. Helaas werd Hans gedwongen tot een afruil en ging de stelling op slot (3½ - 1½ ). Ondertussen had Wikash zijn tegenstander met 300 ratingpunten meer gemangeld. Met 3½ - 2½ op de borden en nog twee borden te gaan, zat er nog een 4-4 in. Martin stond gewonnen maar helaas ging het bij Shekil helemaal mis. Eindstand 4½ - 3½. Het RSR schaakleven kan hard zijn.

De Chill Dinsdagavond is er weer   (10 december)

Dinsdagavond gaat het weer gebeuren. Dit keer 100% rapid met drie ronden of voor de Chill schaker minder……? De man aan kop is Wim Koster gevolgd door Joost Rosmalen en Sjonnie Ruitenberg. Maar laten we eerlijk zijn de rapid competitie is nog lang en onvoorspelbaar…… Verder is heel Team 1 er om foto’s met handtekeningen uit te delen. Dus komp het zien!!! De zaal gaat al om 19:15 uur open en iedereen is welkom!

Tranen en diverse thrillers in de interne  (9 december)

Het was weer een volle bak bij RSR met veel brandhout op de borden. Zo ging Tim er vol tegen aan met een offer tegen Joost Rosmalen. Helaas voor Tim bracht de tijdnood en de taaiheid van Joost hem uiteindelijk een nul in een gewonnen stelling. Ook koploper Herbert ging dit keer het schip in tegen Joost Ruitenburg. Een echte huilpartij was er voor Alek tegen Spaan…van gewonnen naar remise, van remise naar een nul. Ook Maarten had een avond vol emoties tegen een stugge Arrian...begon super... . Maar gelukkig voor Maarten geen nul maar een remise en veel bier. Dit brengt Arrian samen met Pim aan kop voor de Sjonnie Remiseberg Cup. Ook tranen bij Leo tegen Martin maar deze keer tranen van vreugde. Jawel Leo’s eerste punt in groep drie!! En ook nieuwkomer Robin won knap zijn eerste pot bij RSR. Een lange en complexe pot van FM Oscar tegen Wim, die uiteindelijk door Wim werd gewonnen.Ook Arno won weer na marathon-zit tegen Will, Linda is na de remise tegen Adriaan nu zeker van promotie en Shekil won van Joost. Klik hier voor alle uitslagen.

Coppa stand  (9 december)

Drukke tijden bij RSR: tussen alle interne en externe "verplichtingen" door wordt ook nog gestreden om de prestigieuze Coppa de Torre. Zo ook gisteren waarbij er weer hard werd gestreden om de beker met de grote oren. Zo won Sjoerd van de ongeslagen koploper van groep 3 Wouter en gaf Jaco op tegen Pim. Ook onze Sjonnie (zevenvoudig winnaar vd Sjonnie Remiseberg Cup) moest vol aan de bak tegen Kenneth. Helaas voor Sjonnie zijn remises uit den bozen bij de Coppa zodat Sjonnie uiteindelijk moest berusten in een vol punt. Klik hier voor alle uitslagen.

Oproep aan RSR's snelste!  (7 december)

A.S. Zondag 10 december zal in Den Haag het NCK voor snelschaken plaatsvinden. RSR is nog op zoek naar enthousiastelingen die de club willen vertegenwoordigen in onze politieke hoofdstad. Voel jij je aangesproken? mail en geef je op om de kleuren van de vereniging te verdedigen.

Herbert weer aan kop (3 december)

Afgelopen vrijdag boekte Herbert zijn 7de overwiining in de A-groep van de CL. Dit keer was Richard de pineut. Met een half verliespuntje gaat hij comfortabel aan kop. Naaste concurrent Dolf verloor van Joost van Ruitenburg. In de B-groep is het minder duidelijk aan kop. Henk Schouten stond bovenaan, maar verloor vrijdag van Herman, terwijl Oscar van Wil won. Degradatiekandidaten Aernout en Alek deden goede zaken door te winnen van respectievelijk Peter (het leek op remise maar Peter vergreep zich) en Philippe (het leek wel Halma!) In groep 2 dendert Linda door en verpletterende deze keer Joost Broersen. Wouter is in groep 3 op weg naar promotie na de overwinning op Ramin. En nieuweling Robin Reynaert speelde goed tegen Menno, maar moest uiteindelijk na een offerpartij toch opgeven.

Team 4 wint in outback RSB (2 december)

Sliedrecht klinkt héél ver weg. Toch is het maar een half uur rijden van Rotterdam. Donderdag 30 november moest team 4 aantreden in en tegen Sliedrecht 3, met de zeer beruchte en luidruchtige Marinus van Houwelingen in de gelederen. Vorig seizoen moest team 4 thuis spelen tegen hetzelfde team en gaf een ruime, zekere overwinning geheel uit handen door toedoen van het wangedrag van Van Houwelingen. Er moest dus wraak worden genomen. Maar goed, dan nu de wedstrijd. Die werd gelardeerd met randdebiele jongeren op het plein buiten, die blijkbaar op hun eigen manier het slechte spel van Feyenoord meenden te moeten begeleiden. Inderdaad een outback, dat Sliedrecht. Bij team 4 ontbraken coach Wim en speler Jaco vanwege droeve familie-omstandigheden, en daarnaast moest Joost Broersen ook verstek laten gaan. De altijd bereidwillige Leo en Arnold waren de invallers. Die waren ook ruim als eersten klaar. Op bord 8 mocht Leo gratis de hele koningsstelling van zijn tegenstander openbreken, inclusief de winst van heel wat hout. Zijn tegenstander keek nog lang naar de ruïne, maar gaf toch maar op. Niet veel later kon Arnold op bord 2 de handdoek in de ring gooien. Na al volledig verrast te zijn in de opening ging het met zijn stelling van kwaad tot erger, en toen hij kon kiezen tussen stukverlies of mat was het gedaan. Op bord 5 kreeg Rob van der Lee een stukoffer te verwerken. Met een aantal handige manoeuvres zag diens tegenstander het stuk nooit meer terug. Bekwaam bouwde Rob zijn materiaalvoorsprong uit en won. Kenneth aan bord 6 produceerde in remisestelling een grafzet en kon meteen opgeven, maar ondertussen had Rob Linssen, die slecht uit de opening was gekomen en een pion had moeten inleveren, zich helemaal teruggeknokt in zijn partij en schoof een dubbeltoreneindspel met twee pluspionnen goed uit. Aan bord 1 kwam Arrian goed uit de opening, kwam hij vervolgens slechter te staan, maar na wat afruil stond hij weer miniem beter. Toen de wedstrijd voor team 4 zich in gunstige zin had ontwikkeld, mocht hij eindelijk remise aanbieden van invaller-teamleider Nathanaël, enkele zetten nadat hij een remise-aanbod had moeten afslaan. Op bord 4 had Adriaan op dat moment al bijna al zijn tijd verbruikt in een eindspel met evenveel pionnen en twee lichte stukken aan beide zijden. Maar de stelling was en bleef remise. Pim mocht op bord 3 - net als vorig jaar - aantreden tegen Van Houwelingen en hij was vastbesloten om dit keer wél te winnen. Heel veel duw- en trekwerk resulteerde in een iets betere stelling, die nog beter werd toen hij een pion won. Met aan beide zijden een toren en maar weinig pionnen was het gevaar van remise groot, maar met een laatste krachtsinspanning wist hij - met uiteindelijk nog minder dan een minuut op de klok - een vol punt binnen te slepen. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 5-3 overwinning voor team 4. Karakteristiek: Leo 1-0; Arnold 1-1; Rob van der Lee 2-1; Kenneth 2-2; Rob Linssen 3-2; Arrian 3½-2½; Adriaan 4-3; Pim 5-3. Bijzonderheden: de arbiter vergat gele en rode kaarten uit te delen aan de wederom luidruchtige Van Houwelingen (Sliedrecht)