RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief                                        

 

    Heerenteam komt met Snikkers-schrik vrij. (30 0ktober) TL Philippe bericht: ‘Heb je echt een Heerenteam, aangevuld met weledele heer Dobbinga op 8 omdat een van de relatief jongste hond (Wouter S) naar een popconcert moest, verlies je bijna van een team met 2 kleine meisjes! Enfin, de score werd thuis geopend door Arnold (4), al rond 21 uur: 0-1 verloren. Een helaas regelmatige partij met een serie van fouten en dat allemaal in totaal in 28 minuten bedenktijd van Arnold. Volgende keer: voor elke minuut dat Arnold minder dan 85 minuten heeft nagedacht bij tot de 35e zet, 1 euro boete! (tenzij hij wint). Tegenstandster mw. Snickers sr. van 13 jaar was heel sterk maar dan moet je ook langer nadenken. Rob van de Lee (3) trok de stand recht (1-1) na een goede partij met zwart. Toen wit in onderstaande stelling als 25e zet 25. Txe7 speelde, bleek dat 5 vraagtekens nodig te hebben want pion e7 is vergiftigd en

zwart geeft geforceerd mat in 5! Erg knap gevonden en gespeeld door Rob van de Lee die daarmee de held van de avond werd. Vervolgens won Wijnand op bord 8 door hogere Heerenpsychologie. Ja, goed spelen kan de 9-jarige Snickers meid dus wel, het talent spat er aan alle kanten van af....maar ze was te gretig: eerst dacht ze mat te zetten maar Wijnand wees haar als een heer op het feit dat ze schaak stond. Verschrikt speelde ze daarna een slechte zet. Met een pokerface bood ze vervolgens remise aan, want het meiske had gezien dat ze geforceerd verloren zou gaan maar wilde Wijnand overbluffen door een remiseaanbod. Maar zo een ervaren heer overbluft men niet, die geeft zelf mat: 2-1 voor RSR. Op bord 2 won Wilfred na pionoffer voor actieve stelling wederom een kwaliteit 3-1. Andy (6) kreeg met wit echt een Andy-stelling (tweesnijdend met kansen voor hem) en deed het prima. Na een mooie aanval toren veroverd en toen gelukkig voor een veilige dameruil gekozen 4-1! Nog maar een halfje nodig! Maar of dat er zou komen....Leon (5) stond erg slecht, Terence (1) slecht maar bij Martin (7) kon nog e.e.a. gebeuren in positieve zin. Leon had goed geopend, mooie stelling maar ging met zwart met Tg5 dwalen en onnodig offeren....de inhaalslag begint voor Sliedrecht: 4-2. Martin kwam in een pionneneindspel terecht die hij onnodig verloor. En Terence deed hard zijn best op bord 1, maar verloor een a pion in de Siciliaan en kon het tijd niet keren: 4-4! Conclusies: combinatieheld van de avond is Rob, de Snickers-dames moeten we voor 20 jaar contracteren want over 5 jaar zijn ze al geduchte tegenstanders voor ons 1e en gelukkig tonen Terence en Martin vorderingen in positie- en manoeuvreerspel, en met ieders hulp zullen ze dat onder de knie krijgen. De activiteit en het talent is er. En Arnold moeten we handboeien omdoen en slechts om de 2,5 minuten loslaten zodat hij een zet kan doen, niet eerder!

Voorronde voorbij, ronde 1 nabij! (30 0ktober)

Nee het is geen aandachtstrekker voor een fantastisch Sinterklaasgedicht, maar voor het mooiste bekertoernooi in het land de "coppa"!. Na verschillende hard bevochten overwinningen in de voorronde, is het tijd voor de officiële 1e ronde. Vrijdagavond werd onder toezicht van assistent Alek en assistente Lea geloot voor die 1e ronde. Het belooft al een waar spektakel te worden, zo zien we onder meer de risico-wedstrijd Wim - Rianne, het benefietduel tussen Richard en Victor maar de absolute kraker uit ronde één is de klassieker onder de klassiekers Plas - Spaan! (wat vorig jaar nog de finale was). De eerste ronde wordt gespeeld op vrijdag 18 november. Voor een totaal overzich van de partijen klik hier: Coppa ronde 1.
Spanning in groep 3 neemt toe (30 0ktober) Zowel in de Champions Leagues als in groep 2 waren er geen superverrassende uitslagen vrijdag jl. Ed had moeten winnen van Maarten en Paul Batenburg had remise moeten houden tegen Spaan. Verder overspeelde Gert-Jan Arrian volledig en kwam Arno er niet aan te pas bij Wim. Een deel van onze topspelers zit nog in het Hoge Noorden. Voor het laatste nieuws van sterverslaggever en deelnemer Rob, klik hier: omslag in ronde 6. Voor de echte spanning moet je in groep 3 zijn. Bart verloor van Hans Veraart en moet weer vechten voor promotie. De concurentie is inmiddels moordend. Naast gedoodverfde kanshebbers als Kenneth en Wikash, hebben nu ook Ramin (winst op Shekil) en nieuwkomer Zoltan (winst op Robin) zich als kanshebber aangemeld. En wie weet welke nieuwe leden we er nog bijkrijgen de komende weken.....Broederstrijd onbeslist (26 0ktober) Afgelopen maandag werd in huize Wim de CL-A wedstrijd Wim-Jaco gespeeld. Hoewel beide broeders al langere tijd in de schaakscene bivakkeren was het pas de 5e officiële wedstrijd. Ondanks het enorme ratingverschil was het Jaco die brutaal naar een winststelling counterde (Fritz wist later zelfs "#5" te vermelden). Opvallend moment: Jaco wilde de uitgestoken hand van Wim accepteren, ware het niet dat Wim de klok pakte om de wijzer te corrigeren. Die mentale tik kwam Jaco niet te boven, het mat werd niet gezien en zelfs een makkelijk te bereiken toreneindspel met 2 pionnen werd gemist. Uiteindelijk werd bij een dame-eindspel met een pluspion voor Jaco berust in remise.Dodenlijn Schakelaar 18 November (24 0ktober)

Nu of nooit 18 November is de dodenlijn voor de Schakelaar. Dan gaan Herman’s drukpaarden aan de slag ongeacht de hoeveelheid copy !!! Dus klim in die pen en gooi het op papier! Wat hoopt de redactie te krijgen? De wondere wereld van Gert Jan, Bor Salp , hoe word ik clubkampioen door Joost Ruitenburg, De Hel van het Noorden, Rating killer Joost van Rosmalen, top 10 remises door Victor Remiseberg, welkoms woord van Pim, Terror Maarten, Winood bloot, breinkrakers, 40 jaar Alek en zijn 23 winst partijen, Kkkkoster, Tim’s hoekje, Wim’s PK, Schaakavondturen in het schnitzelparadijs Hamburg, Blankert en team 5, FM Oscar chaos-theorie, Dob’s schaakfilosofie en heel veel grootmeesterlijke partijen.

De Hel is begonnen………… (24 0ktober) De berichten uit het Hoge Noorden zijn duidelijk: een overkill aan GM’s , IM’s , FM’s, WIM’s CIM’s en WFM’s eist zijn tol. Zo begint Dolf camera schuw te worden, hebben Joost en Oscar geen vrienden meer en denkt Rob dat die in Amsterdam zit. We voorspellen dan ook snelle remises en dramatische blunders…. Om niks te missen kijk dan op RobLog Ik stond gewonnen om de stand te zien klik dan hier .


Rick is weer iedereen te slim af ! (23 0ktober) Het Open Kampioenschap van Spijkenisse werd zaterdag een prooi voor Rick Lahaye. Ondanks een wat verlate start omdat hij zijn bedje niet echt uit kon komen wist ie toch met 6 uit 7 een ongedeeld kampioenschap binnen te halen. In groep 1 kon Peter Torczynski helaas niet zijn normale nivo halen en eindigde met 2½ uit 7 onderin. Op de vraag van onze reporter waar dit aan lag gaf Peter aan dat het nou eenmaal allemaal goede schakers zijn en tsja daar heeft ie helemaal gelijk in. Wim Koster ( 5 uit 7) kon Rick lange tijd volgen (of was het andersom) maar moest in de slotronde capituleren na een spectaculair duel tegen Van Ketel. Ook toernooitijger Martin J. Focks was natuurlijk aanwezig maar kon geen potten breken. Na een start van 3½ uit 4 moest Martin 2 nederlagen slikken en was uitgeschakeld voor de titel. Misschien dat zijn altijd snelle spel hier mee te maken heeft ?! Zijn volgende toernooi wordt een weekend toernooi in Den Haag, het is maar dat u het weet. Rest mij de toernooi-organisatoren een groot compliment te geven voor de organisatie van het 20e toernooi waar op 1 incident na er geen enkele wanklank was te horen. Voor het incident verwijs ik naar Arrian Rutten die u as. vrijdag hier uitleg over kan geven als u dat wilt. Bron W.K. ANP Rotterdam.

RSR top in Hoge Noorden (23 0ktober) Het Essent toernooi in het Hoge Noorden is een zeer sterk toernooi waar natuurlijk weer een paar RSR topdogs aan meedoen. Zo heeft de webreactie dankzij enkele webcams alle heren gespot. Zo zagen we FM Oscar handtekeningen uitdelen, een verwaaide Joost, een gehaaste Dolf en onze Rob hevig discussiëren met zijn vriend Nijboer. Big Brother is er niks bij. Wil je ook mee genieten klik dan hier en wil je meer weten over dat eenzame tentje op de tocht, een hutje op de hei en dat hotelletje naast de Betuwelijn…….klik voor alle in en outs dan op Rob's weblog Ik stond gewonnen .


RSR binnenkort live bij Talpa? (23 0ktober) Het weer zat niet mee, dus er was wat minder belangstelling voor de simultaan gegeven door internationaal schaaktopper Rob van der Plas. Dit ter gelegenheid van de opening van een nieuw schaakveld op de nieuwe markt. De allereerste partij eindigde in remise door Rob en Winood (Eerste zet Winood 'c4' werd uitgevoerd door een portefeuillehouder Sport en Recreatie Beatrijs Tolk). Door een goede samenwerking van de organisaties werden er twee mini-circustenten uit de grond gestampt. Simultaanscore: Slechts 1 remise en 1 nederlaag tegen respectievelijk Winood en Brinza (nieuw lid, rating 2050). PR-score: IGM van der Plas: 5 min onvergetelijke interview op lokale zender RNN7 tegen de 5 sec "in beeld zijn met alleen rug" van Winood. We zien RNN7 zeker terug op 12 november: Het jeugdtoernooi: http://schaken.midlifetop.nl .


Invasie in groep 3 (22 0ktober) Met 9 partijen in de open groep 3 was het gisterenavond volle bak in het Nivonhuis. Bart en Kenneth speelden remise en Terence ging onderuit tegen Martin. Ook Wikash profiteerde door Thomas te verslaan en staat nu in de top, waar het dringen gaat worden als sterke nieuwe spelers als Brindza, Robin en Sanel lid worden en serieus gaan meespelen in de interne. In groep 2 voltrok zich een drama bij Wouter, die in een remisestelling mat werd gezet door Winood. Ook Leo zal slecht geslapen hebben door op 1 avond tweemaal (Hopla de Coppa en intern) van Jurriaan te verliezen in een zeer spectaculaire partij. In de Champions Leagues was het stil omdat een aantal sterspelers momenteel Hoogeveen onveilig maken. Arrian pakte zijn eerste remise tegen Alek. Arno kon een waarschijnlijk remise-eindspel van toren tegen paard en 2 pionnen, niet houden en verloor van Joost van Rosmalen.
Succes in Gouda (21 0ktober) Afgelopen donderdag vond wederom het jaarlijkse Schaken Overdag toernooi in Gouda plaats. Namens ons kluppie deden Philip en Paul Dekker mee, beiden met succes. Dankzij het lot werd Philip eerste in zijn groep 2. Paul werd in zijn groep 3 tweede omdat hij de onderlinge partij tegen de nummer 1 verloor in de laatste ronde. Al met al een gezellig toernooi , waar we ook nog onze ex-leden Nico en Harrie tegenkwamen. Voor een verder verslag zie Schaken Overdag Toernooi Gouda RSR 1 routinematig onderuit tegen SMB1 (16 0ktober) Rond 14.30 uur viel vanuit het vijandelijke kamp te horen dat het 'virtueel 0-2' stond. Daar was niets te veel mee gezegd, Plas en Kachun waren beiden in de opening aardig opzij gezet en het leek eigenlijk een kwestie van tijd voor dat die eerste nul-meldingen binnenliepen. Gek genoeg was het de overtuigd staande Pieter die als eerste het onderspit moest delven. Zelfs na het avondeten sprak de blik 'hoe-heb-ik-dit-kunnen-verliezen' boekdelen. Joost van Ru had met een toren en wat houten soldaatjes meer dan compensatie tegen het loperpaar van zijn jonge tegenstander Robin Swinkels. Een toch taaie Plas en Oscar konden het niet bolwerken tegen hun tegenstanders met een gemiddelde rating van 2387. Dolf hoopte, ondanks twee pionnen achterstand, nog op een toreneindspel a la Cheron: "Schwarz am zuge hält remis", maar de Oosterse koelte won het van de Rotterdamse hoop, tegelijkertijd kon ook Wim opgeven in een stelling, waarvan je lange tijd weet dat je gaat verliezen, maar dat het nog te vroeg is om op te geven. Tussendoor deed supersub Bart waarvoor hij ingehuurd is: winnen. Paul schaakte zichzelf moed in door eindelijk weer eens een 200 punten hoger geplaatste speler op remise te houden. Wonderwel bleek het visuele ongemak bij Kachun rond 18.30 uur omgetoverd in een remise. De dit keer relaxt achter zijn bord zittende Joost van Ro kreeg in plaats van een tot half acht durend toreneindspel een selbstmatt in zijn schoenen geschoven. Duidelijk is wel weer dat het eerste vijftal borden het zorgenkindje blijft van RSR's vlaggenschip en dat RSR in tegenstelling tot een club als SMB spelers ontbeert die slechts op routine hun tegenstander naar een nul kunnen schuiven. De woorden van Erwin Koeman lijken door te galmen naar de Dirk Smitsstraat: "Als niet iedereen top is, zijn we maar een middelmatige ploeg." De druk op het RSR-bestuur en de roep om versterking wordt dan ook alsmaar groter. Karakteristiek RSR1-SMB1 4-6 Pieter 0-1, Joost van Ru 1-1, Oscar 1-2, Rob 1-3, Paul 1½-3½ Bart 2½-3½ Kachun 3-4, Joost van Ro 4-4, Dolf 4-5 Wim 4-6 toeschouwers: 15 scheidsrechter: A. Schuering Bijzonderheid: de wedstrijd begon 10 minuten later door gebrek aan voldoende tafels...Team 4: De Sint is er al vroeg bij… (16 0ktober) RSR 4 heeft afgelopen vrijdag met 3½ - 4½ verloren van Sliedrecht. Het was drama, met maar liefs drie borden waarbij in een gezonde stelling zomaar een stuk werd weggeven. En dat tegen een team dat toch niet erg sterk was, met invallers speelde en hun debuut maakte in tweede klasse. Klik hier voor de stand en individuele uitslagen.Onze top Rob geeft simultaan (16 0ktober) Aanstaande woensdag (19 oktober) is het eindelijk zo ver, het schaakveld van 4 bij 4 meter op de nieuwe markt (1 minuut van de Grote Bibliotheek aan de Hoogstraat Rotterdam) wordt geopend. Na veel getouwtrek over en weer konden er spijkers met koppen worden geslagen omtrent de datum en plaats van het veld. Ook over wie er nu de schaakstukken gaan beheren is duidelijkheid gekomen. Voorlopig blijven de stukken opgeslagen bij sportstimulering centrum van de gemeente Rotterdam en worden op aanvraag geplaatst. Een kunstenaar zal binnenkort banken ontwerpen die tevens als opslagruimte fungeren. Om 13:00u begint het officiële gedeelte. Portefeuillehouder Beatrijs Tolk zal nadat ze de microfoon ter hande genomen heeft de eerste zet doen in een schaakpartij tegen de Rotterdamse schaaktopper Rob van der Plas. Na deze wedstrijd zal Rob om ca 14:00u simultaan schaken tegen de aanwezige liefhebbers (jong en oud) met een gepaste dosis lef. De toegang is voor iedereen gratis en zal rond 16:00u eindigen. Wellicht tot dan!! Meer informatie: Winood Rampersad, RSR Ivoren Toren ( winood@zonnet.nl)

 

Tweede redt zich met list: 4-4 tegen DD2 (15 0ktober) Het Tweede redde zich zaterdag 15 oktober met list tegen DD2 met 4-4 - en achteraf vond iedereen het fair. Het begon met briljant spel van Peter T, dat toch in remise eindigde. Spaan eveneens, maar met gewoner spel...1-1. Maar toen ging het er somber uit zien: Arno Beljaars speelde naar eigen zeggen matig en verloor na gedrongen stelling en Tim gaf in betere stelling iets weg maar kon door tijdnood het tij niet meer keren. 1-3 achter! Meerdere keren werd gevreesd voor het leven van Tim's seniore tegenstander....om de 10 minuten begon hij heel hevig te trillen, waarbij de hele tafel meeschudde. Daarna verdweeen hij even (pilletje nemen op de WC?) en was hij de eerste minuut weer kalm. Waarna....u raadt het al. Voer voor medici. Gert-Jan en Victor wonnen (hoe weet de schrijver dezes niet, teveel tijd kwijt met eigen partij en na afloop waren onze helden opvallend bescheiden in de verklaringen van hun overwinningen). 3-3!

Maar hoe stond het er toen voor? De twee Phil's (Philip en Philippe) speelden nog.....Philippe stond na de tijdnood 40e zet slecht maar Philip kon onmogelijk meer forceren dan remise met ongelijke lopers: 3,5-3,5. Philippe was met wit de meeste tijd tevreden geweest over zijn d4 stelling, veel ruimte op de damevleugel die later iets weg had van gaten, zwart kwam met een voorbeeldige kering door het centrum c.q. koningsvleugel richting 40e zet, waarbij Philippe voor de laatste 10 zetten maar ca. 3 minuten had. Inventief verdedigd...wellicht toch onnodig kwaliteit daarbij gegeven en na het aan de juiste kant halen van de vlag kreeg hij van captain Arnold te horen: 'Remise, tot het oneindige doorvechten, en niets anders dan remise, vooral geen experimenten!!!!'. Philippe (met wit aan zet) zette de stoel na het halen van de tijdcontrole 2 meter achteruit en staarde 20 minuten met wit naar de volgende stelling:
Philippe Blankert - Jan Willem Koelmans na 41e zet van zwart

Opeens verscheen er een zelfgenoegzame, stralende glimlach op zijn gezicht. Wit aan zet en maakt met 2 rake klappen op zijn minst remise. Ziet u het ook? (antwoord: zie http://schaken.midlifetop.nl bovenin, oplossing). 4-4 was de einduitslag, de tegenstander ging tevree naar huis, 2 team 2 leden dineerden mee met team 1 en werden overgoten door voetbalnieuws. De weg naar een toppositie blijft open!

De interne: druk, zweet en hoofdpijn…… (15 0ktober) Met maar liefs 33 schakers was het gisteren weer een volle bak in het Nivon. Dit ondanks de externe van team 4 en het zware KNSB weekend voor het eerste en tweede. In groep 3 werden 6 partijen gespeeld: Thomas won weer en kan binnenkort een uitnodiging voor team 6 verwachten, Hans zit de kopgroep op de hielen na zijn overwinning op Martin en Benno heeft eindelijk zijn eerste punt binnen. In groep 2 won Wijnand de klassieker tegen Rob van der Lee ( stand 24 -28) en gaf Wouter Jur een nul. In de Champions League deed Paul Tromp goede zaken door te winnen van Maarten en stond de risico wedstrijd Philippe - Alek weer op het programma. Nu won Philippe vrij snel door een mat in 21. Dit keer in de “Hopa de Coppa” geen verrassingen Wim, FM Oscar en Herman bekeren door ten nadele van Bart, Paul B, en Leon. (Klik hier voor alle uitslagen) . Schaaklinks (12 0ktober)Het Internet is uitgegroeid tot een waar paradijs voor de schaakliefhebber en voor de schaakprofessional. Maar ja wat is leuk en interessant in dit schaakwoud. Gelukkig hebben wij dankzij enkele www RSR schaakbeesten een aantal links die beslist de moeite waard zijn: de site www.chesspro.ru ( Russisch! maar met veel Engelse teksten en Engelse analyses van Shipov, zelfs te volgen voor niet-tactische RSR‘ers) is goed om het WK schaken te volgen en www.thewildknights.nl een site waarop 9 Nederlandse Grootmeesters worden geportretteerd met actuele partijverslagen en commentaren.. Met o.a. Jan Timman, Ivan Sokolov, Loek van Wely, Stellwagen, Erwin L'Ami, Nijboer, Sergei Tiviakov en Jan Smeets. Er zijn ook leden die zelf sites beginnen (voor sommigen is het een verslaving naast het schaken geworden). Nieuw is de site van Milife http://schaken.midlifetop.nl met allerlei informatie over onze jeugd, waar oplettende lezertjes de hand van Blankert in zullen herkennen.Vanaf heden is hierop alles over onze jeugdactiviteiten te vinden. Kinderen, ouders of basisschooleraren die info zoeken over jeugdtoernooien, trainingen, enzovoorts kunnen er terecht.Laatste Grüßen aus Hamburg (11 0ktober)Het Duitse schaakavontuur zit er weer op voor de heren Plas, Wim , Victor en Leo. Er is natuurlijk veel te melden over het schnitzel en remise record van Victor, Wim’s wanhopige pogingen om leuk schaak te krijgen, het taaie Duitse beton waarop Rob stuiten, het afscheid van Nijboer op het station en het eeuwige nooit niet roem van Leo. Maar voor de echte details ben u natuurlijk weer aangewezen op Rob's weblog Ikstondgewonnen en de November Schakelaar.

 

Hopla de Coppa (8 0ktober)Van de 8 partijen in de voorronde van de Coppa zijn er gisteren slechts 3 gespeeld. Andy won snel van Benno en Wouter gaf in een mindere stelling tegen Tim zijn loper weg. Alek won in een Siciliaan overtuigend van Philippe. Na afloop verklaarde de verliezer: "ik ben nog nooit zo hard afgemaakt". Nog meer citaten: Joost van Rosmalen sprak na zijn winst tegen Philip nogal voorbarig: "ik zit in de Champions Leauge Finale". Arrian verkondigde na zijn verliespartij tegen Arrian: "ik heb hoofdpijn" en na verloren te hebben van Paul Tromp zei Jaco: "einde seizoen". In groep A won Peter zonder omhaal van Arno en haalde Paul Batenburg zijn eerste punt tegen Coppa-Meister-Maarten. In de B-groep haalde Richard een belangrijk punt binnen op Herbert en staat nu eerste. Voor de overige uitslagen zie: Uitslagen 7 oktober
Het zesde team toont genade (8 0ktober)Teamcaptain Winood bericht: afgelopen vrijdag speelde voor het eerst in de geschiedenis van onze vereniging een zesde team. Een mix van jeugdleden die nog nooit een externe partij hadden gespeeld tot wel 100 jaar schaakervaring op de eerste 3 borden. De score werd geopend door Ibo (bord 6), een rare partij (dame tegen loperpaar) waarbij opgemerkt kan worden dat hij deze partij ook had kunnen verliezen omdat hij gebeld werd door zijn moeder (1-0). Vervolgens verloor Luella aan bord 8. Ze stond geruime tijd een centrumpion voor en wilde van geen remise weten. Ze verloor door een ontzettend moeilijke taktische wending. Erg goed gespeeld dus.(0-1). Vervolgens had Wikash (bord 4) een 0 aan zijn broek: Daar waar hij middels een dameoffer mat in 3 had kunnen geven, koos hij voor een kansloos eindspel van toren+loper tegen een dame (0-1). Hans (bord 3) maakte gelijk door na eindeloos gemanoeuvreer een centrumpionnetje buit te maken. Fraai afgewerkt ! (1-0). Wijnand (kopbord) speelde slecht en was blij met een remise aanbod, waarbij zijn tegenstander een extra vrijpion op de 6de rij had. Onbegrijpelijk, wellicht door de ongelijke lopers (½-½). Shekil (bord 7) verloor onnodig een sterk gespeelde partij. Door je vlag gaan op zet 34 met 2 verbonden bijna-dames meer is balen, teamleiders hadden punt al geteld, maar helaas voor ons (0-1). Door deze actie konden we niet meer winnen, immers Joost (bord 5) speelde ijzersterk en won overtuigend (1-0), maar de verrassende Ed (bord 2) spelend tegen een klein meisje stond een dierentuin achter. Vanaf 20:00 stond hij zeer slecht en was het een kwestie van tijd. Een goed getimed remise-aanbod, ingefluisterd door de teamleider, nadat ze een van de vele stukken had terug gegeven en een makkelijk mat-in-2 had gemist, kon ze in tijdnood echter niet weerstaan en een 4-4 als einduitslag. Op naar de volgende ronde, ik heb er zin in !
RSR Ivoren Toren 3 slaat toe (7 0ktober)RSR 3 is het seizoen uitstekend begonnen. In Brielle werd Het Houten Paard 1 met 5½-2½ verslagen. De wedstrijd begon met prima overwinningen van Herman (4) en John (6) die hun tegenstanders kansloos lieten. Maarten (8) verloor doordat hij zijn stelling overschatteen getruckt werd. Alek bracht de stand op 3-1 door zijn tegenstanders trage ontwikkelingsspel af te straffen. Het werd nog spannend, want Richards betere stelling compenseerde weliswaar de mindere van Edwin, maar Paul stond verloren in een eenvoudig eindspel en Bart stond wel erg goed, maar was in verschrikkelijke tijdnood. Richard kon helaas niet winnen, maar Paul ontsnapte door prima vechtschaak met remise. Edwin bracht het tweede matchpunt binnen door een toreneindspel met 2 pionnen minder te keepen. Barts tegenstander zag het kansloze van zijn missie in en staakte de ongelijke strijd. 5½-2½ dus, met complimenten aan onze tegenstanders voor hun taaie verweer en erg veel complimenten aan ons team voor het sterke spel en de vechtlust. Maar bovenal erg veel dank aan Arnold, Rob v.d. Lee en Martin, die zo vriendelijk waren ons te rijden en te supporteren. Grote klasse!RSR'ers bestrijden het Duitse Betonschaak(5 0ktober)Na 4 ronden doet het RSR-team in Hamburg het goed, gezien het betonschaak dat onze bevriende buren in dit tournooi spelen. Vooral Leo stijgt boven zichzelf uit met 1½ punt, behaald dankzij zijn vermogen 2100-Duitsers te temmen. Hij werd zelfs geinterviewd door de ZDF! Wim en Victor staan op 50% en Rob is het meest succesvol met 2½ punt. Voor een volledig dag-tot-dag-verslag lees Robs weblog:Im Gewinnen SeinJoost van Ruitenburg wint in Vlaardingen !!! (4 0ktober)Zaterdag 1 oktober werd in een inmense Vlaardingse sporthal het NK rapid gespeeld. RSR was uiteraard ruim vertegenwoordigd met 8 spelers. In groep B werd Joost van Ruitenburg na een zinderende finale gedeeld EERSTE met 7½ punt uit 9 ronden.Gefeliciteeerd !!! Gert-Jan slaagde er in de laatste ronde helaas niet in om te winnen van Mark Irwin en moest genoegen nemen met een gedeelde 5de plaats. De rest van het peleton deed het zoals verwacht mocht worden: Dolf bleef in de zeer sterke A-groep steken op 3 punten, Martin haalde 5 punten in groep D, Paul Dekker en het kersverse lid Wilfred scoorde 3½ punt in groep C en Spaan haalde er 5½ in de Joost-groep. Alleen Alek presteerde belabberd in groep B met 3 punten, ondanks het duel tegen Gert-Jan waarin 25 zetten lang een beroemde correspondentiepartij werd gevolgd, Alek vervolgens een stuk won, maar in het eindspel dit vrijgevig als hij is terugschonk. Complete uitslagen zie:Ranglijsten NK rapid Vrijdagavond Coppa-avond(4 0ktober)In het diepste geheim is maandagnacht door Coppa-Meister Maarten geloot voor de indeling van de eerste Coppa-ronde (de zgn. voorronde). Alleen Paul Tromp mocht getuige zijn bij deze ceremonie. Besloten is om a.s. vrijdagavond deze ronde te spelen. Het resultaat van de loting is te aanschouwen onder de link "Indeling 7 oktober".

Spektakel in de interne(1 0ktober)
Gisteren leek het in de Champions League een avond vol verrassingen te worden. In groep A stonden zowel Jaco (tegen Joost van Rosmalen), Maarten (tegen Peter) als Paul Tromp (tegen Joost van Ruitenburg) er voordelig voor. Alleen Paul wist er uiteindelijk, na een loper voor gestaan te hebben, een halfje uit te halen. In groep B was Alek al om 10 uur klaar: Kachun blunderde een gewonnen stelling weg; Dolf en Gert-Jan hielden elkaar in evenwicht en Tim won een spektakelpartij tegen Edwin. In groep 2 voegde Pim Uytdewilligen zich bij de kopgroep door van Rob Linssen te winnen. Winood won degelijk van Arnold en Wouter miste ergens tegen de klok van 12 uur een winst tegen Wijnand. De open groep 3 wordt steeds groter en spannender: voor de 4 promotieplaatsen lijken ook Martin, Ramin en Leon zich gemeld te hebben. Hans ging van start met een punt en moet gezien zijn rating ook een kanshebber zijn. Vooralsnog lijkt Bart de topfavoriet in deze groep: wie gaat hem stoppen?