RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief
 
 

Leo Kranenburg wint PK RSB !! (27 augustus)
De afgelopen anderhalve week is het PK RSB weer volgens de vertrouwde formule gespeeld. Hoewel, vertrouwd? Er werd namelijk niet meer gespeeld in de RET-remise aan de Kleiweg, maar in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Nou klinkt Krimpen in de oren van de meeste RSR-ers waarschijnlijk hetzelfde als Verweggistan, maar z ver is Krimpen echt niet, zelfs niet op de fiets. In ieder geval konden er slechts vier van onze clubgenoten bewonderd worden, allemaal in de A-groep: Leo K., Wil, Paul D. en Mark. De A-groep was overigens opvallend zwak bezet (locatie??) met als hoogste ratinghouder Peter Ypma (2175). Diens toernooi werd echter volledig verziekt door een incident in zijn partij in de derde ronde tegen CE-er Cor de Wit en een uitermate discutabele beslissing door de wedstrijdleider, die het beroep van Cor tot grote verbazing van de neutrale toeschouwer, van Peter n van de dienstdoend arbiter honoreerde. Hierdoor werd Peter onterecht een half punt door de neus geboord en was hij de partijen erna behoorlijk van slag.

Leo K. was met zijn rating van 2060 als vijfde geplaatst. Hij speelde echter een geweldig toernooi, stond slechts twee halfjes af en werd ongeslagen met 6 uit 7 en een TPR van 2261 de nieuwe Persoonlijk Kampioen van de RSB! Ook Wil speelde een uitstekend toernooi, verloor weliswaar in de derde ronde van Leo, maar behaalde met 4 uit 7 en een TPR van 2050 de vierde plaats. Paul D. liet zien dat met hem nog altijd niet te spotten valt: 4 uit 7 en een TPR van 1982. Mark speelde heel wat wisselvalliger, maar wist toch nog 3 uit 7 te scoren met een TPR net boven zijn eigen rating. Alle uitslagen en verslagen zijn te vinden op de RSB-site via deze link. (Arrian)

Groeten uit Wenen (15 augustus)
De redactie ontving het volgende mailtje van Wenen-ganger Dolf: "Voor de mensen die het niet live gevolgd hebben, Ries behaalde een verdienstelijke remise tegen een IM vandaag. Ros speelde ook tegen een IM, maar had het zwaar. Bij deze het potje voor op de site. Stelling met 29. ... Txf2+ en later 31. ... Pxe3!! is wel een fragment waard. Leuke lezersvraag: Zoek de 7 verschillen met de eindstelling van Ros."

Het fragment van de week laat een deel van de partij van Ries zien. In het fragmentenarchief staat de hele partij, evenals de volledige partij van Ros. (Arrian)

Stijn Open Nederlands Kampioen C-jeugd! (6 augustus)
Wat eerder dit jaar bij het gesloten NK net niet lukte, is Stijn vandaag wl gelukt bij het open NK bij de C-jeugd in Borne, namelijk winnen! Hiermee prolongeert Stijn zijn titel. Hij begon als favoriet - want hoogste ratinghouder - aan het toernooi, maar je moet het allemaal wel even doen. Je kunt bij de jeugd wel de hoogste rating hebben, doch algemeen bekend is dat ratings bij de jeugd nog wel eens niet de werkelijke speelsterkte weergeven (zoals Stijn in onze interne competitie heeft laten zien). Na een start van 4 uit 4 kwam de klad er toch een beetje in met vier achtereenvolgende remises. Daardoor had hij met ingang van de laatste ronde een halfje achterstand op de koploper. Laatstgenoemde speelde in de slotronde echter remise, terwijl Stijn eindelijk weer won. Zodoende eindigde Stijn samen met drie andere spelers op de gedeelde eerste plek met 7 uit 9, maar omdat Stijn de meeste weerstandspunten had (overigens ook de meeste SB), was de titel voor Stijn! Zie deze link voor de eindstand. (Arrian)