RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief                                        

 

 

 

 

Jaarschakelaar is uit (31 augustus)

Het is volbracht! Wat velen, zelfs binnen de gelederen van de redactie, niet voor mogelijk hadden gehouden, is toch gelukt: de Jaarschakelaar is voltooid. Met 99 pagina's is deze Schakelaar dikker dan ooit. De digitalisten hadden weer eens ongelijk: papier heeft toekomst. De organisatie was voornamelijk in handen van Don Leo, waarvoor lof. Opmerkelijk is dat naast trouwe auteurs als Rob vd Plas, Winood en Paul Dekker een aantal nieuwe schrijftalenten zijn opgestaan: o.a. Michael Fung, Dik vd Pluijm, Rob Linssen en Mischa van Vlaardingen leverden een bijdrage. Dank hiervoor. De eerste recensies op dit supernummer zijn lovend."Een perfecte balans tussen hoogstaande literaire teksten en schaaktechnische analyses", schreef het Blijdorper Dagblad. De Bergpolder Courant voegde daar aan toe: " continue leesplezier, in één woord geweldig. Voorzitter Joost kon tijdens de perconferentie alleen nog maar uitbrengen: "dit is mijn mooiste huwelijkscadeau..." En wanneer is dit moois voor de leden beschikbaar, vraagt u zich af. Wel, komende vrijdag kunt u het felbegeerde nummer afhalen bij het Nivon, tijdens de Open clubavond 2008. De avond is bedoeld voor leden en voor niet-leden; neem dus uw buurmannen/vrouwen, collega's, ouders, kinderen en andere bekenden of onbekenden mee, om hen kennis te laten maken met schaken op een superclub. Klik hier voor de flyer. Er wordt een drierondig tournooitje gespeeld en de organisatie is in handen van Wijnand Dobbinga. Ruime aanwezigheid van chips en koeken is dus verzekerd. Komt allen!

Oscar Number One !!!! (24 augustus)

Vanaf de eerste ronde was het duidelijk dat Oscar zijn titel bij het Rotterdamse kampioenschap krachtig zou verdedigen. Hij won de eerste vier ronden en versloeg daarmee twee clubgenoten: Spaan en Richard. De 5de ronde tegen FM Bono Pel was cruciaal. Aangezien ik geen ooggetuigeverslag heb kan ik de spanning slechts omschrijven met 1-0 voor Oscar. Daarna waren twee remises voldoende om het kampioenschap te prolongeren. Oscar gefeliciteerd!!! Andere RSR-ers deden het vanzelfsprekend minder dan Oscar. Spaan en Richard haalde elk 5 punten met een mooie tpr. Rob, Wil, Dik, Paul T. en D deden het iets minder dan verwacht in de A-Groep. In groep B werd Alexei derde met 5 punten en deed Rob vd Lee het ook niet slecht met 4½ punt. Voor de volledige uitslagen klik hier.

RSR-Hooligans in Oostvoorne (24 augustus)

Terwijl in Rotterdam een heel peleton RSR-ers ploeterde om een laatste punt binnen te halen voor het PK werd er ook in de Oostvoornse buitenlucht geschaakt. Het jaarlijkse tournooi van Het Houten Paard was ditmaal ruim bezet, vooral omdat schakers van de populaire site www.helena-schaken.nl vanuit het hele land (Amsterdam, Limburg, Veendam, etc) en zelfs België waren op komen dagen. De meesten speelden onder schuilnamen als Barbapapa, MetalHenk, Mister Bean, etc. Helena zelf was ook in volle glorie aanwezig. Wij (Alek, Mischa en Winood) speelden de negen ronden in de buitenlucht onder eigen naam. Mischa, kersvers RSR-lid, eindigde in de middenmoot met 4 punten. Winood ging hard van start, plette enkele cracks en kwam met 6 punten op een gedeelde 6de plaatst uit. Alek begon met een verliespunt maar vocht zichzelf naar boven. In de voorlaatste ronde lukte het niet de latere kampioene Arlette van Weersel te verschalken en was een gedeelde 2de plek met 6½ punt het hoogst haalbare. Voor foto's en ander bewijsmateriaal zie: Het houten paard.