RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief                                        

 

   

FM Oscar TOP!! (26 augustus)

Met een schitterende score van 6 uit 7 (TPR van 2391) ongeslagen, met twee remise tegen Kacper en Joost Ruitenburg is Oscar de terechte winnaar geworden van het PK. Na al een paar keer dichtbij de titel gezeten te hebben is het nu dus gelukt om RSB kampioen te worden. Oscar kan zich nu opmaken voor het NK schaken in Hilversum. Hotel is al geboekt en we zijn natuurlijk reuze nieuwsgierig tegen wie Oscar het mag opnemen. Het PK werd duidelijk gedomineerd door RSR met plek 1 t/m 7 als hard bewijs en 800 Euro prijzengeld. Zoals altijd zal volgens de afdrachtregeling een groot deel in de clubkas worden gestort. Zodat heer Dobbinga weer een sociaal jeugd beleid kan gaan voeren. Behalve geschaakt werd er ook nog druk gelobbyd in de wandelgangen. Zo wil onze voorzitter volgend jaar de onderlinge RSR- duels alvast laten meetellen voor de interne, zijn er plannen voor een massakamp tussen Charlois, Spijkenisse en RSR en zijn er weer een paar nieuwe aanwinsten voor de interne competitie waaronder Carel Vredenborg van Charlois. Kortom een zeer geslaagd PK voor de volledige eindstand en foto’s klink hier .

Wie van de vier?? (23 augustus)

Gisteren tijdens de 5de ronde werd volop gestreden. Dit keer geen laffe remises, maar bloed, zweet en matten. Aan kop staan dan ook FM Ossie en grote Joost met 4 ½ punt, gevolgd door Kacper het schaakspookje en kleine Joost. Waarschijnlijk gaan deze RSR’ers bepalen wie de PK champ gaat worden. Volgens insiders is de grote kanshebber RSR voorzitter Joost Ruitenburg. Maar ja niks is zeker…. zo blijkt Kacper goed tegen de druk te kunnen. En gaan Oscar en Joost Ros steeds beter spelen. Verder zitten er nog 6 man met 3 ½ punt die dus nog een kleine kans hebben. Waaronder Keetbaas die in vorm is en leuk spel laat zien. Maar de smaakmaker van RSR is absoluut Aernout met aanvallend spel en gedurfde offers. Ook Tromp speelt zeer degelijk en heeft nu al drie punten. Coole Maarten gaat lekker en heeft met een mooie overwinning op Cor de Wit de smaak te pakken. Paul Dekker gaat wat moeizaamer. Maar wat wil je, eerst een mislukte aanslag op z’n vliegtuig en een dag later wordt ze fiets opgeblazen. Terror is overal ook op het PK! In vorm-crisis zijn momenteel Bart, Sjoerd, Wil en Richard. Gelukkig krijgen ze morgen morele steun van Wim Koster zodat de heren dan hopelijk weer op scherp staan. In de B-groep is het wel erg saai Bart Voogt staat strak bovenaan met een 100% score! De drie RSR “helden” Michael, Leo en Konrad zitten ergens in de middenmoot. Zowel Michael als Leo zijn erg wisselvallig bezig. Michael was onze hoop op de B-groep. Maar is wat nieuwe openingen aan het uitproberen met zeer wisselt succes en Leo waarschijnlijk ook al weet die dat zelf niet…... Konrad (broertje van Kacper) laat heel leuk spel zien alleen zitten er nog wat slordigheidjes in en zit het hem niet altijd mee. Het vreemde is dat er slechts drie RSR’ers in de B-groep meespelen. Terwijl we genoeg jongen honden hebben die het PK in de B-groep onveilig kunnen maken. En laten we eerlijk zijn, we zijn dit min of meer verplicht aan onze fans van Charlois. Voor alle Charlois fans en RSR’ ers vrijdag gaat ronde 6 in en wie weet kunnen we dan al zeker zijn van een RSR kampioen. Dus RET gebouw 3 is the place to be !!!

RSR Rules (21 augustus)

Na 4 ronden PK lijkt de kans de een RSR-er het kampioenschap zal grijpen groter dan ooit. De top 5 wordt bezet door clubgenoten en bij de bovenste 11 zijn 8 prominenten RSR-rebellen te onderscheiden.Wat kan er nog mis gaan? Heel veel, zoals de geschiedenis ons leert. Maar laten we optimistisch blijven: Oscar, Joost Ruit en Rob staan ex aequo met 3½ punt bovenaan. Oscar speelde in de vierde ronde remise tegen het Poolse talent Kacper, Joost en Rob wonnen hun partijen. Het gevaar bij zo'n overmacht is dat de toppers elkaar afslachten. Dan volgt het bekende verhaal van die honden en dat been. In ronde 5 mogen Rob & Oscar, Joost & Aernout en Kacper & Spaan het onderling uitvechten. Dat de beste mogen winnen in deze RSR-open. Overigens zitten in groep B Leo en Michael beiden in de middenmoot. Maar we verachten nog wat spektakel daar; ook van Konrad Drozdowski, de jongere broer van... Tot en met zaterdag volgen er nog drie ronden: kijkers/fans zijn meer dan welkom!

Kacper wint in Hengelo (14 augustus)

Onze nieuwe team 1 speler Kacper heeft op het Open Nederlands Jeugd Kampioenschap in Hengelo de D-groep (10 t/m 12 jaar) gewonnen. De score van 10½ uit 13 is mooi. Toch ging het moeizaam en de verliespartij in ronde 5 was een dure. Maar Kacper hield het hoofd cool en heeft na ronde 10 zijn koppositie niet meer afgestaan. Ook zijn jongere broer Konrad deed mee in de E-groep en haalden een score van 8 uit 13. Wat een mooie score is voor deze jonge spruit en recht gaf op de 10de plek. We zijn dan ook benieuwd wat de heren tijdens het PK gaan doen.

Klaar voor het PK na de schaakles van Caruana (13 augustus)

Met het PK in het vooruitzicht zijn sommige onder ons als vast een warming-up aan het doen. Zo ook Wil en Sjoerd die meededen aan het Hogeschool Zeeland Schaaktoernooi. Door onze correspondent Sjoerd: "Het HZ-toernooi in Vlissingen zit er weer op en het was een heerlijk weekje van zon, zee en schaken. In Zeeland wordt een beetje een aparte variant van het Zwitsers gebruikt, waardoor je nooit ingedeeld wordt tegen iemand van je eigen sterkte, maar altijd tegen iemand die of veel sterker is of veel zwakker. Zo werd ik in de eerste ronde compleet van het bord geveegd door GM F. Caruana, pas 15 jaar en de uiteindelijke toernooiwinnaar (staat een aardig stukje over hem op de RSB-site). Mijn toernooi was verder niet zo spannend: gewonnen van lager geklasseerde spelers en verloren van hoger geklasseerde. Wil was met zijn score van 5 uit 9 wat grilliger. Hij begon goed, een mooi punt tegen een speler met elo 2185, maar viel later wat terug. Met wat (dubieuze?) stukoffers deed hij nog wanhopige pogingen om in aanmerking te komen voor een spektakelprijs." Klik hier voor de volledige eindstand.

De 1 augustus plussen en minnen (4 augustus)

1 augustus is voor de ratingfetisjisten onder de schakers de belangrijkste datum van het jaar. Dan verschijnt de nieuwe KNSB-ratinglijst met daarin verwerkt alle bondscompetities. Zie voor alle huidige RSR-leden de lijst met plussen en minnen. Bij de plussen voert Sjoerd de lijst aan, en dat terwijl het door hem gewonnen Watertoren-toernooi nog niet is verwerkt. Verder in de top is het leuk te zien dat de jeugd, in de personen van Joost B., Shekil en Wikash, een flinke sprong voorwaarts maakt. Ook de zeer actief spelende Wil weet in 38 partijen 69 ratingpunten te winnen. Helemaal onderaan de minnen vinden we Ramin, Arrian (die in een vrije val lijkt te zitten), Herman en FM Oscar. Nieuwelingen op de lijst zijn Kacper (2119 !!), Konrad en Michael.

Kachun Kampioen: RSR-Dopingschandaal? (3 augustus)

Na de verbazingwekkende RSR-successen deze zomer moeten we serieus nadenken om ons clublied "I'm a loser" aan te passen. Sjoerd won Watertoren, Rob van der Plas Charlois, dezelfde Rob en anderen schitterden in Leiden en nu heeft Kachun in Dieren de Reservegroep A op zijn naam gebracht met 8½ uit 9 (tpr 2406) De nummers 2 scoorden anderhalve punt daaronder. Gefeliciteerd Kachun. Maar in deze tijd van verwilderde zeden, sportverdwazing en achterdocht moet je nooit te vlug juichen. Is het niet verdacht dat RSR plotseling zo goed scoort? Is er DOPING in het spel? Het zou mij niet verbazen als de RSB, daadkrachtig als altijd, reeds een onderzoek heeft lopen. Spaan deed het overigens wat minder met 2½ uit 9 in de Open Groep en Michael Fung was in de C- groep niet helemaal tevreden met 6 punten en een tpr van 1616. Zijn eerste rating ligt nu 200 punten hoger.