RSR IVOREN TOREN  
Foto's uit Wenen (29 augustus)
De Paparazzo sloeg toe in Wenen: enkele nietsvermoedende schaaktoeristen werden genadeloos vastgelegd. Klik hier voor tien impressies van het leven van een semiprof.
PK verloopt dramatisch voor RSR (28 augustus)
Zonder de ex-RSB kampioenen Spaan en Wim gaat RSR massaal kopje onder in het huidige kampioenschap. Woensdagavond was wel het dieptepunt: Van de 12(!) afgevaardigden wonnen alleen Maarten en Leo. Joost, die we voor het gemak maar vast als RSR-lid meetellen, en Oscar hielden elkaar op remise. Ook de voorzitter remiseerde, de overige vijf in de A-groep verloren! Rob van der Lee scoorde in de B-groep zijn zoveelste remise. Jaco zag een indeling tegen irri-kampioen vdKooij steeds dichterbij komen, kreeg hoofdpijn en trok zich terug. Nog twee ronden te gaan en dan zit deze pijnlijke voorbereiding op het nieuwe seizoen erop.
Dolf ongeslagen in Tilburg (27 augustus)
Traditioneel laat Dolf de PK aan zich voorbijgaan, maar de nulvoudig clubkampioen besloot zich wel voor te bereiden op een ongetwijfeld loodzwaar Champions League seizoen, dat over ruim twee weken losbarst. In het Eksakt weekendtoernooi te Tilburg scoorde Dolf 4 uit 6, inclusief bye. Hij verloor geen enkele partij maar daarbij moet aangetekend worden dat hij geen topper is tegengekomen. Zijn TPR bleef dan ook steken op 2158. Klik hier voor alle uitslagen en standen.
Topdogs weer in het land (26 augustus)
De vier RSR-topdogs Wim, Spaan, Herbert en Rob hebben hun redelijk succesvolle voorbereiding op het nieuwe seizoen achter de rug. In Wenen presteerde niemand slecht: Herbert (TPR 2169) en Spaan (2164) scoorden 4½-9, Wim (2159) en Rob (2293) kwamen tot 5-9. Spaan en Rob begonnen het toernooi met een gratis punt, de andere twee werden tegen elkaar ingedeeld. Er werden enkele duizelingwekkende partijen gespeeld, maar daarover meer in de volgende Schakelaar! Klik hier voor de complete eindstand in de A-groep.
"Live" vanuit Wenen... (13 augustus)
De vier 'topdogs' van RSR, Wim, Spaan, Herbert en Rob, vertrekken vrijdag richting Wenen. Dit betekent niet dat de lezers van deze site van nieuws verstoken blijven. Integendeel! Afhankelijk van beschikbare internetcafés, effecten van alcoholgebruik en behaalde resultaten zullen vanuit den vreemde op deze pagina de belevenissen van aldaar worden gepubliceerd. De smeuïge details worden uiteraard bewaard voor de Schakelaar, maar U wordt 'semi-live' op de hoogte gehouden van alle onterechte nederlagen, irritante tegenstanders en briljante overwinningen!
Nieuw leven bij RSR! (12 augustus)
Verwacht en toch verwonderd.........
Met heel veel blijschap geven wij kennis van de geboorte van Team 5.
Wij hopen dat dit unieke kindje geschiedenis gaat schrijven in de 4e klasse
en
hopelijk een lang en volwaardig zonnig RSR leven zal gaan leiden .

De gelukkige ouders Winood&Leo
bloemen en felicitatie's zijn welkom op winood@hotmail.com
Oscar RSR's hoogste ratinghouder! (9 augustus)
Het toptoernooi in Vlissingen is ten einde. Winnaar van het toernooi werd topgrootmeester Kasimdhanov (2664), met maar liefst 8 uit 9. Oscar had goed begrepen dat dit soort toernooien ideaal zijn om als onbekende amateur enkele profs de stuipen op het lijf te jagen. Nadat hij al GM Gyimesi op remise had gehouden, volgde een ronde later een nog grotere stunt: Hij veroverde de scalp van een "echte" GM, namelijk drinkebroer Jonkman (2424)! Zodoende had Oscar in de laatste ronde zelfs nog kans op een topklassering, maar hij verloor van jeugdspeler Jan Werle (2397). Door al deze sterke tegenstanders behaalde hij een TPR van maar liefst 2367! Omdat Oscar nog geen internationale rating had debuteert hij met stip op deze lijst en is hij meteen RSR's hoogste ratinghouder. Ook Aernout presteerde uitstekend: met 5 uit 9 was hij goed voor een TPR van 2182. Djurre scoorde evenveel punten als Aernout, maar tegen beduidend mindere tegenstanders, met een TPR van 1921 als gevolg. Paul Tromp tenslotte kwam tot 4 uit 9, waarmee hij meer tevreden zal zijn dan met de bijbehorende TPR (1472). Klik hier voor de complete eindstand van het toernooi. 
Kachun verliest een paar kilo (9 augustus)
Het vooral door de warmte zware toernooi in Hengelo is nu toch echt voorbij voor Kachun. Zijn belevenissen in de laatste ronden: "Donderdag: Zesde ronde gewonnen na een torenoffer. Vandaag 163 zetten gedaan, resultaat ½ punt (uit twee partijen), gratis sauna, paar kilo lichter en helemaal nat. Vrijdag: Stond twee keer gewonnen maar gaf het heel dom weg. Eén keer in tijdnood een eindspel verloren van Ali, tegen Bob gaf ik een dame weg tegen toren maar remise. Zaterdag: Laatste ronde zat ik een keer niet in de sauna, won eenvoudig. Ben niet tevreden maar heb op papier een normaal toernooi gespeeld." Dat laatste klopt, want Kachun's TPR bedraagt 2089. Met 6 uit 9 werd hij gedeeld 11e. Klik hier voor de eindstand in de A-groep.
Oscar houdt vol in de (sub)top (8 augustus)
In Vlissingen houdt Oscar de eer van RSR in zijn eentje hoog: In de zevende ronde hield hij knap GM Gyimesi (2555) op remise. Zijn score is nu 5 uit 7, dit levert hem een voorlopige TPR op van 2333! Met nog twee ronden te gaan staat Oscar gedeeld 17e, samen met o.a. Nijboer, Stellwagen en Jonkman. De laatste, die in Dieren nog door Oscar letterlijk onder de tafel werd gedronken, mag hij vanavond ditmaal op schaakgebied eronder proberen te houden. De overige drie deelnemende RSR-ers Aernout, Djurre en Paul Tromp kijken op respectabele afstand toe: alledrie hebben ze drie punten.
Kachun gesloopt (6 augustus)
Het kan snel veranderen: was Kachun gisteren nog onaagetast door de moordende hitte in Hengelo, vandaag bereikte de webmaster een geheel ander SMS-bericht: "Pijp is leeg! Vierde ronde niet kunnen winnen met een pion meer, hoewel hij wel een hogere ELO had. Vijfde ronde gaf ik een stuk weg. Einde toernooi." Dat laatste is helaas voor Kachun niet helemaal waar; hij moet nog vier partijen...
Kachun koel in bloedheet Hengelo (5 augustus)
In het Stork jeugdtoernooi te Hengelo, waar in de speelzaal de temperatuur tot ver boven de 30 graden oploopt, heeft Kachun in de A-groep zijn eerste drie partijen gewonnen. Hij dreigde dramatisch te starten door in de eerste ronde na negen zetten een stuk weg te geven, maar bleef koel en won(!) toch nog. In de tweede ronde versloeg hij kabaalschaker Leo Kranenburg (Spijkenisse). 

In Vlissingen liep Oscar tegen zijn eerste nul op, tegen de Duitser Roeder (2451). Djurre won, Paul Tromp en Aernout remiseerden.

Bliksemstart voor Oscar (4 augustus)
In het zeer sterk bezette Hogeschool Zeeland Toernooi in Vlissingen is Oscar als een raket van start gegaan. Na 3 ronden heeft hij 2½ punt, waarmee hij een half punt voor staat op o.a. Nijboer, Stellwagen en Jonkman! Djurre verloor in de tweede ronde van ex-RSR speler René Tiggelman en heeft nu 1½, evenveel als Aernout, die in de eerste ronde verloor van IM Ernst (2468). Paul Tromp sluit het kwartet deelnemende RSR-ers met 1 punt. Klik hier voor de tussenstand na de 3e ronde.
Oscar en Aernout: Koning in Oost-Europa (2 augustus)
RSR waaiert in de zomermaanden uit over heel Europa. Zo lieten Oscar en Aernout een spoor van schaakvernielingen achter in diverse Oosteuropese landen. Oscar meldt: "afgelopen maand voor het eerst geinterraild door oost-europa, en het was fantastisch! we waren met z`n zessen, allen (ex)(beginnende)schakers: stefan & richard ammerlaan, rene goverde, marc olie (onbekend supertalent), aernout en ik. ons doel: de zwarte zee bereiken. hier een korte opsomming van schaak-relevante dingen, de brute reis-zuip-enwatnogmeer-verhalen horen jullie wel op de club. Bratislava: we lopen door het centrum en wie komen we tegen? schakers die ook op vakantie waren in het oosten. moet ik noemen: alexander van beek, dennis de vreugd, jan werle en frank erwich. nacht doorgehaald en gelijk door richting hongarije. Boedapest: twee dagen later komen we die gasten weer tegen in een openlucht discotheek. kan me er weinig van herinneren daar was ik te wasted voor. dag later komen we de moeder van daniel stellwagen tegen, groet ons en loopt gewoon doodnormaal door of er niks aan de hand is. Sofia: geschaakt in het park onder grote belangstelling tegen de local heros, 2 keer gewonnen en 1 keer verloren. werd nog gevraagd of ik een master was: no, just a good chessplayer. Praag: de wereldkampioen gespot! nee niet kasparov maar gert timmerman, wereldkampioen correspondentieschaak. stefan & richard hadden nog een praatje met hem gemaakt, de rest was het zat al die schakers en kramnik look-a-likes. Dieren: we gingen de grens over bij arnhem, dus gingen stefan en ik nog een paar dagen naar het open NK. en daar hebben we onze sporen wel achtergelaten, o.a. GM (lol) harmen jonkman vergezellen met zijn zoektocht naar delirium, waardoor hij de laatste ronde niet achter zijn bord kon verschijnen. natuurlijk werd onderling ook nog geschaakt, vooral in de trein waarvan deze de mooiste is: oscar - stefan, gespeeld in de restauratie in de trein van veliko tarnovo naar varna, bulgarije."
Kezman moet opgevoed worden (1 augustus)
De redactie van de RSR-site bezocht de persconferentie na afloop van het Open NK Dieren. Prijswinnaar Kachun verklaarde: "8e ronde: Djurre offerde een stuk maar dat klopte niet, zijn tegenstander deed het uiteraard niet goed waardoor djurre weer mazzelde. Ik stond heel de partij beter en kwam in een gewonnen eindspel terecht, die ik na veel moeite won. Roeland Pruijssers is heel taai. 9e ronde: Allebei 7,5 uit 8 dus een spannend slot. Ik had met zwart tarrasch op het bord, 12 zetten theorie en ik bood remise aan. Volgens mij is het niet te winnen had 40 minuten nagedacht en kon geen winst bedenken. Ik bood remise aan en vincent rothuis nam het meteen aan. Lijkt wel dat de jeugd van tegenwoordig alles beter weet en kent, hij had 3 minuten gebruikt en twijfelde niet eens. Vijf minuten na mijn remise bood djurre ook remise aan. Blijkbaar was de druk te groot voor hem want hij speelde wel met wit en dan remise spelen?? Ik heb 5 keer gewonnen met wit, 2x gewonnen met zwart en 2x remise met zwart, mooi resultaat. Ik kwam voor 8 punten en heb het gehaald :-). Prijsuitreiking: Zucht...... Ik had de praatjes van djurre wel weer verwacht maar niet zo vernederend. Zegt de man die de prijzen uitreikt dat djurre gedeeld eerste is geworden met mij, zegt Djurre: nee hij is gedeeld eerste met MIJ ( wijzend naar zichzelf,net kezman). Staan nummer 3 en 4 daar, want je moest foto maken met zijn allen, zei hij: Jullie zijn DUIDELIJK mijn mindere. Hij toont helemaal geen respect voor zijn tegenstanders en er was een oude man bij! Ik denk toch dat hij opnieuw opgevoed moet worden."

Kezman met Sjonnie-muts: geen respect

Nieuwsarchief: mei 2002 juni 2002 juli 2002 augustus 2002 september 2002 oktober 2002 november 2002 december 2002 januari 2003 februari 2003 maart 2003 april 2003 mei 2003 juni 2003 juli 2003