RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


Oscar pakt ook Coppa (5 juli)
Op de laatste speelavond wist Oscar ook zijn laatste prijs te pakken. Naast het clubkampioenschap en snelschaakkampioenschap wist Oscar ook de Coppa binnen te halen. In een aardige partij tegen Wim kon Oscar net na het middenspel overschakelen naar een beterstaand en winnend eindspel. Een verkeerde ruil van Paard tegen Loper gaf hem voldoende aanknopingspunten en het punt lag voor het grijpen. Maar Wim wist met naderende tijdnood voor Ozzie toch nog een half punt te bewerkstelligen. Hoe dit precies ging was zelfs voor onze Champ wonderlijk.

In de afsluitende snelschaakpartij liet Wim een op het oog hoopvolle stelling snel verzanden om Oscar op tijd het mat te laten uitvoeren. Uiteraard de hartelijke felicitaties voor Oscar. (Wim)

Minor Promotie Groep (5 juli)
De geplande partij in de MPG tussen Joost en Joop werd een anticlimax. Joop was te ziek om te spelen en verloor de partij. Hij degradeerde door dit resultaat mede doordat hij zo slim was geweest vorige keer te verliezen van Maarten in een hoogst interessant duel. Naast Joop degraderen ook Paul Dekker, Arend en Bob. Hopelijk kunnen jullie snel het verloren terrein weer inhalen heren.

Het kampioenschap ging nu naar Joost, die uiteindelijk nipt Marco voor blijft. Marco verloor zijn enige en allerlaatste partij tegen Leo de Jager, in een volgens Leo mooie partij. Joost wist een reeks 1-en te scoren en kan dus de beker in ontvangst nemen, proficiat Joost!

Van de overige spelers stelde in mijn ogen Philip wat teleur voor een topnotering en kon Mark door een reeks overwinningen zich ontdoen van een degradatieplaats. Er werden veel leuke partijen gespeeld en zeker Alek en Paul Batenburg weten de clubgenoten altijd bijzondere stellingen voor te schotelen. Opvallend was het dat Maarten 1 partij remiseerde en er verder alleen maar beslissingen vielen. (Wim)