RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief
 
 

Uit het dal? (2) (21 juli)
Op het Leiden Chess Tournament heeft Wil Sparreboom uiteindelijk een score van 4 uit 9 en een TPR van 2122 (overscore +1,55) behaald. In de vierde en vijfde ronde werd weliswaar verloren van Peter Wilschut en de Duitser Axel Partenheimer (2157), maar de zesde ronde bracht een overwinning tegen de Afghaanse FM Zaheeruddeen Asefi (2082). Na verlies in de zevende ronde tegen Vincent Blom (2167) werd in de achtste ronde Charlois Europoorter Arjen Kouwenhoven (2004) verslagen. Ondanks een nul in de laatste ronde tegen CM Eric van 't Hof mag Wil spreken van een geslaagd toernooi! (Arrian)

Uit het dal? (14 juli)
Wil Sparreboom blijkt de enige deelnemer van RSR aan het Leiden Chess Tournament te zijn, hoewel twee anderen zich ook in eerste instantie hadden opgegeven. Na een bijna een heel seizoen durende vormcrisis lijkt Wil weer de weg naar boven te hebben gevonden. Werd in de eerste ronde Bram van der Velden (2177) op remise gehouden, in de tweede ronde volgde de klapper met winst op IM Eelke Wiersma (2374). Na een bye in de derde ronde wacht maandag in de vierde ronde Voorschotenaar Peter Wilschut (2232). Hopelijk houdt Wil zijn goede vorm vast! (Arrian)

De vloek van de RSR-site (14 juli)
Berichtte de site twee dagen geleden in gloedvolle bewoordingen over de prestaties van Lola in de C-groep van het SPAchess Open, sindsdien verloor ze helaas de laatste twee partijen. Zijn het de zenuwen, die haar ook parten speelden op het NK Jeugd, of is er meer aan de hand ... het lijkt er immers op dat positieve aandacht voor Lola op de RSR-site averechts werkt. Dat laat onverlet dat Lola met 6½ uit 9 en een TPR van 1844 (overscore +2,62) en een gedeeld vierde plaats, een halfje achter drie spelers met 7 uit 9, toch bijzonder trots mag zijn op haar prestatie! In de laatste twee ronden kwam ze een pion achter, maar had ze deze keren geen tegenspel, waarna het eindspel in beide gevallen verloren bleek. Overigens speelden twee van de uiteindelijke winnaars tegen elkaar in de achtste ronde een wel erg korte partij: 1.c4 Pc6 ½-½. Wanen ze zich in de C-groep ook al grootmeesters? In de B-groep voegde Paul Dekker nog een punt en een halfje aan zijn totaal toe, maar met 4 uit 9 en een TPR van 1755 zal hij absoluut ontevreden naar huis zijn gekeerd. (Arrian)

Lola tot nu toe fantastisch bij het SPAchess Open (12 juli)
Bij het SPAchess Open (SPA staat voor Science Park Amsterdam) presteert Lola (1599) tot nu toe fantastisch in de C-groep (1500-1800). Met een score van 6½ uit 7 en nog twee ronden in het weekend te gaan staat ze ongedeeld bovenaan. Ook vandaag liet ze zich niet van de wijs brengen ondanks dat ze met wit een pion verloor. Dankzij de slechte, onontwikkelde positie van een aantal zwarte stukken kon ze mooi op de zwarte koning afgaan, die zich uiteindelijk alleen kon redden ten koste van stukverlies. Het resterende eindspel was wel aan Lola toevertrouwd. In de B-groep (1750-2050) daarentegen heeft onze nestor Paul Dekker (1927) het bijzonder zwaar. Vandaag kon pas het eerste volle punt worden genoteerd, terwijl Paul eerder tegen andere 1700- en 1800-spelers drie nullen en drie halfjes had geļncasseerd. Derhalve met nog twee ronden te gaan een score van 2½ uit 7 en een bedroevende TPR van 1690. Er zal twee keer gewonnen moeten worden om nog op 50% te komen ... (Arrian)