RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief                                        

 

 

 

 

Jaarschakelaar (13 juli)

Bij een topoverleg tussen bestuur, de Schakelaarredactie en de Websiteredactie is deze week unaniem besloten dit jaar een Jaarschakelaar uit te brengen. In deze Jaarschakelaar wordt uiteraard teruggeblikt op het afgelopen jaar, waarbij slim gebruik wordt gemaakt van websitebijdragen. Voor flauwekul is in deze bijzondere Schakelaar natuurlijk ook plaats. De productie is in handen van de Schakelaarredactie, maar met name Leo gaat het ledenbestand actief en permanent bestoken. Wilt u van deze terreur verlost zijn, meldt dan nu alvast uw bijdragen. Diverse vrijwillige en/of afgedwongen toezeggingen zijn al gedaan. Zo gaat Aernout iets loslaten over zijn baggerjaar intern, Oscar schrijft als clubkampioen een mooi stuk, Paul Batenburg en Dik leveren partij(fragment)en met commentaar aan, Wim gaat schrijven over het verband trouwen en schaakprestaties, Jaco levert een statistisch bijdrage, Fung als nieuwe remisekoning geeft zijn geheimen prijs, Mischa als nieuw lid beschrijft zijn eerste ervaringen met RSR en Alek stelt een top tien van top tiens samen, die alle andere toptiens overbodig zal maken. De deadline is zeer strak wegens Drukkerijvakanties: 1 augustus moeten de stukken binnen zijn bij Leo of Pim.

"Alles erop en eraan" (5 juli)

Dinsdag 1 juli zijn Wim en Christine de trotse ouders geworden van hun eerste kind. Zoals Wim schrijft: "En daar was ie plots onze Steven, alles erop en eraan. Met moeder gaat het ook goed." Wim, namens iedereen van RSR Ivoren Toren, van harte gefeliciteerd!

RSR strandt net als Oranje na glorieus begin in kwartfinale (2 juli)

Afgelopen zondag 29 juli was het weer zover, het belangrijkste toernooi van het jaar: het NK schaakvoetbal! Het kampioenschap van en voor fanatiekelingen, waarbij reputaties gemaakt en gebroken worden (het is altijd leuk om IM's zoals Ruud Jansen te poorten). Onze selectie bestond uit Maarten, Richard, Stefan, Bart, Oscar en MVP Joost aangevuld met buiten-RSR spelers Rene Goverde en Jordy en Rick Lahaye. Onze coach Aernout was de grote afwezige, 'maar dat is logisch', die lag nog in zijn bed. De poulefase begonnen wij glorieus, met misschien wel het beste schaak en voetbal van het toernooi. Na onder andere 8-0 en 7-1 uitslagen op het voetbalveld en schaakbord was de stemming optimaal (wij hadden zeker onze kinderen geknuffeld als we die hadden) en gloorde een verbetering van de vierde plaatsen van voorgaande jaren. In de laatste groepswedstrijd verloor ons B-elftal de klassieker tegen Utrecht waardoor wij tweede werden. Volgens mentaliteitsdominee Hans van Breukelen was Maartens blunder Dd4? het keerpunt dat de flow doorbrak. Volgens ons was onze tegenstander in de kwartfinale Kennemer Combinatie I (de latere terechte winnaar) gewoon te sterk. Dit zaalvoetbalteam deklasseerde (zelfs Stefan werd gedold) RSR met 3-0, een grotere nederlaag werd door de goed keepende Oscar voorkomen, maar ook op het schaakbord konden wij hun niet baas maken. Na deze harde dobber was onze motivatie nihil en speelden wij als een Z-elftal dat uiteindelijk achtste werd. Volgend jaar beter dan maar, wellicht een trainingskamp?, een mentalcoach? of een getimede kleedkameropstootje?

Liever tegen een Duitser (1 juli)

Onze Herr Paul Tromp heeft er weer een weekendtoernooi op zitten en wist het volgende te melden: "Het ROC Nova-College weekendtoernooi was goed georganiseerd en Wil en ik hebben fatsoenlijk gepresteerd: beide 3,5 uit 6 incl. bye, tpr Wil 1904, tpr Paul 2063. Oud-lid Bart Gijswijt is tegenwoordig webmaster van het organiserende HWP en was vrijdag als toeschouwer aanwezig. Volgens de voorlopige KNSB-indeling zal hij volgend jaar weer in het NIVON te bewonderen zijn als tegenstander van het tweede. Als echte schaker vindt je natuurlijk toch wel wat om over te klagen: de koffie was buitengewoon smerig en spelen in één groep met indeling op rating zorgt ervoor dat je tegenstanders minimaal 200 elo beter of slechter zijn zodat een partij tegen iemand van gelijk nivo er niet in zit. Natuurlijk is ook het Amsterdamse accent om gek van te worden: een partij tegen een Duitser was een verademing".