RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief

Spaan wint in Dieren (31 juli)

Het NK Dieren is nog in volle gang, maar de eerste einduitslagen zijn bekend. De zesrondige groep 1 is overtuigend door Spaan gewonnen! Gert-Jan werd in deze groep gedeeld tweede. Vandaag (zondag) is het een rustdag en wordt het rapidtoernooi gespeeld. In het Open Kampioenschap staan Oscar, Joost en Aernout, respectievelijk op een 35ste, 55ste en 73ste plaats. Paul Tromp doet het met 3 punten goed in reservegroep A, met de inmiddels teruggevonden Bart Houtman gaat het wat minder. In reservegroep B is Linda, na een vliegende start, helaas met 3 nullen op rij terug bij af. Maarten doet het in deze groep beter met 2½ punt. Om kort te gaan: de RSR-ers doen wat je van hun ratings mag verwachten. Voor het echte drama of vuurwerk zijn er nog 3 ronden te gaan. Zie voor het persoonlijk scoreverloop: tabelletjes.

Nieuwe ratinglijst (30 juli)

Door naarstig speurwerk van Arrian hebben wij nu al de hand weten te leggen op de nieuwe ratinglijst van 1 augustus. Eerst het goede nieuws! Bovenaan de winstlijst staat Philippe, die een sprong van 109 punten heeft gemaakt. Maarten, Kenneth en Alek behoren eveneens tot de snelle stijgers.
Tegenover 24 stijgers staan helaas 27 dalers, waaronder Winood, Reinier en Rob. De nieuwe lijst heeft het aantal 2200-plussers gehalveerd van 4 naar 2... G
emiddeld zijn we er als club ongeveer 1 punt p.p. op achteruit gegaan: een tweede Philippe zou al ruim voldoende zijn om dit verlies te compenseren!
De rest van de leden, de zogeheten middenmoot, moet zelf maar even de door Arrian samengestelde totaallijst bestuderen: ratinglijst

Kachun faalt in Charlois (29 juli)

In de laatste ronde van het zomertournooi van Charlois-Europoort heeft Kachun het in ware RSR-stijl net niet gehaald. Wij citeren hem een dag na de wedstrijd:
" Het was een ***! Ik moest 3,5 uit 4 halen om kampioen te worden, is me helaas niet gelukt. Ik begon met een remise tegen Michel de Wit en won daarna soepel twee keer. In de laatste ronde moest ik tegen iemand van 1800. In een bijzonder scherpe partij offerde ik een stuk maar kreeg hem niet mat waardoor ik het tij niet meer kon keren.
Ik heb 2x van Dick de Wit gewonnen maar uiteindelijk is degene die goed kleintjes kan pletten de winnaar van het toernooi. Ik zal nooit leren om de kleintjes te verslaan, elke keer *** ik mijn toernooi door van een mindere tegenstander te verliezen. Wat een *** spel"
Tot zover het commentaar van Kachun. (*** van redactiewege gecensureerd) Mocht u nog interesse hebben in de stand plus het Charlois-Europoort-commentaar, klik dan hier:
www.charloiseuropoort.nl

Beestenboel in Dieren (27 juli)

In het Open Kampioenschap hadden Oscar, Aernout en Joost van Rosmalen het zwaar de eerste ronde. Alledrie begonnen zij met een nul. Oscar mocht tegen de 2600-plus GM Viorel Iordachescu (als eerste geplaatst) aantreden. Helaas verloor Oscar, maar de Moldaviër verklaarde achteraf: "het was een interessante partij".
Djurre, de uitgevlogen zoon van RSR, deed het beter en hield GM Maxim Turov op remise.
De tweede ronde vandaag pakte beter uit: winst voor Oscar en remise voor Joost; alleen bij Aernout ging het minder voorspoedig.
In reservegroep A is Paul Tromp goed op dreef met 1½ uit 2. En ook in de zesrondige groep 1 doen Spaan en Gert-Jan wat wij van hen verwachten: beiden staan op 2½ uit 3 en gaan dus voor de eerste prijs!
In de B groep gaat Linda aan kop!! met 2 uit 2 is ze de trots van RSR, helaas doet Maarten het wat minder met een remise. De overige RSR-ers die de redactie had verwacht in Dieren zijn nog niet in de uitslagen terug te vinden: wordt er gespeeld onder schuilnaam (Martin)? Is men geschrokken van de overmacht (Tim)? Bleken de nevenactiviteiten wel zo aantrekkelijk (Hotman)? De webredactie gaat binnenkort op onderzoek uit. We houden u op de hoogte.
Voor alle uitslagen zie: Open NK Dieren. Voor de resultaten van de RSR-ers is er een aparte pagina.

Rob stond ...... (24 juli)

Rob begon uitstekend in zijn geliefde Amsterdam: na 3 ronden stond hij met 2 volle punten grootmeesterlijk. Daarna stond Rob voor een zware taak: de tegenstanders werden ratingrijker, de partijen slopender. Zowel schakend als op de transfermarkt ving hij bot, maar stond gewonnen??? Rob voelde zich na 8 ronden en 2½ punt als een Leo in groep 1½. Gelukkig scoorde hij in de laatste ronde nog een halfje. Voor de sappige details zie: Ik stond gewonnen

Kachun slaat terug (21 juli)

Op de tweede snelschaakavond van het zomertournooi van Charlois Europoort sloeg Kachun wederom verpletterend toe en behaalde een score van 9½ uit 11. Volgende week, bij de rapid-ronde zal hij zijn naaste concurrent Dick de Wit moeten verslaan om bovenaan te eindigen. Volgens de site van Charlois-Europoort : www.charloiseuropoort.nl is 3½ uit 4 voldoende (!). Moet te doen zijn. Kachun: zet hem op !!!

Volg de belevenissen van Rob in 020 (18 juli)
Op zijn blog Ik stond gewonnen doet Rob uitgebreid verslag (inclusief partijfragmenten) van zijn belevenissen in het ACT-toernooi in 020. Na drie ronden heeft hij een mooie 2 punten verzameld. In de eerste ronde verloor hij dankzij een blunder met zwart van de Noorse IM Eirik Gullaksen (2382). De tweede ronde bracht hem met wit tegen meesterklassespeler Ali Bitalzadeh (2317), welke hij glansrijk wist te winnen via de vierpionnenaanval van het Konings-Indisch. In de derde ronde moest Rob met zwart opboksen tegen de Engelse IM Simon Ansell (2407). Het werd nog bijna remise, maar Rob liet zijn gewonnen stelling niet meer glippen!!! In de vierde ronde wacht de Israėlische GM Boris Avrukh (2652). Je kunt mindere spelers treffen ...
Kachun laat een klein steekje vallen (18 juli)
Woensdag 13 juli werd alweer de tweede ronde van het Charlois Zomertoernooi 2005 gespeeld. Naast Kachun en Harry deed nu ook Martin mee aan de vier rapidpartijen die nu op het programma stonden. Deze extra support kon niet voorkomen dat Kachun in de eerste ronde meteen verloor van Gerard Kool. Gelukkig wist Kachun wel zijn overige drie rapidpartijen te winnen. Zowel Harry als Martin scoorden een keurige 2 uit 4. Er is nog zowel een snelschaak- als een rapidavond te gaan in dit toernooi. Alleen het beste snelschaakresultaat en het beste rapidresultaat tellen mee, waarbij de punten behaald bij rapid dubbel tellen. Door dit systeem gaat nu Charlois-speler Dick de Wit aan de leiding, op een halfje gevolgd door Kachun . Als Kachun op de laatste rapidavond zijn resultaat verbetert (4 uit 4 zou wel handig zijn), dan ligt toernooiwinst voor het grijpen.
Toernooibeest Martin doet Haarlem aan (13 juli)
In het sterk bezet weekend toernooi Nova in Haarlem was natuurlijk als enige RSR’er Martin aanwezig. Deze jonge god is veruit de meest actieve RSR schaker wat toernooitjes betreft. Helaas was het zweten voor Martin in Haarlem en moest hij tevreden zijn met uit 6 . Het toernooi werd overigens gewonnen door Nijboer. Klik hier voor de eindstand.
Rob kan niet zonder (12 juli)
Wie dacht dat Rob afgekickt was van zijn internet-verslaving komt bedrogen uit. De plasbloed kruipt waar het niet gaan kan, Rob is een nieuwe site gestart. Wij citeren: "Ik ben van de website af, maar de website is wat mij betreft nog niet van mij af! [..] De site heet 'Ik stond gewonnen' en is dan ook te vinden op http://ikstondgewonnen.blogspot.com. Het wordt een verzameling anekdotes, aantekeningen, beschouwingen enzovoorts van de gemiddelde 'Ik stond gewonnen' schaker, waartoe ik mijzelf ook reken. Regelmatig zal er een stukje aan worden toegevoegd."
Kachun is back!!! (10 juli)

Na de toch wel teleurstellende resultaten van RSR bij het RSB snelschaken voor clubteams en de blamage van het eerste tegen Charlois, zou je denken dat we ons gezicht even niet zouden laten zien op zuid. Niks is minder waar! Onze Kachun ging naar zuid en deelde bij het Charlois Zomer Snelschaaktoernooi een mokerslag uit, met een monsterscore van 11 uit 11 liet hij heel Charlois 1 achter zich. Kachun is nu favoriet op de eindoverwinning. Zou leuk zijn als er weer eens een RSR'er met een beker thuis komt, die eeuwige tweede plek kennen we nou wel. Schaakfanaat Harry was ook aanwezig als trouw supporter van Kachun, echter Harry had zijn schaakdag niet helemaal. Maar het valt ook niet mee om zowel te supporteren als te snelschaken.

Nieuwe deelnemers kunnen nog meedoen volgende week, want de beste 2 avonden tellen voor de eindrangschikking. Bron Charlois Europoort.

Philip loopt kroegen in Amsterdam (4 juli)
Zondag 3 juli maakte Philip samen met ex-RSR-lid Nico van der Wallen de kroegen in Amsterdam onveilig. Samen met 112 andere duo's werd er gespeeld in kroegen met namen als Eufraat en Pilsvogel. Uiteindelijk wisten ze punt bij elkaar te schaken, wat leidde tot een gedeelde 45e plaats. Voor de volledige eindstand klik hier.
Net geen titelprolongatie ... (4 juli)
Vrijdagavond 1 juli werd in het Clemenshuis op Zuid het RSB snelschaakkampioenschap voor clubteams gespeeld. In totaal waren er 7 ronden met twee partijen tegen dezelfde tegenstander per ronde. RSR 1 had een titel te verdedigen, dus gingen FM Oscar, Joost van Ruitenburg, Kachun en Dolf vol vertrouwen de strijd aan met de andere zeven teams in klasse A, waaronder ook RSR 2 bestaande uit Gert-Jan, Spaan, Joost van Rosmalen en Philip. Dat vertrouwen kreeg in de tweede ronde een fikse knauw door een 1-7 nederlaag tegen grootste concurrent Charlois Europoort 1. Na een lange achtervolging op Charlois bleek het eerste aan het eind 3 bordpunten te weinig te hebben voor titelprolongatie. Het tweede behaalde een keurige vijfde plaats. Voor het eerste scoorde FM Oscar op bord 1 maar liefst 11 punten (TPR 2337!) en Dolf scoorde ook 11 punten aan bord 4. Joost van Ruitenburg en Kachun bleven daar behoorlijk bij achter met beiden 8 punten. Voor het tweede scoorde Gert-Jan aan bord 1 9 punten, Joost van Rosmalen 8 punten, Spaan 7 punten en Philip slechts 3 hele puntjes.
In klasse B trad RSR 3 aan temidden van in totaal 12 promotieklasse- en eerste-klasse-teams. Hoewel in de laatste ronde met 4½-3½ van groepswinnaar Messemaker 1847 2 werd gewonnen, bereikte het derde, bemand door Alek (5½ uit 12), Edwin (7 uit 12), Philippe (4 uit 10), Paul T. (5 uit 10) en Winood (8 uit 12) uiteindelijk een gedeeld vijfde plaats op een ½ punt van de gedeelde nummers 3.
RSR 4 kwam in klasse C, bestaande uit 8 teams, uit. Al vanaf het begin liep het niet lekker. Maarten scoorde aan bord 1 nog een acceptabele 9 uit 14, maar Arrian (6 uit 14), Leo (5½ uit 14) en Arnold (4½ uit 14) zullen toch echt eens beter moeten leren snelschaken. Het vierde eindigde uiteindelijk nog vijfde.
Voor alle eindstanden klik hier.
Website RSR: niet alleen nieuwe kleurtjes, ook nieuwe web-meestertjes...... (1 juli)
Allereerst een dankwoord aan webmaster Rob van der Plas, die de website zoveel jaren zo alert en constant heeft bijgehouden! Wij (waarover straks meer) moeten deze prestatie nog zien te evenaren!!! Per 1 juli 2005 draagt hij zoals eerder aangekondigd de web-fakkel over.....

.....langzamerhand zullen wellicht wat dingen veranderen, maar ons eerste streven is een zeker serviceniveau op peil te houden, en daarna pas te denken aan mogelijke aanpassingen. Aan onze voorzitter de suggestie om Rob van der Plas tijdens de komende ALV de 'Paul Dekker web-schaal' uit te reiken en zijn kopij daarna altijd digitaal aan te leveren. De kleurtjes zijn met opzet nog lelijker dan normaal om uw aandacht even op de website-overgang te wijzen.


Om het u gemakkelijk te maken zijn er nu 4 (!) webmasters: De emailadressen die u moet hebben om een update naar toe te sturen staan bovenaan het relevante gedeelte - handig. Door de part-time werkverdeling is niemand meer volledig werkloos.

Bent u het met een kleinigheid niet eens? Stuur dan een e-mail naar interngeneuzel at rsrivorentoren.nl en onze voorzitter zal u antwoorden zodra hij internet beheerst. Wellicht vraagt u zich af:

'Gaat dat wel goed, 5 webmasters?'
'Waarom 5?'
Dat kunnen wij u nog niet vertellen.......