RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief
Groeten uit Dieren (30 juli)
Dieren-deelnemer Gert-Jan heeft grotendeels positieve berichten: "In de hoofdgroep van het Open NK komt toekomstig lid Richard Ammerlaan als enige RSR-er in actie. In de eerste ronde speelde hij verdienstelijk remise tegen een FM; daarna volgen weliswaar twee nederlagen, maar het herstel zal naar verwachting in de komden rondes volgen. Vorig jaar was de A-groep een groot succes voor Djurre en Kachun: zij wisten deze te winnen met de fantastische score van 8 uit 9. Djurre streeft dit jaar naar een verbetering van die score en is perfect gestart met 3 uit 3! Zijn witpartijen won hij zonder al te grote problemen; met zwart wist hij zich met wat kunst en vliegwerk te redden tegen oude bekende Jan-Pieter Vos, die al na een uur straalgewonnen dacht te staan, maar weggecounterd werd. Gert-Jan hoopte vooraf in ieder geval op een klassering in de (sub)top, maar is met 2 uit 3 niet optimaal gestart. De Caro Kann werkte perfect en zorgde voor twee fraaie overwinningen met zwart; iets wat een fantastische aanval had moeten worden leidde echter tot een wit fiasco tegen een solide jeugdspeler. Linda in de B-groep en Claudia in het zesrondige toernooi hebben het uitstekend naar hun zin. Schakend is vooral Claudia goed bezig met 3,5 uit 4 en goede kansen op een prijs; terwijl Linda het met 1 uit 3 tegen sterke tegenstanders ook zeker niet slecht doet. De komende rondes kan het nog alle kanten op gaan!"
FM Oscar en Kachun: anoniem in A'dam (26 juli)
Na zijn dramatische 0 uit 5 start heeft FM Oscar zijn toernooi toch nog redelijk kunnen beŽindigen. Het troostpunt in de zesde ronde werd gevolgd door 2 uit 3. Ondanks dit eindsprintje levert hij een sloot elo-punten in. Kachun kwam een groep lager niet verder dan 5-9, waar hij op grond van zijn rating tot de subtop gerekend mocht worden. Ach, zo worden we door die dalende ratings hopelijk weer flink onderschat in het komende KNSB-seizoen... Klik hier voor de eindstand van groep A en hier voor B.
FM Oscar's langste toernooi (21 juli)
De A-groep van het toernooi in A'dam is sterk bezet, maar dit kon toch ook niet de bedoeling zijn. Na vijf ronden staat onze afgevaardigde FM Oscar met evenzoveel nederlagen op de allerlaatste plaats. De verplichte rustdag, want een gratis punt zal ongetwijfeld volgen, zal waarschijnlijk als een verademing begroet worden. De andere RSR-er Kachun zal ook niet al te zeer tevreden zijn. Hij heeft weliswaar op het moment van schrijven 1Ĺ-4, maar wel in een groep lager dan onze geplaagde clubkampioen.
Dikste schakelaar ooit online (19 juli)
Degenen die zoals het hoort op de slotavond van RSR aanwezig waren, hebben het meest gevreesde clubblad van de RSB al in hun bezit. De overige leden kunnen binnenkort een luide plof achter hun brievenbus verwachten. Voor wie niet zo lang kan wachten, en voor de niet-leden die zich willen verblijden met, dan wel ergeren aan ons toonaangevende schaakmagazine, staat de enige echte Schakelaar nu online. Veel leesplezier! 
van Wely, Timman, FM Oscar, Kachun (18 juli)
In het zeer sterk bezette A'dam toernooi mengt onze clubkampioen zich in de hoofdgroep met o.a. van Wely, Timman en Sokolov. De eerste ronde verloor hij met zwart van IM Daniel Stellwagen. Kachun probeert het een groepje lager en hij won zijn eerste partij. Volg hun verrichtingen via deze link
Paul Batenburg net niet meesterlijk in Helmond (14 juli)
In het jaarlijkse weekendtoernooi te Helmond, georganiseerd door de plaatselijke HSC, heeft Paul Batenburg tot en met de laatste ronde in de top meegedraaid. Toch was de zondag een pechdag voor hem, want 's ochtends kreeg hij een gratis punt en 's middags verloor hij de laatste ronde van de enige IM. Mede hierdoor was zijn TPR ietwat teleurstellend: 2047. Wel 4 uit 6 en een mooie gedeeld 10e plaats. Het toernooi werd gewonnen door de enige GM van het gezelschap, de altijd lastige Gagunashvili (2580). Klik hier voor de volledige eindstand.
www.rsrivorentoren.nl (4 juli)
Wordt U ook zo vaak door familie, vrienden enz. om het adres van de RSR-site gevraagd? En kunt U dat maar niet uit het hoofd oplepelen? Dan komt daar nu verandering in! Want met onmiddellijke ingang is RSR ook digitaal te bereiken op het meest voor de hand liggende adres: www.rsrivorentoren.nl . Zegt het voort! Het "oude" adres blijft overigens ook gewoon bestaan.
Wim versterkt eeuwige koppositie (3 juli)
De eeuwige Champions League ranglijst, te vinden via de link Archief, is bijgewerkt tot en met afgelopen seizoen. Waar clubkampioen FM Oscar hier nog een bescheiden zesde plek inneemt, heeft koploper Wim zijn koppositie ten opzichte van de nummer twee Dolf aanzienlijk versterkt. Aangezien zij de enige twee zijn die aan alle CL-edities hebben deelgenomen, is er een groot gat met de rest van de in totaal 22 CL-gangers.