RSR IVOREN TOREN nieuwsarchief 
Djurre en Kachun kunnen gaan stappen (31 juli)
De missie van RSR's angry young men is geslaagd: Door beiden remise te spelen in de laatste ronde eisten Djurre en Kachun de gedeeld eerste plaats op in de reserve groep A in Dieren, met beiden een mooie TPR van 2230. Het prijzengeld werd niet verdeeld naar rang maar naar aantal punten, zodat de fenomenale 8 uit 9 goed was voor maar liefst 455 euro de man! En om de pegels was het ze allemaal te doen, anders hadden ze wel met de echte jongens meegedaan in het Open Kampioenschap, dat overigens gewonnen werd door GM Nijboer. Ze hebben vast geprobeerd de laatste ronde nog even te winnen, want dan zou het stapgeld zelfs zijn opgelopen tot 680 euro...
Djurre geeft eeuwig schaak en loopt weg (29 juli)
De RSR-bekerfinalisten "DJ" en Kachun staan nog altijd aan kop in Dieren. Playing journalist Kachun meldt: "6e ronde: Topper Djurre vs Kachun. Het was een spannende partij met kansen over en weer. Djurre stond in het begin totaal gewonnen. Nadat ik de aanval had afgeslagen stond ik iets beter. Materiaal verhouding: Dame, 4 lichte stukken + pion tegen Dame, Toren, Loper en 5 pionnen. (zie diagram) Ik kon geen winstvariant bedenken en vergiste me zodat Djurre eeuwig schaak kon zetten. Al met al een terechte uitslag, maar DJ liep boos weg zonder iets te zeggen. 7e ronde: DJ won eenvoudig van Ab van Hoeve en ik won een interessant eindspel van Roeland Pruijssers. Ik dacht dat ik heel het eindspel gewonnen stond maar het duurde eventjes voordat ik hem gewonnen had. Met nog 2 rondes te gaan staan wij met 6,5 uit 7 gedeeld eerste. Het word nog een spannend einde van het toernooi. Dus Wim, Spaan,  Arnold, Tromp, Winood (en overige leden) kom weer langs de laatste rondes"

Djurre-Kachun

Rapidbezoek van Winood en Tromp (29 juli)
Winood en Paul Tromp bezochten Dieren juist op de enige rustdag, maar konden daardoor wel meedoen aan het rapidtoernooi: Winood 4 uit 7, Paul 3 uit 7. De topper in reservegroep A tussen "onze" Djurre en Kachun eindigde in remise. Zo blijven ze beiden koploper, met 5-6 en nog drie ronden te gaan.
Guus Geluk en Kachun: 100%! (27 juli)
Speciaal verslaggever Kachun heeft goed nieuws vanuit Dieren:  
4e ronde: ik moest tegen zeeuws talent ab van hoeve, speelde het dolfies maar ging niet zo lekker, kwam in een slechte frans terecht. Met een handig trucje in het eindspel won ik de partij. Dj had wederom veel geluk zijn tegenstander gaf een stuk weg op de 40ste zet terwijl hij gewonnen stond. 5e ronde: drie spelers met 4 uit 4, ik moest tegen degene met 4, dj tegen iemand met 3. Ik won al snel een pion in het frans en gaf het daarna niet meer weg. DJ speelde tegen jeugd talent Vincent Rothuis. In de leeuw stond dj totaal verloren maar vincent kon het niet afmaken. zoals vaker in dit toernooi won dj uiteraard weer met enig geluk. Zoveel geluk heeft guus geluk niet eens. Zondag rustdag, en maandag de kraker DJ vs Kachun, kom allemaal naar dieren voor deze topper!
Nieuwe KNSB-ratinglijst (26 juli)
Een kersverse ratinglijst is verschenen. Traditiegetrouw is Dolf de hoogste ratinghouder, dit keer met 2232. Wim is verrassend onder de 2200-grens gezakt (2199), waardoor Plas (2205) hem nipt voorblijft. Vierde is, enigszins verrassend, Pieter met 2193. Onze vereniging kent maar liefst 13 leden die zich boven de magische 2000-grens bevinden! Klik hier voor de ratings van alle RSR-leden.
Prijzenjagers op schema (25 juli)
Na drie ronden hebben de prijzenjagers Kachun en Djurre, zij mochten ook in de hoogste groep meedoen maar gaan voor het geld in de reservegroep, allebei een 100% score. Kachun: "2e ronde kroop ik door het oog vd naald tegen jan nagel, dj en joost wonnen. 3e ronde ik won simpel van kruisinga, dj had veel geluk, joost maakte een blunder. RSR gaat aan kop in de A groep! Ik zat de 3e ronde op bord 0, een primeur?" Niets aan toe te voegen...

Kachun: egelsysteem met 3 uit 3 aan bord 0...

Uit het dagboek van Kachun (23 juli)
Kachun bericht vanuit Dieren: "Ik heb na mijn mislukte kwalificatie voor het NK geen toernooien meer gespeeld, had er geen zin meer dus dit is het eerste toernooi sinds maanden. Ik ben ernaar toe gekomen om het toernooi te winnen moet lukken dacht ik vantevoren. Toen ik daar aan kwam zag ik toch een paar gevaarlijke jeugdspelers meedoen. Uiteraard onze eigen DJ, Vincent rothuis kampioen C, Harmen vd berg Winnaar hengelo B en roeland pruissers talentje van apeldoorn. Die " oude" gasten met een hoge rating zegt me niks, eentje heeft 2099 speelt alleen voor het geld maar hij gaat met lege handen naar huis :-). De eerste ronde had ik wit tegen de heer STAM, ik dacht dat het wel lang zou duren want die stammen zijn best taai, maar deze niet echt was na anderhalf uur al klaar, mijn visite kaartje afgegeven. Vandaag moet ik tegen de bekende politicus Jan Nagel."
Uit: Kachun en Djurre, in: Joost! (22 juli)
De geruchtenmachine van RSR draait op volle toeren. Speelt Bart geen interne meer komend seizoen? Wordt buiten het bestuur om een vijfde team geformeerd? Is Kachun kleine meisjes aan het ronselen voor onze club? Deze, overigens uit zeer betrouwbare bronnen afkomstige, geruchten vallen in het niet bij de moeder aller geruchten: namelijk dat de top-jeugdspeler van de RSB ons eerste komt versterken! De redactie van deze site lichtte zijn doopceel, die er indrukwekkend uitziet. In Dieren overschaduwt hij bij voorbaat al de nog maar net stralende RSR-sterren Kachun en Djurre, want waar zij in de reservegroep voor een zakcentje gaan, probeert Joost Open Nederlands Kampioen te worden. In de eerste ronde verloor hij, al was het niet tegen de minste: GM Tiviakov.
Tromp en Winood besturen Lombardijen (10 juli)
De RSB organiseerde een kennismakings-koppeltoernooi voor bestuurders. Winood doet verslag op de voor bestuursleden zo belangrijke politiek-subtiele wijze:

Dinsdag 8 juli hebben Paul Tromp en Winood Rampersad meegedaan aan het Bestuurstoernooi in Lombardijen. Het toernooi was klote georganiseerd. Door simpelweg Erik Brandenburg (ex-RSR) op remise te houden, kon een gedeeld eerste plaats ons niet meer ontgaan. Het leukste was wel het vluggeren na de partij. Zo kreeg John van der Laar (wit) klop van Winood in een demonstratie van het nooit kunnen verliezen van John.

Wit heeft zojuist Pf6? gespeeld, er volgde dus: h6+ en John ging mat met Kh5 en Lg6

Philip scoort meer drankjes dan punten (9 juli)
In Amsterdam werd afgelopen zondag het jaarlijkse Kroegloperstoernooi voor duo's gehouden. In maar liefst 16 kroegen werd gesnelschaakt, in totaal 7 ronden. Philip speelde mee, samen met oud-lid Nico vd Wallen. Zij scoorden een bescheiden 6-14. Of het drankgebruik van invloed is geweest op dit resultaat is onbekend...
Alles wat U wilde weten... (6 juli)
Wie is de RSR-topscorer aller tijden in de KNSB? Hoeveel KNSB-wedstrijden speelde Wijnand? Wie heeft de slechste KNSB-score? Wie zat gemiddeld aan het hoogste bord? Wie is topscorer aller tijden in de Champions League? Deze en nog veel meer antwoorden vindt U voortaan in het RSR-archief! Deze link is ook opgenomen in de inhoudsopgave van deze site. 
Eind goed al goed voor Spaan (4 juli)
Toch nog een toernooioverwinning voor Spaan; typisch voor hem scoort hij deze titel in de blessuretijd van het seizoen. Het Watertorentoernooi won hij voor de tweede opeenvolgende keer. Een remise in de slotronde tegen van Arkel volstond voor een ongedeelde 6 uit 7. Ook Joop! deed het goed: tegen sterke tegenstand scoorde hij 4-7. Harry kwam niet verder dan 3-7, en ronduit dramatisch was het resultaat van Jurriaan: de nummer twee van vorig jaar sprokkelde nu slechts 2 punt bijeen.
Nieuwe Schakelaar online (1 juli)
Alles over Promoties, Southend, brillen, RSRXPR, vdLee, Juffrouw Mary, Dr. Winood, krukken, spelbederf, ikwilschaken, gevonden voorwerpen en nog veel meer! Nu ook in de digitale Schakelaar-versie. Inclusief de teamindeling van volgend jaar!!! De redactie wist op duistere wijze beslag te leggen op de notulen van de Technische Commissie... Kortom onmisbare info voor leden en niet-leden.
Nieuwsarchief: mei 2002 juni 2002 juli 2002 augustus 2002 september 2002 oktober 2002 november 2002 december 2002 januari 2003 februari 2003 maart 2003 april 2003 mei 2003 juni 2003