RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief
 
 

Oscar kampioen ! (25 juni)
Zoals De Keet vorige week al schreef, moest het gek lopen als Oscar geen kampioen zou worden. Wel, afgelopen vrijdag wist Oscar het felbegeerde halfje te pakken door remise te spelen met Marco. Zijn 4e kampioenschap al weer en een hartelijke felicitatie voor Ozzie!

Paul Tromp is, helaas voor hem, en voor mij verrassend gedegradeerd. Na de remise van Philip en Xander is dit echt zeker. Er is wel degelijk voor gespeeld, maar Xander wist het hoofd koel te houden en het halve punt binnen te slepen. Gelukkig wist Maarten van Doorn Paul het allemaal nog eens haarfijn uit te leggen door de telefoon.

Joop(!) was al kampioen van groep 2, maar moest tegen Mark in remise berusten in hun laatste groepspartij. Mark gaat veel toernooien spelen in de vakantie, succes Mark.

Voor de rest van de avond werden er nog wat aardige rapid partijtjes gespeeld. Komende vrijdag de slotceremonie in het NIVON, anders een prettige vakantie gewenst van mijn kant. (Wim)

Voetbal maakt meer schakers kapot dan RSR lief is (17 juni)
Onder het uitwisselen van de laatste griekse eurootjes aan de Nivonbar streden vrijdag 15 juni Wim en Jos voor hun laatste kansen op de titel, mochten Joost van Rosmalen en Spaan uitvechten wie zich kampioen van de Minor mocht noemen en werden de laatste kandidaten voor groep 2 door de uitslag van de groep 3-wedstrijd tussen Ed van Doorn en Wouter Scheffer bepaald.

Ed moest winnen om Wijnand van de 4e plek te verdrijven, maar Wouter had aan remise meer dan genoeg ... lees verder (keet)

Oproep voor Schakers om mee te doen aan de 'Mont Nord Open' (14 juni)
Beeldend kunstenaar Maurice Meewisse laat op uitnodiging van festival Route du Nord een berg, "Mont Nord", verrijzen op het Noordplein in Rotterdam. Op en rond "Mont Nord" zullen verschillende performances, optredens en activiteiten plaatsvinden.

Op zaterdag 23 juni organiseren we in samenwerking met RSR Ivoren Toren een schaaktoernooi op en rond 'Mont Nord'. Het is een snelschaak toernooi waarbij beide spelers steeds tien minuten speeltijd krijgen. Het begint om 13.30 uur met om 16.00 uur de finale boven op de berg.

Wilt u meedoen? Aanmelden kan via: Montnord@hotmail.com

www.routedunord.nl
www.mauricemeewisse.com (Maurice Meewisse)

Foto's RSR Ivoren Toren jeugdtoernooi 19 mei 2012 (12 juni)
Door tijdgebrek bij de webmaster konden de foto's van het jeugdtoernooi niet eerder geplaatst worden. Rolf den Dunnen, de vader van Lola, had namelijk hele mooie foto's gemaakt tijdens het toernooi. Deze zijn nu eindelijk beschikbaar via de pagina van het jeugdtoernooi. (Arrian)

SuperDolf (2 juni)
Vrijdag 1 juni stond in het teken van het clubkampioenschap snelschaak. Naast titelverdediger Stijn deden uit de top van de vereniging ook mee: Oscar, Dolf, Wim, Jos, Spaan, Joost Ros en Arno.

Op Dolf bleek deze avond totaal geen maat te staan. Zeer geconcentreerd won hij simpelweg van elke tegenstander die hem door indeler Arrian (d.w.z. het programma SwissMaster) voor de voeten werd geworpen, waardoor hij met de superscore van 11 uit 11 de nieuwe clubkampioen snelschaak werd. Die titel had hij ooit in 2000 ook al eens gehaald. Op twee punten achterstand - dus nog altijd met een buitengewone score van 9 uit 11 - werd uittredend kampioen Stijn tweede, op een halfje gevolgd door Wim, die de wisselbeker ook al eens op zijn haard heeft gehad. Daar weer een halfje achter voltooide Oscar met 8 uit 11 de top 4. Vijf spelers, waaronder de aan zijn zoveelste schaakjeugd begonnen Paul Dekker, behaalden de gedeeld vijfde plaats met 6 uit 11. Leo van Dongen had voor wat lekkere hapjes gezorgd, waarvoor dank. De eindstand en alle andere informatie is te vinden via deze link. (Arrian)