RSR IVOREN TOREN nieuwsarchief 
Psychiatrisch schaak (29 juni)
In het jaarlijkse Delta Psychiatrisch Ziekenhuis Open toernooi was de hoofdgroep zeer sterk bezet. De RSR-afvaardiging kon dan ook weinig potten breken. Peter scoorde 3 uit 7, voor Spaan waren er toch teveel tegenstanders boven de 25, hij bleef steken op 2-7. In groep 2 scoorde Pim 4½-7. Naar verluidt mochten alle RSR-ers na afloop het Psychiatrisch Ziekenhuis zonder problemen weer verlaten. 
Djurre pakt Coppa (28 juni)
De laatste clubavond was een feestelijke voor bijna iedereen. Alleen Kachun had reden tot verdriet, want hij verloor de finale van de Coppa de Torre van Djurre. Temidden van gebak en andere feestelijkheden voorzagen Rob van der Plas en Bart Gijswijt deze spannende partij van commentaar op een demonstratiebord. En passant werd ook nog de allerlaatste CL-partij, tussen Peter en Dolf, verbaal aangepakt. Dolf won deze partij na een boeiende strijd in het verre eindspel. Een ieder waaiert nu uit naar vakantie-adres en natuurlijk diverse toernooien. De RSR-site houdt U op de hoogte! Volgende Nivon-afspraak: 5 september, Algemene LedenVergadering! 
Wat Wim kan, kan Spaan ook (26 juni)
Afgelopen vrijdag werd Wim voor de tweede keer achter elkaar clubkampioen, iets wat Spaan nooit gelukt is. Titelprolongatie kan hij nog wel bewerkstelligen in het Watertorentoernooi, waar hij met nog één ronde te spelen leidt. Een remise met wit tegen van Arkel is voldoende voor Spaan om toch nog een hoofdprijs te pakken dit seizoen. De laatste ronde wordt maandag gespeeld.
Een toernooi om snel te vergeten (23 juni)
Zo kan het Makelaars Associatie Weekendtoernooi het beste worden omschreven, maar wat wil je ook met zo'n naam. Het was zo'n toernooi waarbij je al na drie ronden weet dat je niet op de prijsuitreiking hoeft te wachten. Zo'n toernooi waarbij je twee uur aan het reizen bent om de 20 km. naar de Haagse speelzaal af te leggen, om er eenmaal aangekomen op het sfeerloze industrieterrein achter te komen dat je tegen een clubgenoot mag aantreden. Dat laatste overkwam de enige RSR-afgevaardigden Rob en Victor. Eerstgenoemde won die partij omdat Victor, na een uur nadenken in een theoretische stelling(!) de verkeerde voortzetting koos, na 14 zetten gaf hij op. Het toernooi werd gewonnen door prijzenjager GM Ikonnikov. Rob scoorde 3½-6 (inclusief bye), Victor 2½ (incl. bye).
Het visitekaartje van Alek... (23 juni)
Gaf hij af door de zomercompetitie te winnen met 7 uit 9. Yuri kon zijn verrassende score uit de eerste twee avonden niet volhouden en verloor zijn laatste drie partijen. Van de niet-leden was Albert van der Kloet de beste met 4 uit 9. De zomercompetitie, die de afgelopen drie vrijdagen werd gehouden, trok liefst 34 deelnemers. Klik hier voor de volledige eindstand.
Wim behoudt titel (22 juni)
Afgelopen vrijdag is Wim voor de vijfde keer clubkampioen geworden. Op de eeuwige RSR ranglijst moet hij nu alleen nog Paul Dekker (7 titels) en Spaan (8) voor zich dulden. Omdat Djurre van Dolf verloor was Wim tijdens zijn partij tegen Kachun al verzekerd van het kampioenschap. Als wraak voor de 24 uur eerder verloren bekerwedstrijd tegen diezelfde Kachun(!) sloeg Wim remise af en prolongeerde zijn titel met een overwinning. Sinds Paul Dekker in 1982 en 1983 is Wim de enige speler die kampioen wist te worden in twee achtereenvolgende jaren. Dit lukte hem in 1995 en 1996, en nu dus in 2002 en 2003. 
Kachun verslaat Wim (19 juni)
In de eerste live-partij ooit op deze website heeft Kachun eenvoudig van Wim gewonnen. In een stelling met weinig ruimte voor Wim offerde hij een stuk, maar dat gaf onvoldoende compensatie. Kachun schoof de partij kundig uit. De partij werd door ruim 30 mensen live bekeken,  en ondanks enkele kleine technische problemen is het een succes gebleken. Vrijdag 27 juni volgt de finale van de Coppa: Djurre-Kachun! Live vanuit het Nivon...
RSR slechts subtop bij Vastned (19 juni)
Het Rotterdam Vastned Open toernooi is gewonnen door Thomas Willemze. Hij speelde in de kortste partij van de avond remise en werd zodoende ongedeeld eerste met 8 uit 10. Plas speelde in de langste partij van de avond ook remise, tegen zijn vroegere coach Rob Brunia. Hij eindigde hierdoor gedeeld vijfde, met 7-10. Spaan speelde binnen 48 uur tweemaal tegen de Spijkenisser kabaalschaker Leo Kranenburg. Maandag bij het Watertorentoernooi werd het remise, dit keer won Spaan en bracht daarmee zijn score op 6½-10. Paul Tromp's tegenstander kwam niet opdagen waardoor hij de andere Paul, nog steeds op vakantie dus 4½-10, passeerde en eindigt op 5-10. Leo ging eeuwig schaak uit de weg maar had dat achteraf gezien beter niet kunnen doen: 4-10. Andy hield het na 1½ punt voor gezien.
Grootmeester in spé (18 juni)
Wie Wouter en Hélène elkaar wel eens heeft zien bestrijden op de 64 velden zou het niet zeggen, maar ze zijn toch echt een (konings)koppel. Zie wat er van gekomen is: met zoveel ouderlijke schaakgenen moet er wel een toekomstig grootmeester in Luuk Sebastiaan schuilen! Wat natuurlijk niet wegneemt dat Luuk bij RSR gewoon in groep 2 moet beginnen... Van harte gefeliciteerd! 

Djurre raapt titel net niet op (18 juni)
Met maar zo weinig deelnemers (28) zou het oprapen van de titel PK snelschaken van de RSB een makkie moeten zijn voor "Lightning" Djurre, maar dan moet je natuurlijk niet van de enige serieuze concurrent verliezen. Helaas overkwam dit Djurre toch, met 2-0 nog wel. Hierdoor kwam hij 1½ punt tekort in de eindstand, waardoor hij tweede werd met 11-14, achter kampioen Joost van Ruitenburg. Maarten scoorde met 7-14 nog een mooie middenmoot-positie. 
Spaan's tweede jeugd (17 juni)
Je moet toch wat als je je niet meer plaatst voor de Champions League en kansloos verliest van Djurre. Een nieuwe start maken wil wel eens helpen, en dat is precies wat Spaan deed. Zaterdag won hij het door SV Het Houten Paard georganiseerde openlucht jeugdtoernooi in Oostvoorne, in de categorie tot 25 jaar! En dat voor iemand die al meer dan 30 jaar schaakt... Klik hier voor een verslag en de topklasseringen per groep.
Snelschaaktitel RSB voor het oprapen (16 juni)
Dinsdagavond wordt in wijkgebouw Lombardijen het PK snelschaken van de RSB gehouden. Aangezien zich tot vandaag nog geen RSR-snelschaker heeft aangemeld, ligt deze titel voor RSR voor het oprapen! Wie voelt zich geroepen om deze beker mee naar huis te nemen? Inschrijven kan nog tot dinsdag 19.00 uur!
Eerste finalist bekend (16 juni)
In het huis van de vader van de Coppa de Torre werd de eerste halve finale gespeeld. Djurre reageerde het vrijwel zeker aan Wim verspeelde clubkampioenschap af op Spaan, die er niet aan te pas kwam. In het middenspel walste het jeugdig enthousiasme volledig over de ervaring heen. Uit respect voor de verliezer zal de partij alleen in de besloten kring van de Schakelaar worden gepubliceerd. Donderdagavond volgt - live op deze site dus - de tweede ontmoeting, tussen Wim en Kachun.
Donderdag Coppa-kraker live! (15 juni)
Primeur op de RSR-site: Aanstaande donderdag zal de bekerkraker tussen Wim en Kachun rechtstreeks te volgen zijn via deze site. Om 20.00 uur wordt de eerste zet gedaan. Via een diagram dat automatisch wordt bijgewerkt kunt u deze thriller live volgen. Er wordt zelfs commentaar gegeven, door bekerhouder Plas. Komt dat zien! 
Verrassende koplopers zomercompetitie (15 juni)
Vrijdag werden de 3e t/m 6e van in totaal 9 ronden van de zomercompetitie gespeeld. De twee verrassende koplopers zijn nieuwkomer Alek, en... Yuri! Klik hier voor de volledige stand. Aanstaande vrijdag valt de beslissing. 
Wim bijna clubkampioen (14 juni)
Zonder zelf te spelen heeft Wim vrijdagavond een grote stap gezet naar prolongatie van zijn clubkampioenschap. Djurre speelde een slechte partij tegen Peter en ging uiteindelijk zelfs door zijn vlag. Hierdoor heeft Wim in zijn laatste partij tegen Kachun genoeg aan remise. Djurre moet winnen van Dolf en dan hopen dat Wim verliest. Vrijdag aanstaande valt de beslissing. 
Voorlopige KNSB-indeling bekend (13 juni)
Spannend moment voor team 1 en team 2 spelers: de poule-indeling van de KNSB-competitie is bekendgemaakt. Het eerste team speelt in 1B en ontmoet naast oude bekenden Vianen, HMC, Eindhoven en Wageningen komend seizoen ook Amstelveen, Oegstgeest, Utrecht 2, DSC en beker-angstgegner DD. Het tweede team ontmoet niet zoals gevreesd of gehoopt Moerkapelle en Charlois, maar in 3E Katwijk, Voorschoten, HWP Haarlem, Philidor Leiden, de Uil, Leithen, Haeghe Ooievaar, Spaarne en DD 2. Voor heel RSR geldt: zet zaterdag 27 september maar in de agenda, want dan volgt de feestelijke opening van het seizoen met het KNSB-debuut van het tweede tegen het altijd lastige Leithen, terwijl het eerste gelijktijdig aftrapt tegen Utrecht 2!
Andere Pieter wint H'berg Open (13 juni)
In de laatste ronde van het OK van Hillegersberg was Pieter weer eens verhinderd. Hierdoor kreeg voornaamgenoot Pieter Sturm het punt en daardoor de titel in de schoot geworpen. Arrian speelde remise en werd daardoor gedeeld tweede van degenen met een rating < 1800. Klik hier voor de complete eindstand en hier voor een verslag van Arrian.
Philip verlaat hel in stijl (10 juni)
Het was heel wat jaartjes geleden dat Philip voor het laatst meedeed in Bussum, en na het desastreuze pinksterweekend weet hij weer waarom. Als U wilt zien op welke plaats hij is geëindigd, klik dan hier en blader helemaal naar beneden... 
De hel van Philip (9 juni)
Een weekendtoernooi kan twee kanten opgaan: als je in vorm bent en alles lukt, wordt het een lekker weekend met leuke partijen. Het kan echter ook een schijnbaar eindeloze hel worden met een aaneenschakeling van blunders en nederlagen. Die kant dreigt het voor Philip uit te gaan in Bussum, want na vijf ronden heeft hij slechts 1 punt, waarvan de helft nog afkomstig is van een bye ook. Vandaag (maandag) moet hij nog twee ronden volhouden.
Edwin, Yuri en nieuweling Alek leiden (8 juni)
In de eerste drie ronden van de zomercompetitie bleven drie spelers zonder puntverlies. De kersverse aanwinst Alek Dabrowski, transfervrij overgenomen van Shah Mata, gaf zijn visitekaartje af. Hij is gedeeld koploper met "Fast" Eddie Tol en - terug van weggeweest - Yuri. Klik hier voor alle uitslagen van de eerste drie ronden. Ondertussen gaat de strijd in de Champions League gewoon door: Djurre blijft in het spoor van Wim door een overwinning op Kachun. In de Minorpromotiegroep werd onder enorme belangstelling de laatste partij gespeeld: ondanks massale hulp van de toeschouwers wist Spaan het verzet van Aernout niet te breken: ½-½.
Plas moet de eer redden (5 juni)
De een-na-laatste ronde van het Vastned Open toernooi verliep voor RSR met wisselend succes. Rob won van mede-koploper Besseling en staat nu vierde. Hij heeft als enige RSR-speler nog kans op een prijs, want Spaan verloor en is uitgeschakeld voor de topposities. Paul Tromp verloor, Leo won en Paul Dekker gaf de voorkeur aan één van zijn vele vakanties. Op woensdag 18 juni volgt de laatste ronde.
Geen genade voor Joop! (4 juni)
In de vierde ronde van het Watertorentoernooi kende Spaan ook geen genade voor een clubgenoot: Joop! werd verslagen en Spaan heeft nog altijd de perfecte score. Joop! en Harry hebben 2½, Jurriaan 2.
Djurre haalt finale NK lightning (1 juni)
Onze snelste snelschaker Djurre vertegenwoordigde RSR op het eerste NK lightning chess kampioenschap (2 minuten p.p.p.p.!) met verve. In Apeldoorn haalde hij de finalegroep, waarin hij 6 uit 16 scoorde. Daarmee eindigde hij als 12e van Nederland! Kampioen werd de duitse GM Schmaltz, die zijn snelheid al jarenlang oefent op ICC (Internet Chess Club). Hij versloeg IM Bosboom in een beslissingsmatch.
Nieuwsarchief: mei 2002 juni 2002 juli 2002 augustus 2002 september 2002 oktober 2002 november 2002 december 2002 januari 2003 februari 2003 maart 2003 april 2003 mei 2003