RSR IVOREN TOREN nieuwsarchief
Spaan, Kachun en Peter ontslagen uit ziekenhuis (30 juni)
Afgelopen zaterdag werd net als vorig jaar in Psychiatrisch ziekenhuis Delta een rapid-toernooi georganiseerd. Zoals bij ongeveer ieder toernooi was ook Spaan hier weer van de partij, vergezeld door Kachun en Peter. In het sterk bezette toernooi (1e werd o.a. GM Dgebuadze) scoorde Spaan 4-7, Kachun 3.5 en Peter 3. Na afloop werden alle RSR-schakers weer losgelaten op de maatschappij. Klik hier voor de volledige eindstand.
Zomercompetitie troostprijs voor Dolf (30 juni)
De titel in de Champions League ging weer eens aan zijn neus voorbij, maar op de valreep won Dolf nog wel een troostprijs. Dankzij een (volgens de clubkampioen belachelijke) overwinning op Oscar won hij met 5 uit 6 de zomercompetitie. Hij kan net als de rest van RSR vakantie gaan vieren tot 6 september, wanneer de deuren van het Nivon weer worden geopend voor de traditionele Algemene Ledenvergadering. Tot die tijd zwerven diverse RSR-ers weer door Europa om allerlei schaaktoernooien onveilig te maken. Uiteraard blijft U via deze site van dit alles op de hoogte!
Zomercompetitie nu echt begonnen! (23 juni)
Het zeskampje van vorige week bleek, helaas voor Winood en Harry, slechts een warming-up te zijn. Nu pas is de zomercompetitie echt begonnen met 3 ronden rapid. Djurre, de nog altijd in supervorm verkerende Jurriaan en natuurlijk de Champ leiden met 2.5 uit 3.
Eindelijk verantwoordelijkheidsgevoel in team 1 (23 juni)
Het eerste team heeft na een vaderlijke coach nu ook eindelijk een vaderlijke speler: Dolf is vader geworden van een dochter! Zij heet Kim, wellicht als eerbetoon aan de voetbalhelden uit Zuid-Korea?! Uit betrouwbare bron is vernomen dat een eventuele zoon de naam Guus zou hebben meegekregen... Volgens de algemene schaakwetten kost het vaderschap zo'n 100 ratingpunten, dus Dolf's clubkampioenschap-ambities kunnen voorlopig (weer) in de ijskast! Het bestuur meldde in een eerste reactie te hopen Kim binnenkort als jongste lid ooit te mogen begroeten.
RSR 1-2-3 in Watertorentoernooi (18 juni)
Een periode zonder succes kan bij RSR natuurlijk nooit lang duren. En dag na het voor onze vereniging desastreus verlopen Triomfator weekendtoernooi was het dus alweer raak: In het jaarlijkse Watertorentoernooi van SV Steinitz pakten Spaan, Plas en Jurriaan de plaatsen 1,2 en 3! Spaan speelde alleen remise tegen Plas en won zijn overige zes partijen. Plas speelde ook remise tegen de andere clubgenoot Jurriaan en haalde dus 6-7. Jurriaan won o.a. schitterend van RSB-kampioen Sturm en eindigde op 5-7, samen met Pietrov en de Jager. In de laatste ronde bevestigde Jurriaan zijn goede vorm van de laatste tijd tegen Plas, die de in het weekend ingezette neergaande lijn moeiteloos doortrok. Zie hier hoe Plas met een halfje nog heel goed wegkwam.
Enkele partijen  uit het Triomfator weekendtoernooi (18 juni)
Voor wie er om onbegrijpelijke redenen niet bij was: speel hier enkele ongelofelijke partijen na van het voorbije 1e Triomfator weekendtoernooi. Hakken en zagen met Paul Tromp, het dubbele torenoffer van Victor tegen Grootmeester Nijboer, de zet van het toernooi 16...Pa6-c5 van alweer Victor, en de miraculeuze ontsnapping van Oscar tegen ex-RSR-clubkampioen Ren Tiggelman. Speel na en huiver!
RSR wint helemaal niets bij het 1e Triomfator weekendtoernooi (17 juni)
Het was een zeer sterk bezet weekendtoernooi, maar om nu helemaal niets te winnen had toch niemand verwacht van de RSR-prijzenjagers. Zelfs voor de teamprijs bleken we kansloos, en terwijl er een stuk of 50 prijswinnaars op het podium werden geroepen, bleven zo ongeveer alleen de RSR-ers in de zaal achter. De scores: in de A-groep Oscar 3.5-6 (remise tegen Hans Bhm), Victor en Peter 3-6 (laatste ronde remise tegen elkaar), Spaan en Djurre 2.5, en Rob 2. In de B-groep Paul Tromp 3-6, Leo 2.5-6. Voor alle standen, uitslagen en rondebulletins, klik hier. Binnenkort op deze site nog enkele spectaculaire partijen zoals Peter-Victor, GM Nijboer-Victor en Oscar-Tiggelman, waarvan de laatste om onbegrijpelijke redenen niet de schoonheidsprijs won!
Herman schendt copyright: nooit meer HE (17 juni)
De verschijning van de laatste Schakelaar heeft weer eens tot een rel geleid: volgens HE is zonder zijn toestemming een cartoon in de Schakelaar voorzien van zijn signatuur. HE heeft met onmiddellijke ingang zijn creatieve werkzaamheden voor het clubblad neergelegd en dreigt tevens redacteur Herman met een rechtszaak wegens schending van het wettelijk gedeponeerde handelsmerk HE
Harry en Winood leiden in zomercompetitie (17 juni)
De opkomst was nog nooit zo mager, maar toch is de zomercompetitie weer van start gegaan. In een groepje van slechts zes personen werd rapid gespeeld. Winood en Harry kwamen als beste uit de startblokken: 3.5-5. 
Kachun scoort in Utrecht (10 juni)
In het jaarlijkse Open Kampioenschap van Utrecht heeft Kachun een goed resultaat behaald. Hij scoorde 4 uit 6 en haalde daarmee een TPR van boven de 2300. In de laatste ronde verloor hij van de als eerste geplaatste GM Fridman (2571). Klik hier voor de eindstand in de hoofdgroep.
Plas wint 'Coppa de Torre' (10 juni)
Plas won de Coppa tegen Spaan, maar eigenlijk was het publiek de grote winnaar van de eerste bekerfinale van RSR. De geplande activiteitenavond schoot erbij in, zo interessant vond het publiek het duo-commentaar van Bart en Oscar. De bloedstollende partij met kansen over en weer eindigde uiteindelijk in eeuwig schaak. De eerste verlenging in de vorm van snelschaken werd ook remise, de tweede bracht (om 0.15 uur) de beslissing. De blufpartij, zou Joop zeggen, kun je hier naspelen. 
Spaan valt niet in de prijzen in Vastned Open  (10 juni)
Een nul in het begin tegen een kruk en een nul tegen Noordijk waren teveel van het goeie; Spaan viel niet in de prijzen en eindigde op 6.5-10. Steven de Mooij haalde 4.5. Klik hier voor de volledige eindstand.