RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief                                        

 

 

 

Nieuwe leden: RSR bloeit en groeit (28 mei)

De RSR familie breid zich in een rap tempo uit. Nadat Edwin en Roosmarijn al vol trots dochterlief Olivia Madelief aankondigde. Was hetnu de beurt aan Jaco en Ester voor nummertje twee. Jawel want afgelopen vrijdag om 11:55 uur kwam Xavi Alec Koster! Zijn grote broer heet Finn Sete dus de Catalaanse sportverwijzingen blijven in de familie. Kaartjes zijn altijd welkom voor de nieuwe leden en wie weet hebben we Dinsdag of Vrijdag beschuit met muisjes!

Chill Dinsdagavond rapid (27 mei)

Er gaat weer een Chill van start op dinsdag 29 mei dit keer gaan we verder met de rapid. Die spannend beloofd te worden. Zo zijn er nog heel wat kanshebbers o.a Joost van Rosmalen, Alek Dabrowski Rob Linssen, Spaan en jawel daar is die weer…… Oscar van Veen. De zaal gaat al om 19:30 uur open en iedereen is welkom!

FM Oscar ook snelschaakkampioen (26 mei)

Vrijdag 25 mei was het dan zover: het jaarlijkse clubkampioenschap snelschaak, volgens dezelfde formule als verleden jaar. Dit betekende 11 ronden Zwitsers. De opkomst was niet daverend (25 spelers), met als favorieten titelverdediger Wim, FM Oscar, Spaan, Joost van Rosmalen en Richard. Onder leiding van "slavendrijver" Arrian werden de 11 ronden in een straf tempo afgewerkt. In de eerste ronde was er meteen een verrassing te noteren toen FM Oscars tegenstander Winood weliswaar als eerste door de vlag ging, maar FM Oscars klok nog geen seconde later ook op nul stond, en dus remise. Na drie ronden gingen Wim, Spaan en nieuw lid Milton met 100% aan de leiding, met FM Oscar een halfje daarachter. In de vierde ronde speelden Wim en FM Oscar in een sensationele partij remise, terwijl het andere topduel ook in remise eindigde. Vanaf ronde 5 begonnen Wim en FM Oscar langzaam maar zeker een voorsprong op de rest van het veld te nemen. In eerste instantie bleef Wim een halfje voor op FM Oscar, maar een remise tegen Richard zorgde ervoor dat FM Oscar Wim weer bijhaalde. Vervolgens werd ronde 9 een memorabele. Na zijn verliespartij tegen Spaan gooide FM Oscar woedend met wat stukken; die woede was nergens voor nodig want Winood stuntte tegen Wim, waardoor beide kemphanen gelijk bleven staan. In de laatste twee ronden maakten Wim en FM Oscar geen fout meer, waardoor de weerstandspunten uitsluitsel aangaande het kampioenschap moesten geven, omdat onderling remise was gespeeld. Met 9 punten en 73 WP wist FM Oscar titelverdediger Wim (9 punten, 71½ WP) te onttronen. Op de derde plaats met een halfje achterstand eindigde Spaan. Al met al was het een typisch snelschaaktoernooitje. Verloren stellingen werden alsnog gewonnen, er werden dames en andere stukken in de aanbieding gedaan, mat achter de paaltjes, mat met een onreglementaire zet waarbij de tegenstander opgeeft in plaats van winst claimt, etc. Een dankwoord dan nog richting indeler en arbiter Arrian, onder wiens strakke leiding het toernooi soepel verliep. Eindstanden, individuele resultaten en nog meer zijn te vinden via deze link .

CL-Bierfinale rustig verlopen (26 mei)

Kersverse papa Edwin keerde deze jaargang na de winst op Arnold (2-1) terug naar Utrecht met acht kratten bier. Het kijken naar de CL-finale werd ook dit jaar uiteraard weer gelardeerd met de nodige opmerkingen door alle betrokkenen (Rob, Wim, Jaco, Arnold, Victor, Paul B.,Edwin, Herbert) over de invulling van het volgende seizoen. twistpunten zijn nog steeds 1) Spaan al dan niet in het eerste team en 2) speelt RSR in het zuiden of het noorden en 3) geeft Kachun het weg tegen Henk Schouten. Afgesloten hoofdstukken lijken evenwel (nogmaals) Henk Schouten en Richard Ammerlaan die met recht een plaats in het eerste mogen opeisen.

Interne Competitie loopt ten einde (24 mei)

Nog een handvol clubavonden en dan zit het er weer op voor dit seizoen. Wim Koster als wedstrijdleider geeft een overzicht voor de komende vrijdagen:
25 mei: Snelschaken - 11 ronden Zwitsers:wedstrijdleider Arrian, assistent Wim. Graag 20.15 uur aanwezig zijn zodat we op tijd kunnen aanvangen
1 juni: 2 halve finales Coppa de Torra en competitie
8 juni: Laatste ronde in groep 3
15 juni: Rapidschaak
22 juni: Rapidschaak
29 juni: Finale Coppa de Torra
In juni kunnen de laatste (inhaal)wedstrijden in de groepen CL, MPG en groep 2 nog gespeeld worden.
16 juni (zaterdag) vindt er een heuse massakamp plaats tegen Charlois Europoort in het NIVON-gebouw
aanvang 13.00 uur, einde uiterlijk 18.00 uur. Er worden 2 partijen gespeeld. We verwachten ca. 30 spelers per vereniging, dus meld je aan via bij mij (Wim Koster) Het is de bedoeling dat het een gezellige ontmoeting wordt maar dat er wel serieus gespeeld gaat worden. Zuid zal met de staart tussen de benen terug nar huis gaan!

Eindelijk: de rapportcijfers zijn binnen! (deel 2)(23 mei)

Wim Koster 4 uit 9 (2189 TPR 2129)
Komt nog te vaak met het verweer "ja, maar hij had wel 2200+", maar heeft ondanks de trouwplannen en door zijn inzet toch nog een ruime voldoende weten te scoren. Rapportcijfer: 6,5.
Dolf Meijer 3½ uit 9 (2185 TPR 2137) Sinds 2001/2002 geen scores a la 7 uit 9 meer gehaald. Wist echter wel op de juiste momenten te pieken voor RSR, getuige zijn aandeel in het Trio Gouden Spelers 2006-2007. Rapportcijfer: 6.
Tim Benning 3 uit 9 (1943 TPR 1926) Kreeg in zijn 1e klasse debuut te maken met koudwatervrees, resulterend in een 1 uit de eerste 5 partijen. Heeft zich daarna zowel in HH-competitie als KNSB weten op te werken tot zijn eigen niveau.Rapportcijfer: 6.
Oscar van Veen 3½ uit 9 (2185 TPR 2094)
"Altijd zwart" lijkt zijn magie inmiddels te verliezen. De schaakdrifstige (53 geregistreerde partijen) en wellicht meest getalenteerde speler van RSR wacht te vaak op volgend seizoen. Wel wéér de avontuurlijkste speler van het X-tal.Rapportcijfer: 4,5.
Pieter van Ginkel 3 uit 7 (2203 TPR 2100)
Wist over de periode 2005-2007 een superscore van 7 uit 8 te halen! Kon na zijn 2 uit 2 dit seizoen helaas niet meer overtuigen, al hij is de eerste om dat zelf te erkennen. Een jaartje Bundesliga zal hem wellicht nieuwe impulsen geven. Rapportcijfer: 3,5.
Toelichting: het Trio Gouden Spelers Rob, Dolf en Joost van Ruitenburg zijn de enige spelers die een aandeel hadden in álle gewonnen punten van RSR.

Sjonniecup (21 mei)

Inderdaad was Vrijdag 19 mei een slechte dag voor  de Sjonnie Remisberg Cup met nul remises.  Wat zeer vreemd is want het gaat tenslotte toch om de belangrijkste cup van RSR. Kortom tijd om iedereen wakker te schudden en een kijkje te nemen in de tussenstand. Als we naar de top tien kijken zien we verrassende namen zoals Rob vd Plas, Tim, Spaan, Maarten, Herbert en zelfs Joost van Ruitenburg. Nou niet bepaald de types die de boel dichtgooien of snel  remise aanbieden. De rode lantaarn is duidelijk voor Arno met maar 1 remise, hiermee doet die dan ook Sjonnie veel verdriet…  De man aan kop is Philip Westerduin volgens de kenners een taaie remise-vechter. Philip staat fier aan kop met maar liefs 13 remises.  De concurrentie bestaat nog maar uit drie man: Dolf, Herbert en Pim.  Het is afwachten of deze heren ook op 13 remise komen.

Eindelijk: de rapportcijfers zijn binnen! (deel I)(20 mei)

Gisteren Na lang beraad heeft de RSR-Weegploeg haar rapportcijfers met betrekking tot het eerste team mogen publiceren. Wie de vele fora al geraadpleegd heeft, wist natuurlijk al wat teamleider Jaco Koster geconcludeerd had: "Dit jaar moesten we het vooral in de breedte waar maken. (...) Ik denk dat we die doelstelling volbracht hebben." (Bron: "RSR 1 2006/2007, een inleidende beschouwing" (ISBN 2007888383-23)). Met een korte toelichting zijn dit de rapportcijfers:
Joost van Ruitenburg 4½ uit 8 (2285 TPR 2280) Ook dit jaar kon er op de hoogste borden weer op beide Joosten gerekend worden. Deze Joost houdt mede gelet op zijn huishoudelijke prestaties nog steeds verdiend het predikaat Joost I. Wel jammer dat hij niet een halfje kon scoren tegen Stark of Motwani. Daarnaast behorend tot het Trio Gouden Spelers 2006-2007. Rapportcijfer: 8
Joost van Rosmalen 4½ uit 9 (2165 TPR 2222) Verguisd en bewierookt, ook dit seizoen weer. Wist desalniettemin op de hoogste borden toch weer een solide prestatie te leveren. Gaat inmiddels voor de RSR-kampioenschappenreeks 2007-2011. Rapportcijfer: 7,5
Herbert van Buitenen 4½ uit 9 (2135 TPR 2174). De aandacht (lees: kampioensdruk) voor de huishoudelijke competitie heeft hem wellicht punten gekost in de eindfase van de KNSB-competitie. Andersom heeft de KNSB-comp. misschien wel de huishoudelijke kop gekost. Werd eindelijk wel weer 'vol' aangezien dit seizoen. Rapportcijfer: 7,5.
Rob van der Plas 4½ uit 9 (2159 TPR 2240) Begint elke RSR-jaargang weer met de gedachte dat dit wel eens zijn seizoen zou kunnen worden. In tegenstelling tot vorig jaar kwam Rob eens geen pion achter in de opening. Een gezonde 50%, waaronder 0,5 uit 2 GM's. Daarnaast behorend tot het Trio Gouden Spelers 2006-2007. Rapportcijfer: 7,5.
Philip Westerduin 3½ uit 8 (1982 TPR 2100) Speelt al jaren in het schemergebied waar tafellaken en servet met elkaar wedijveren. Heeft veruit de hoogste TPR gescoord, ondanks dat hij zelfs wellicht meer uit zijn remises kon halen. Rapportcijfer: 7,5.

Remiseloos avondje (19 mei)

Gisteren was het een zwarte dag voor de Sjonnisten onder ons. Geen enkele partij in de interne verzandde in remise. 11 overwinningen vielen er te noteren. In groep 1 won clubkampioen-Joost van Herbert. Hij heeft echter de kansen om zijn titel te behouden niet meer in eigen hand: "ik heb nog 10% kans", was zijn koele commentaar. In de MPG speelden Herman en Tim een bloedstollende partij. Het (voor de kenners) simpele eindspel werd gewonnen door Tim. Herman weigerde het fragment af te staan voor de site. Pim had weer eens een enorme baalavond: hij stond lange tijd gewonnen tegen Paul Dekker, maar hij zat in de afmaakfase te dromen en dat moet je niet doen tegen Paul. Aernout won in een Siciliaans gevecht van Tromp en Wil pakte een punt tegen Peter. Peter had een spectaculaire stelling opgebouwd, waarschijnlijk goed voor winst (zie het fragment) maar hij kon het niet afmaken, maakte wat fouten en verloor. In groep 2 is Sjoerd bezig met een opmars en staat door zijn overwinning op Bart virtueel in de voorronde van de Champions League. Er werd gisteren ook gerapidschaakt. Michael speelde maar liefst 8 partijen, maar moest het afleggen tegen de echte cracks, hoewel hij wel één halve afsnoepte van Henk (een schrale troost voor de Sjonniefans). Oscar versterkte zijn koppositie, Alek volgt op een tweede plek. Rapido-lovers moeten zich wel haasten: het einde van het seizoen nadert en bijna iedereen maakt nog kans op de hoofdprijs, maar dan moet er wel gespeeld worden.

Chill King Oscar weer winnaar! (17 mei)

Met een mannetje of 14 werd dit keer de Chill Dinsdag gevuld door thema snelschaak, dubieuze openingen werden als beginstelling bespeeld en verspeeld met zowel wit als zwart en dit allemaal in een snelschaak tempo!! Dit onder leiding van Chill Out Maarten die lekker op dreef was, vooral verbaal maar ook schaaktechnisch en onderwijzend. Nieuw lid Milton ging vanaf het begin fier aan kop tot de laatste ronden…. en jawel FM Oscar bracht hem in een Letse opening twee nederlagen toe! Hiermee werd Oscar de winnaar van deze Chill Thema. Het begint er op te lijken dat Oscar alle Chill thema’s gaat winnen. Zo heeft hij ook al doorgeef clubkampioenschap en het RSR’s Fisher Random-Chess achter zijn naam staan en kan hij nog gaan voor rapid. Verder was Rob vd Plas lekker op dreef wat hem uiteindelijk de tweede plek opleverde, ook Pim Uytdewilligen was scherp en eindigde op een knappe vierde plek.
Top vier : 1)Oscar 10½ uit 14 2)Rob vd Plas 9 uit 14 3)Milton 9 uit 14 4)Pim 8½ uit 14

Eerste thuisoverwinning behoedt team 2 voor degradatie (14 mei)

Team 2 had het zich dit seizoen onnodig lastig gemaakt en moest in de laatste ronde zelfs vechten tegen degradatie. Dat moest dan in een thuiswedstrijd. En die thuiswedstrijden waren dit seizoen nog niet bepaald succesvol: twee keer een gelijkspel en twee nederlagen. De tegenstander - de Regiohakkers - stonden een matchpunt onder team 2, waardoor RSR 2 aan een gelijkspel genoeg had om zich te handhaven. Onder leiding van arbiter Arrian - tevens invallend non-playing captain - was al snel duidelijk dat het weer een moeizame thuiswedstrijd ging worden. De Regiohakkers hadden een tactisch foefje in hun opstelling door hun op papier zwakste speler op bord 2 te posteren, die vervolgens tegen onze invaller Richard speelde. Richard kwam wel ietsje beter te staan, maar moest hard werken om het voordeeltje te handhaven. Ondertussen stond Kachun op bord 3 al snel zeer slecht tegen de sterkste speler van de Regiohakkers, nadat hij een stuk tegen twee pionnen moest geven om zijn stelling wat lucht te verschaffen. Als een echte teamspeler bleef Kachun echter nog lang doorspelen en zijn tegenstander moest nog flink zijn best doen. Op de andere borden was de situatie merendeels zeer onduidelijk. Alleen aan bord 6 kon team 2 bogen op een goede stelling, nadat Arno een pion voorsprong had uitgebouwd naar kwaliteitswinst. Op de borden 1 en 7 moesten respectievelijk Spaan en Paul Batenburg alle zeilen bijzetten om het middenspel überhaupt te overleven, op bord 4 was er bij Henk nog niets geruild en kon het alle kanten op, op bord 5 leek Victor af te koersen op een klein voordeeltje in het eindspel, terwijl Paul Tromp op bord 8 probeerde de stelling van zijn tegenstander in diens tijdnood af te breken. Dat laatste lukte helaas niet helemaal, waarna Paul om 15.35 uur een remise-aanbod aannam terwijl zijn tegenstander nog 9 zetten in 10 seconden moest doen (½-½). Waarschijnlijk was dat ook wel het resultaat geworden als Paul het aanbod geweigerd had; er stond een zetherhaling te gebeuren. Na deze uitslag bleef het lang stil op het uitslagenfront. Iedereen streed dapper door. De stellingen van Spaan en Paul Batenburg bleken toch niet zo verloren als de teamleider dacht en verbeterden zienderogen. Vlak voor de eerste tijdcontrole om 17.00 uur ging Henk opeens dwars door de stelling van de tegenstander heen en won (1½-½)! Daartegenover stond de ruïne van Kachuns stelling, die hij om 17.30 uur maar eens opgaf (1½-1½). Intussen moest Victor het ontstane eindspel nog nauwkeurig spelen om remise te bereiken. Gelukkig verzilverde Arno om 17.50 uur zijn goede stelling, waardoor we weer op voorsprong stonden (2½-1½). Victor dwong om 18.05 uur remise af (3-2). Datzelfde deed Spaan om 18.20 uur (3½-2½). Hierop bood Richard in opdracht van de teamleider (ook al was die opdracht al veel eerder verstrekt) remise in straalgewonnen stelling (na heel hard ploeteren bereikt) aan om handhaving te bewerkstelligen. Zijn tegenstander kon niets anders doen dan dit aannemen (4-3). Als laatste was Paul Batenburg nog bezig. De spanning droop van zowel hem als tegenstander Theo Dekker. Laatstgenoemde moest winnen om de Regiohakkers nog een theoretische kans op handhaving te geven. Op een gegeven moment moest Paul een toreneindspel met 2 tegen 3 pionnen op dezelfde vleugel keepen. Dat deed Paul met verve; uiteindelijk stond hij zelfs één (randpion)tegen geen pion voor. Dit bleek niet meer te winnen, waardoor de eindstand op 4½-3½ werd bepaald en de Regiohakkers waarschijnlijk het op papier sterkste team zijn dat moet degraderen uit de derde klasse KNSB, bezien over alle poules.

Chill Dinsdagavond schaak (13 mei)

Overmorgen gaat er weer een Chill Dinsdagavond van start met dit keer thema-schaak-rapid-competitie als hoofdmoot. Dit onder leiding van Master Maarten die waarschijnlijk een paar van zijn dubieuze openingen als begin stelling gaat introduceren…... tja over uitdagingen gesproken!! De zaal gaat al om 19:30 uur open en iedereen is natuurlijk welkom!

RSR 1 weer kansloos tegen Voerendaal 1 (13 mei)

De aanvankelijke koploper in 1B heeft het seizoen afgesloten met (wéér) een kansloze nederlaag (4-6) tegen de sterke doch ook sportieve schakers met de meeste kilometers achter hun naam: Sv Voerendaal. Alleen Oscar wist een heel punt te behalen, de rest moest of heel hard werken om nog een half punt te halen dan wel machteloos het bord aanschouwen. Het was voorts geen wedstrijd waar de forum-addicts van utrecht e.o. zich druk om hoeven te maken, dus met de klachtmails zal het dit keer wel meevallen (alleen een gele kaart voor bord 5 Voerendaal wegens schenden consumptie-conventies). Afscheid werd er genomen van de teamleider die opgevolgd zal worden door het olijke duo Maarten&Bart. Ook werd een jaartje vaarwel gezegd tegen Pieter van Ginkel die vanuit zijn standplaats Neurenberg in de lokale schaakliga zal opereren. Bij het avondeten kwamen natuurlijk wel weer de levensbeschouwende vragen als "is Stanislav Griga een Slowaak" en zo nee "Noem zoveel mogelijke Slowaakse voetballers". Aangezien mbt de eerste vraag de zich handhavende teamleider van RSR2 leArnold het niet bij het rechte eind had, bleef het slechts bij Igor Demo van PSV. Terug dan naar het schaken: ondanks de achtste plek mag RSR met al haar onbezoldigde en niet bij 3 verschillende clubs spelende spelers trots zijn op het handhavende resultaat. Volgend seizoen zal de boze buitenwereld er weer alles aan doen om RSR naar een lager plan te helpen, maar ik ben er van overtuigd dat dat met de zelfde instelling als we dit jaar getoond hebben niet zal lukken!! Zie voor een uitgebreid technisch verslag overigens de site van Voerendaal klik hier voor de link.

RSR Ivoren Toren 2102 - Voerendaal 2228 4 - 6
1. Joost van Rosmalen 2165 - Patrick Driessens 2260 0 - 1
2. Dolf Meijer 2185 - Daniel Hausrath 2483 0 - 1
3. Herbert van Buitenen 2135 - Tom Bus 2104 ½ - ½
4. Rob van der Plas 2159 - Gerhard Schebler 2488 ½ - ½
5. Wim Koster 2189 - Henk Temmink 2247 ½ - ½
6. Philip Westerduin 1982 - Camiel Peerlings 2154 ½ - ½
7. Oscar van Veen 2185 - Rob Caessens 2214 1 - 0
8. Pieter van Ginkel 2203 - Arno Henzen 2203 ½ - ½
9. Tim Benning 1943 - Paul Vercoulen 2140 ½ - ½
10. Wil Sparreboom 1869 - Roger Hünen 1989 0 - 1

RSR 2 handhaaft zich in 3de klasse (12 mei)

Zaterdag heeft RSR 2 met 4½ - 3½ gewonnen tegen het altijd lastige SV Regiohakkers. Hierdoor is RSR 2 ook volgend seizoen verzekerd van verblijf in de derde klasse (LATER MEER)

Stilte voor de storm…... (12 mei)

Een rustig avondje bij RSR, wat meestal het geval is voor een belangrijke KNSB wedstrijd. Maar de 15 borden in zaal lieten een totaal ander beeld zien……brandhout, rook en vlammen! Zo gingen Spaan en Joost Rosmalen er vol tegen aan om de Coppa Beker. Waarbij hele dierentuinen werden geofferd en uiteindelijk Spaan het hoofd koel hield en naar de halve finale gaat. In de Minor deed Herman goede zaken in de strijd om eerste plek door Arno te verslaan. Onderin de MPG kreeg Linda geen verjaardagscadeautje van Paul Tromp en scoorde Edwin en Wil beiden een belangrijk punt tegen Pim en Jaco. Ook waren er twee degradatie duels in groep 2. Zo speelden Leo en Kenneth remise en won Sjoerd van Arrian. Verder heeft Martin zijn vorm weer een beetje terug door dit keer Maarten te verrassen met een nul. In groep 3 is nieuwkomer Michael nog steeds de ongeslagen koploper, dit keer een remise tegen de altijd gevaarlijke Ramin. Mede promotiekandidaat Jurriaan was erg blij met zijn overwinning op Menno , Hans kon vroeg naar huis na een blunder tegen Wikash en de strijd tussen Mevrouw Francine en Heer van der Lee gingen uiteindelijk naar de Heer van der Lee die nu bijna zeker is van promotie .

Philip, Martin, Wim en vele anderen. (6 mei)

Met de winst op Kachun vorige week wist Philip alsnog het aanvoerderschap van de meest vervelende reeks ("langst niet gewonnen") af te wenden, zodat Ed van Doorn onbedreigd de eerste plaats gaat opeisen. Philip is nog wel in de running voor de 1e plek als het gaat om 'langste reeks niet gewonnen' zowel met wit als zwart.Paul Tromp daarentegen doet erg zijn best om Philip naar de 2e plek te helpen in de witte reeks, immers is Pauls reeks tot 8 opgelopen inmiddels. Op verzoek van Philip mag wel aangetekend worden dat hij als 'bescheiden 1962-er' voortdurend loopt op te boxen tegen vaak 2100 en meer, zodat remises als winstpunt mogen worden beschouwd. Martin wist nog tijdig zijn 0 uit 6 om te zetten in 0,5 uit 7 terwijl Arno's 6 uit 6 met wit brutaal beëindigd werd door een naar een winst counterende Jaco. Het treffen van Wim in de Coppa was funest voor Barts 7,5 uit 8. De winst van kleine Joost op grote Joost maakte een einde aan Joost II's 9-voudige ongewonnen reeks. Wim mag juist bogen op een mooie reeks: hij heeft sinds oktober 2006 al 13x niet meer met zwart verloren. Maarten is goed bezig met wit, al 10 partijen ongeslagen met die kleur en Maarten mag ook nog aantreden tegen Martin om die lijst dit seizoen te winnen. Paul Batenburg doet het ook niet slecht met die kleur de laatste tijd: 6,5 uit 7.

MinorPromotieGroep de Gekste! (6 mei)

Al moeten de meeste spelers nog maar 2 of 3 potjes, zowel boven- als onderin de MPG is de spanning werkelijk om te snijden. De enige zekerheid tot nu toe is de degradatie van living legend Paul Dekker, nadat hij tegen een ontKeetende Herman een vol stuk weggaf in gewonnen stelling. Voor de overige 4(!) degradatieplekken komen nog maar liefst 7 man en 1 vrouw in aanmerking! Dit grote aantal is mede te danken aan de enorme vechtlust, zo eindigden afgelopen vrijdag van de 6 partijen er niet 1 in remise. Paul Batenburg, die zich steeds meer begint te ontpoppen als de Charisteas van RSR, liet zich verrassen door Pim, die zodoende een verrassend hoofdstuk toevoegde aan de thriller die MPG heet. Jaco toonde zich een ware Excelsior door met onkarakteristieke agressieve zetten gedoodverfde en meervoudige MPG-kampioen Arno tot wanhoop te drijven. Linda leek een tweede zekere degradante door het Frans met wit te mishandelen, ze kwam echter op tijd tot inkeer en mishandelde daarna tegenstander Wil. Paul Tromp vocht voor zijn schakersleven maar Peter pareerde koel als ijs alle dreigingen en incasseerde het punt. De titanenstrijd van de avond ging tussen Tim en Edwin. Schijnoffers, tijdnood, klokincident, gelijktijdige promoties en uiteindelijk een ondekbaar mat, gevlochten door Tim. Zes man hebben nog kans om de begeerlijke "kleine beker" straks omhoog te tillen, pas aan het eind van de lente valt de beslissing!

Einde in zicht (5 mei)

De ontknoping van de intern competitie is in zicht. In de Champions League won Wim gisteren van Rob, doordat de laatste afwikkelde naar een verkeerd ingeschat eindspel. Henk en Herbert speelden remise. En aangezien Joost van Ruitenburg verloor van Joost van Rosmalen (zie fragment van de week) heeft Henk nu de beste papieren voor de hoofdprijs. De Minor Promotiegroep had gisteren geen last van Sjonnisme. Er vielen 6 uitslagen te noteren, waarvan enkele opmerkelijke. Zo won Jaco van Minorchamp Arno, versloeg Pim verrassend koploper Paul Batenburg en lukte het Linda om Wil in het Frans af te straffen, hoewel omstanders meenden dat zij echt slechter uit de opening kwam. Herman won in deze groep van Paul Dekker en gaat voor de eerste prijs. Zelf verklaarde hij aan het eind van avond dat er de laatste weken een engeltje op zijn rug zit, waarop Leo antwoordde: waar is-tie dan bij de bondswedstrijden? In groep 2 speelden Bart & Maarten het volgende hoogstandje aan de bar: 1. e4, e5 2. h3, h5 3. bier op e5, fles valt om op d9, remise. Martin haalde zijn eerste halfje in deze groep en wel tegen Wouter. In de derde groep is bijna alles al beslist: Michael (intern ongeslagen), Rob vd. Lee en Jurriaan promoveren. Alleen de strijd om de vierde promotieplek is nog geheel open.

RSR Champions League: spannendste ooit (2 mei)

Met nog een paar partijen te spelen is de Champions League spannender dan ooit. Liefst 4 spelers maken nog kans op het clubkampioenschap.Henk heeft 15½ uit 21, Joost van Ruitenburg 15 uit 21, Wim 15 uit 21 en Herbert 14 uit 20. Wat zijn nog de resterende partijen?
Joost van Ruitenburg: Herbert - Joost, Joost van Rosmalen - Joost
Wim Koster: Rob-Wim, Wim-Herbert
Henk: Kachun-Henk, Henk-Herbert
Herbert: Herbert-Joost, Henk-Herbert, Wim-Herbert
Maar wie van de 4 is enigszins in vorm: de stand over de laatste acht wedstrijden is als volgt:
1. Joost van Ruitenburg 8-6
2. Henk 8-4½
3. Wim, Herbert 8-4.
Over de laatse 4 wedstrijden is de stand als volgt:
1. Joost, Wim 4-3
3. Henk 4-2
4. Herbert 4-1
Wordt Kachun wellicht de sleutelfiguur binnen de CL-competitie die Wim-terug-van-weggeweest-Koster, Joost-niet-weer-hè-van Ruitenburg of Herbert-AZsyndroom-van Buitenen het clubkampioenschap bezorgt? Of bepaalt de koelbloedigheid en de schaakconstante van Henk-nieuwkomer-onderschat-Schouten dat hij de cup met de kleine oren mee naar Capelle torst?