RSR IVOREN TOREN nieuwsarchief  
Plas wint minorgroep (31 mei)
Met een monsterscore van 11 uit 12 is Plas onbereikbaar geworden voor Spaan in de minorpromotiegroep. Paul Tromp eindigde door een overwinning op Wouter naast Jaco, maar die blijft eerste op weerstandspunten. Alleen het clubkampioenschap is nog niet beslist. Koploper Wim heeft na zijn overwinning op Philip weliswaar 2 punten voorsprong op Djurre, maar die heeft 2 partijen minder gespeeld. De laatste theoretische kanshebber Dolf is nu ook officieel uitgeschakeld na zijn nederlaag in 14 zetten tegen Oscar. 
Voorlopige indeling RSB-competitie nu al bekend (29 mei)
De champagne staat nog in de koeler voor de feestelijke afsluiting op 27 juni, maar de indeling voor de RSB-competitie van volgend seizoen is alweer bekend. Hoe zwaar krijgen het derde team het in klasse 1B en het vierde in 2B? Noteer maar vast in uw agenda: 3 oktober RSR4-Vastned 4, 10 oktober RSR3-Overschie 2! Klik hier om alle tegenstanders van team 3 en 4 te bekijken.
Joop! sluipt stiekem naar boven (29 mei)
Bij het oorspronkelijke deelnemersveld stond hij niet eens vermeld, maar na een bye in de eerste ronde en twee achtereenvolgende overwinningen staat Joop! toch bij de top van het Watertorentoernooi. Gedeeld koploper is nog altijd Spaan, zonder puntverlies. Van Jurriaan is op de ranglijst al een tijdje niets meer vernomen. 
Spaan en Plas net in top-10 (26 mei)
In de achtste van in totaal tien ronden van het Vastned Rotterdam Open Kampioenschap gaan de RSR-dino's Spaan en Plas weer eens zij aan zij. Spaan speelde remise tegen mede-koploper Willemze, Plas had een bye. Ze staan nu gedeeld 7e met 5 punt. Op gepaste afstand volgen achtereenvolgens Paul Dekker (ook remise, nu 4), Paul Tromp (niet gespeeld, nu 4), Leo (verloor, nu 3) en Andy (1, speelt helemaal niet meer...).
Jaco wint groep 2 (24 mei)
De eerste winnaar van de tweede cyclus van de interne is bekend: middels een uiterst moeizame overwinning op Maarten heeft Jaco het kampioenschap van groep 2 voor zich opgeist. Joop! eindigt als tweede, derde en vierde zijn Arnold (won van Wijnand) en Paul Tromp( won van Leon). Volgens de rekenkamer kan Winood (die op punten nog naast Arnold en Paul Tromp kan eindigen) zich wegens een tekort aan SB niet meer bij de eerste vier en dus voor de volgende voorronden CL plaatsen. Jaco's grote broer kan het familiefeest compleet maken; terwijl hij zelf won van Reinier speelde zijn enige concurrent Djurre remise tegen Bart, zodat de beide titelkandidaten in verliespunten weer gelijk staan. Ook hun onderling resultaat is gelijk, zodat SB-punten ook hier wel eens de doorslag zouden kunnen geven. In de MPG verloor John een voor CL-plaatsing cruciale partij tegen Leo. Hierdoor hebben zowel Aernout (tegen Spaan) als Pieter (tegen Herbert) genoeg aan remise in hun laatste partij om op de valreep bij de eerste zeven te eindigen. 
Spaan nog steeds bovenaan (24 mei)
Ook de tweede ronde van het Steinitz Watertorentoernooi heeft Spaan gewonnen. Hij leidt het toernooi samen met o.a. Martin Noordijk, Pieter Sturm en Diederik van Rappard.
Aernout scoort 100% en wordt dronken (24 mei)
Op vrijdag 16 mei werd in Delft het Open Nederlands Studenten SnelSchaak Kampioenschap gehouden. Alhoewel RSR de laatste jaren een steeds studentikozer gezicht heeft gekregen, werden we slechts vertegenwoordigd door Aernout. In de voorronden ging het niet goed, want na de herindeling kwam hij in de laagste groep terecht. Toen ontwaakte Aernout pas, want daarin scoorde hij 9 uit 9. Reden voor Aernout om dit uitbundig te vieren, want om 4 uur 's nachts belde hij Paul Tromp om mede te delen dat hij dronken was en het op zaterdag te houden clubsnelschaakkampioenschap (zie vorige bericht) niet zou halen. Hij wordt hiervoor vooral van harte bedankt door reservespeler John, die aan bord 1 de klappen op mocht vangen (1 uit 11). Voor straf werd het tweede team (ondanks de 12e plaats in de totaalstand) 2e in de categorie 2e klasse onderbond, waardoor Aernout 20 euro prijzengeld misliep...
RSR middelmaat bij NK snelschaken voor teams (20 mei)
Uit Beverwijk werd met regelmaat een schaakklok mee naar Rotterdam genomen, maar in de jongste editie van het jaarlijkse NK snelschaken voor clubteams, dat sinds vorig jaar in Den Haag plaatsvindt, was RSR minder succesvol. Zowel het eerste als het tweede team eindigde in de grauwe middenmoot. Van het eerste vijftal (incl. reserve) werd veteraan Spaan topscorer met 6 uit 8, gevolgd door Pieter (6-9), Oscar en Reinier (3-9) en Bart (1-9!). Het team eindigde gedeeld 13e van de 26 teams in de A-groep. Kampioen van Nederland werd HSG. In de C-groep werd het tweede van RSR gedeeld 12e van de 28, persoonlijke scores Paul Tromp 7-11, Winood 7-11, Maarten 5-11 en John was niet zo snel: 1-11. Oscar nam en passant nog wraak op de nederlaag van RSR in de 1e ronde van de KNSB-competitie tegen Wageningen, en die van Wim tegen Afek in het bijzonder; hij veegde Afek compleet van het bord!
In juni weer zomercompetitie (19 mei)
Onder de bezielende leiding van Arnold zal ook dit jaar weer de traditionele RSR zomercompetitie worden gehouden. Het is een rapidtoernooi verspreid over 3 avonden, namelijk de vrijdagen 6, 13 en 20 juni. Er worden per avond drie ronden gespeeld met het speeltempo 25 min. p.p.p.p. Deelname aan dit toernooi is geheel gratis, ook voor niet-leden! Aanmelden in het Nivon op 6 juni tussen 20.00 en 20.30 uur. Doe mee, want die vervelende betweters uit de Champions League zijn dan nog druk doende elkaar te bestrijden om het clubkampioenschap dus voor hen geen prachtige prijzen in natura!
Djurre loopt halfje uit op Wim (17 mei)
In de titelstrijd is Djurre door winst op Philip een halfje uitgelopen op Wim, die niet verder kwam dan remise tegen Bart. In de MPG heeft Plas met nog n ronde te spelen de koppositie overgenomen van Spaan door te winnen van Arrian. Pieter liet een kostbaar halfje liggen tegen Edwin waardoor deze zich plaatste voor de volgende editie van de CL. In groep 2 verloor de al voor de voorronden CL 2003-2004 geplaatste Joop! verrassend van Wijnand. Na vele malen uitstel gaf burgemeester Opstelten eindelijk toestemming tot het spelen van de laatste kwartfinale van de Coppa de Torre: Kachun versloeg pas na verlenging Jaco in het beslissende snelschaakpotje. De overige halve finalisten zijn Wim, Djurre en Spaan.
Pieter scoort gelijkmaker (17 mei)
In het H'berg Open heeft Pieter in de voorlaatste ronde gewonnen van Arrian. Eerder verloor hij de onderlinge in hetzelfde toernooi reglementair wegens ziekte. De laatste ronde wordt donderdag aanstaande gespeeld.
Spaan en Plas kijken omhoog (17 mei)
In de 7e ronde van het Vastned toernooi versloeg Spaan de tweede achtereenvolgende Paul. Rob won ook en beiden staan nu gedeeld vijfde. Paul Dekker won ook en beide Paulen staan nu gedeeld 14e. Leo, die verloor, vinden we terug op een 45e plaats en Andy is bijna van de ranglijst afgevallen, hij staat gedeeld 67e.
Jaco de expert van RSR? (15 mei)
In de laatste Schakelaar staan enkele niet eenvoudige opgaven, de zogenaamde RSRXPRT quiz. Hiermee is een prachtig schaakboek te verdienen voor degene die de meeste punten scoort. Voorlopig is dat enig inzender Jaco, maar dat laat U als gerespecteerd RSR-lid toch niet gebeuren? Een bozo die vorig jaar nog bij Paul Keres grappen over ons zat te maken, nu de expert van RSR? U heeft nog twee weken om dit onrecht te herstellen! Dus los op die quiz en stuur in die oplossingen, nu ook voor niet-leden!
Spaan start titelverdediging (14 mei)
Spaan is zijn verdediging van de Steinitz-Watertoren titel begonnen met een overwinning. Jurriaan verloor. Het toernooi telt 6 ronden.
RSR speelt gelijk; Spijkenisse de pineut (11 mei)
Twee seizoenen geleden won Bart de laatste partij in de wedstrijd tegen LSG, en bracht daarmee de 4-4 eindstand op het scorebord. Hierdoor schakelden RSR en LSG elkaar uit voor de titel, waarna Spijkenisse er met de promotie vandoor ging. In de laatste wedstrijd van het huidige seizoen betaalde Bart de nooit ontvangen bedankjes hiervoor terug; hij verloor de laatste partij tegen Paul Keres, waardoor het 5-5 werd. Spijkenisse leed een grote nederlaag en kwam zodoende 1 bordpunt te kort voor handhaving. ZZICT is de andere degradant, ondanks de inbreng van een rijke sponsor en dus diverse meesters werden ze laatste in de poule. Het scoreverloop van de laatste wedstrijd van het debuutseizoen van RSR in de 1e klasse: Peter 1-0 (bord 10), Herbert 1- (8), Oscar 2- (3), Rob 3- (5), Kachun 3-1 (6), Spaan 3-2 (2), Wim 4-2 (4), Djurre 4-3 (9), Dolf 5-4 (7), Bart 5-5 (1). Het eerste eindigde met 8 matchpunten op de 6e plaats, een prima debuut dus!
Nog geen Vorentscheidung in titelstrijd (11 mei)
De topper in de CL tussen Wim en Djurre eindigde onbeslist. Hierdoor konden Bart en Dolf een halfje dichterbij komen ten koste van Philip en Kachun. In de Minor liet koploper Spaan voor de tweede achtereenvolgende keer een halfje liggen, dit keer tegen Arrian. De strijd om de plaatsen 3 t/m 7, die rechten geven op deelname aan de voorronden CL 2003-2004, is ongemeen spannend; zelfs de gedoodverfde degradanten Pim en Herman hebben nog kans op dit felbegeerde ticket! Ook in groep 2 stijgt de spanning: naast de al voor de CL geplaatste Joop! en Jaco (won van Wijnand) strijden Arnold, Winood (onderlinge 0-1), Paul Tromp en de al uitgespeelde Rob vd Lee om de resterende twee promotieplekken.
Geen wraak voor Paul Dekker (11 mei)
In de zesde ronde van het Vastned Open stond weer eens een onderlinge RSR-partij op het programma: Spaan-Dekker. Laatstgenoemde kondigde wraak aan voor zijn nederlaag in de minor, maar Spaan antwoordde door mat aan te kondigen: 1-0. Plas en Leo speelden remise, Paul Tromp had een bye en Andy verloor. De hoogst geklasseerde RSR-ers zijn nu Spaan, Plas en Paul Tromp, die met 4 uit 6 de gedeeld zevende plaats bezetten.
De redactie staat in de startblokken (5 mei)
Beste mensen, ja ja het is weer eens zo ver............................ De redactie staat in de startblokken, de drukpers heeft een smeerbeurt gekregen,  extra pallets papier zijn al onderweg
en er is proviand en kolen voor twee weken...  dus laat de stukjes maar komen!
Wat voor sensatie hoopt de redatie o.a te krijgen?
De rechtzaken deel III, de vlag gaat uit, Southend teneinde met Rob, Victor, Jaco en Leo, debuut Philippe met "ik wil schaken", jeugdige Mary, KUNST met Harry, waarom wie wat waar in de teams, het geheim van Arnold, Winood for team four!, veel schaakbloot, best seller Andy, heel veel succes verhalen van team 1 t/m 4, vaderlijke schaak zorgen van Pim, RSR werelds in Rotterdam, mentaal coach Ed, zwarte vrijdag, OV kaart voor Oscar, comeback Berg??, snelschaak prater Feiner, de Paasbiecht van Wim, team en groep lijders,Topdog Maarten, Coppa, Wim-Djurre, asiel voor Dobbinga, een vreemde Joop! in de bijt, wie van de vijf : Joop, Paul, Arnold, Rob en Winood, fenomeen Sjonnie, Joop!, supervisor? Tol extern?, meten is weten met Kachun, complottheorie met zwart en nog veeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer!!
de dodenlijn is op 30 Mei dus spoed Uw alle !!!

De redactie
PS stukjes kunnen naar dit e-mail adres verstuurd worden of/en richting de boog
Paul Dekker 6e van de senioren-RSB-ers (4 mei)
In het jaarlijkse senioren-RSB-kampioenschap is Paul Dekker met een score van 4 uit 7 gedeeld zesde geworden. Hij begon dramatisch met een nederlaag tegen de onvermijdelijke v.d.Kooij, maar wist hier wonder boven wonder van te herstellen. Kampioen werd Jaap Staal (SWR). Klik hier voor de complete eindstand van groep 1.

Een gereserveerde blik van Paul: 1e ronde tegen vdKooij! 

Spanning en sensatie in de Minorpromotiegroep (3 mei)
De beslissende fase in de strijd om plaatsing voor de voorronden Champions League 2003-2004 is aangebroken, en dat is te merken. De spanning van het moeten scoren wordt sommigen teveel, met verrassende uitslagen tot gevolg. Zo liet Herbert een kostbaar halfje liggen tegen Arrian, en Pieter verloor zelfs van de onderaan staande Papa Pim! De koplopers Spaan en Plas lieten beiden een halfje liggen maar worden toch vrijwel zeker 1 en 2. De strijd om het clubkampioenschap lijkt meer en meer een tweestrijd te worden tussen titelhouder Wim en Djurre. Laatstgenoemde won een potremise-eindspel op vlag tegen Peter. Bart haakt af in de titelstrijd na verlies tegen Oscar in een sensationele partij. Minstens even krankzinnig was de manier waarop Rob vd Lee won van Winood, in een taktische chaos die de Fritz-chips waarschijnlijk doet smelten van het lachen.
Nieuwsarchief: mei 2002 juni 2002 juli 2002 augustus 2002 september 2002 oktober 2002 november 2002 december 2002 januari 2003 februari 2003 maart 2003 april 2003