RSR IVOREN TOREN nieuwsarchief  

 

 

 

 

 

 

 

Wim voor vierde keer clubkampioen (25 mei) 
Wim Koster haalde voor de vierde keer in zijn 'carriére' de titel binnen. Het grootste deel van het seizoen stond hij rond de vierde plaats, maar als een duitser sloop hij de laatste ronden stiekem naar boven om met een formidabele eindsprint Rob, Dolf en Bart een vol punt voor te blijven. Uitslagen: Wim-Herbert 1-0, Spaan-Rob 1-0, Bart-Dolf 1/2-1/2. Eindstand aan kop: 1.Wim 9.5-14  2.Dolf, Rob 8.5-14  4.Bart 8-14
Ed van Doorn degradeert door het Pact van Vier (25 mei) 
Arnold, Reinier, Philip en Wijnand zaten gebroederlijk aan 1 tafel. Lijdzaam moest Ed toezien hoe het Pact werd gesloten; twee remises bezegelden zijn lot en Arnold was de lachende vijfde: het lachen zal hem volgend seizoen nog vergaan in de jungle die Champions League heet...
Nog altijd geen beslissing in CL: ontknoping op 24 mei (18 mei)
Dolf ging weer eens de mist in tegen een totale underdog. Ditmaal speelde Kachun de partij van zijn leven en veegde Dolf in een Hollands gambiet van het bord. Rob won van Herbert en in een zinderende tijdnoodfase won Wim van Bart, nadat Wim een volle toren kado gaf wat echter niet werd gezien door Bart. De stand aan kop met nog 1 ronde: 1.Wim, Rob 8.5-13, 3.Dolf 8-13 4.Bart 7.5-13. Indeling laatste ronde op 24 mei: Wim-Herbert, Spaan-Rob, Bart-Dolf. Bij gelijke eindstand beslist SB! 
Drieluik Spaan-Plas binnen twee weken (15 mei)
In het Watertorentoernooi staan ze aan kop met drie uit drie, de laatste ronde CL is Spaan-Plas en ook in de bekerfinale op 7 juni zal de klassieker op het programma staan: de 51e, 52e en 53e ontmoeting Spaan-Plas!
CL naar kookpunt: met nog 2 ronden 4 kanshebbers! (11 mei)
Na de remises van Dolf-Oscar en Wim-Rob, en de overwinning van Bart op Kachun, is de stand aan kop als volgt: 1. Dolf 8-12    2-4. Bart, Wim, Rob 7.5-12. Met o.a. nog Bart-Dolf en Wim-Bart op het programma wordt het de spannendste ontknoping ooit in de Champions League.
Winood lachertje in halve finale beker (11 mei)
De opening was nog niet voorbij of Winood verloor dame+koning in zijn halve-finalepartij tegen Spaan. De finale op 7 juni wordt dus de klassieker: Spaan-Plas! Als deskundig commentatoren zijn Bart en Reinier aangetrokken.