RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief


Onze Jannes kruist de degens met Magnus Carlsen... kom kijken a.s. maandag (26 januari)
Komt dat zien!
Maandagmiddag 30 januari 2017 vanaf 16:00 vindt in de hal van het Sophia Kinderziekenhuis een schaaksimultaan plaats tussen de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen en 35 liefhebbers voor het goede doel. Jannes Westerhof (11 jaar) is de gelukkige van zijn school die de wereldkampioen een pootje mag proberen te lichten.
Veel succes, Jannes! We staan achter je.
Meer informatie vind je op http://www.stichtinghoofdzaak.nl/schaakbenefiet. Voor de duidelijkheid alle 35 plaatsen zijn verkocht. (Angelo / Jan-Dirk Westerhof)

Goede stropers zijn de beste boswachters (14 januari)
De tijden dat een bezoek van - letterlijk oude - bekende Moerkapelle de plaatselijke politie in verhoogde staat van paraatheid brengt, liggen ver achter ons. De laatste keer dat ik zelf aantrad tegen - toen ook al - van Ommeren, Bac, Vroegindeweij en co was Ronald Reagan nog president van "the greatest country in the world". Ook die geschiedenis herhaalt zich dus: de oud-acteur zou destijds volgens het (vooringenomen) meningenmoeras op zeker WWIII ontketenen. Achteraf wordt hij beschouwd als één van 's lands beste presidenten ooit. Wat natuurlijk ook iets zegt over de rest...

Maar goed, wij van team 2 gingen weer eens "Op Moer". ... lees verder (Plas)

Wedstrijdverslag De IJssel 2 - RSR Ivoren Toren 5 (10 januari)
Na wat vijven en zessen trad op maandag (wie speelt er nu op maandag?) 9 januari het vijfde aan tegen De IJssel 2 in Moordrecht (niet te verwarren met de door google gesuggereerde schaakclub De IJssel in Gouda!). De bar hanteerde bepaald geen stalinistische prijzen (koffie EUR 1,40), maar daar stond tegenover dat het bierassortiment zeer ruim was (zes), de bezoekers hun gebruikelijke gratis consumptie bij het bord uitgeserveerd kregen en er in de loop van de avond gratis bitterballen en aanverwante werden aangeboden. Aan bord zeven zorgde Shakir voor de eerste sensatie van de avond door binnen de kortste keren zijn tegenstander mat te zetten. Shakirs klok stond nog op 1:30. Om de avond door te komen speelde hij een vriendschappelijke partij tegen een van de leden van het gemoedelijke De IJssel. Aan bord 4 ontstond bij Fred kort daarna verwarring omdat er zo snel geschaakt werd dat een van de klokken op 1:30 bleef staan: deed de klok het wel? Dit bleek toch het geval. Overigens eindigde de partij van Fred in remise na een hard gevecht waarin hij zo op het oog wat zwakker kwam te staan, maar zijn tegenstander had "geen zin in het eindspel". ... lees verder (TL Léon)

Topspanning in groep 3 (9 januari)
Met nog 3 avonden te gaan is er in groep 3 sprake van een schier ondraaglijke spanning waar het de bezetting van de VIER promotieplaatsen betreft. Kenners zullen hebben waargenomen dat mannen als Leo van Dongen, Rob van der Lee en Leo Veth (enkele van de voornaamste rivalen) elkaar ongemakkelijk glimlachend aan de bar treffen om daar wat platitudes uit te wisselen.
Het liegt er dan ook niet om waar het hier over gaat: wel of niet promoveren naar groep 2, wel of niet verdere vernederingen ondergaan door geveegd te worden door tegenstanders die gezien de leeftijdsverschillen je kleinkinderen hadden kunnen zijn, wel of niet gebukt gaan ... lees verder (uw ontspannen groepsleider Wijnand Dobbinga)

Jeugdnieuws: verslag Grand Prix jeugd Amsterdam Caïssa 8 januari (9 januari)
Bij het Ignatius Gymnasium in Amsterdam vond zondag 8 januari de Grand Prix van Caïssa plaats, het grootste en bekendste jeugdschaaktoernooi van de regio. Ondanks veel zieke kinderen waren er toch 112 spelers aanwezig (waaronder een groep Russische kinderen). ... lees verder (Robert Aarts)