RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief                                        

 

 

Het is nog niet te laat (28 januari)
Het Einde van de eerste cyclus nadert, wonden worden gelikt, schaakboeken verbrand of gekocht, kortom: genoeg stof tot nadenken. Wat werkt meer therapeutisch dan al deze gevoelens op te schrijven voor jawel DE SCHAKELAAR. Deel je gevoelens met anderen en schrijf het van je af! De nieuwe redactie met roergangers Alek , Dik en Leo en pendelaar Herman onder leiding van captain Joost himself staan klaar voor jullie! Klim in die pen en red je ziel voordat het te laat is! De dodenlijn is democratisch vastgesteld op 20 februari. Bij te weinig repsons zullen er andere maatregelen worden getroffen, zoals de bekende Dongeniaanse telefoonterreur.

Achterkant CS, Uitsmijters, Strandwandeling..... (28 januari)
Zegt u niets? Sonnevanck, Wijnand, Commentaartent? Nog niets? Wim, Jaco, Edwin, Spaan, Lee, Keet, Plas weten dan precies hoe laat het is: tijd voor de jaarlijkse Wijnand-supportersdag bij het Hoogovens-toernooi! (Wie Corus-toernooi zegt legt een schrijnend gebrek aan historisch besef aan de dag dus dat doen we niet). De support kwam als geroepen want Wijnand (meer dan 30 deelnames!!) had op dat moment een beschamende ½-4, traditioneel in groep 6. Onder scherphoudende aanmoedigingen van het zevental RSR-supporters gaf Wijnand net een stuk minder weg dan zijn tegenstander en scoorde zijn eerste volle punt. Verder waren daar weer vele ontmoetingen met oude bekenden, zoals de oud-leden Bart Gijswijt ("ik stond gewonnen") en Djurre den Heeten ("ik word Internationaal Meester"). De GM's werden in het wild geobserveerd en het commentaar van Sosonko werd hevig becommentarieerd door de altijd assertieve RSR-ers. De dag werd traditioneel afgesloten met een copieuze maaltijd in de Sonnevanck, waar weer een grote diversiteit aan onderwerpen de revue passeerde. Zoals bekend moge zijn wordt de genoemde Groep van Acht in de wandelgangen ook wel de Schaduwregering van RSR genoemd, zij trekken achter de schermen aan de touwtjes van het pro forma bestuur. Besluiten over de volgende kwesties zullen in de volgende bestuursvergadering kenbaar worden gemaakt: Cor van Dongen in de CL? Pieter Sturm in de MPG? Team 2 stuurloos zonder de geblesseerde Arnold? Krijgt het jubileumtoernooi geen invitatiegroep maar wel een irritatiegroep? Schakelaar en kredietcrisis, gaat dat wel samen? Bij het afscheid nemen van Wijnand, die zowel een 50% score als ook een vlammend Schakelaar-artikel beloofde, bleek dat RSR nog geenszins geraakt is door de crisis: er was een nooit eerder vertoond auto-overschot met maar liefst drie auto's op zeven reizigers! (Rob van der Plas)

Einde 1e cyclus, start 2e cyclus (26 januari)
Binnenkort lopen alle groepen tot een einde, hier vindt u de data met ook de start van de 2e cyclus
CL-A en CL-B: de laatste avond is 30 januari voor beide parallelgroepen (op een enkele partij na). Spelers die al zeker zijn van de CL-finale kunnen eventueel op 30 januari al starten.
Groep 2: deze groep eindigt op 6 februari, maar spelers die zeker zijn van groep 2 in de volgende cyclus kunnen reeds starten op 6 februari (denk aan de promovendi uit groep 3 en de degradanten uit CL-A en CL-B)
Groep 3: deze groep eindigt uiterlijk 30 januari en start de nieuwe cyclus een week later op 6 februari
Coppa: omdat er nog een aantal partijen open staat voor de coppa graag met elkaar overleggen wanneer er gespeeld kan worden en de datum doorgeven aan Wim Koster.

Uitputtingsslag (25 januari)

De sterkste interne competitie van Rotterdam begint nu zijn tol te eisen. De laatsten ronden ...... voor sommige een knock-out.....andere gered door de gong.......rekenen en berekend....nog steeds niet zeker.....en de zoete smaak van victorie! Vrijdag was het weer een waar bloedblad. Vermoeidheid en blunders door Arrian, Kenneth en Wiskash. Een knock-out voor Ed, Leo K. en Milton gestreden voor promotie maar verloren. De berekende vrede tussen Pim en Philip en de onzekerheid voor Peter, Richard, Ed en Pim en groep 2. Victorie en blijheid in deze ronden voor Wouter, Paul B. , Spaanik ben door” en Rob vd Plasschitterend” en TimArrian zegt dat ik door ben”. Volgende week voor de meeste de laatste loodjes en wie weet kunnen we ons dan weer concentreren op de externe.

Oproep aan de leden tot meewerking aan poll (22 januari)

Voor het eerst in 2008 is onze vereniging RSR IVOREN TOREN ouder dan eerste naamgever RSR zelf! De fusie tussen RSR en IVOREN TOREN vond namelijk plaats in 1962. Een van de goede redenen dus om het 90-jarige bestaan van dit geheel in 2009 eens op te luisteren met een nog te organiseren schaakfestijn. Een andere reden is bijvoorbeeld dat 90-jarige huwelijken niet eens schijnen te bestaan, vandaar dat daar ook geen woorden voor zijn! De i en de o’s in de naam van de andere fusant staan er garant voor dat we de 100 ook wel zullen halen. Meer dan genoeg voer voor de cijfer- en lettermystici onder ons, zo lijkt het. Een afsplitsing van een door het bestuur ingestelde commissie zal een en ander in gang zetten met een zeer binnenkort te houden mailpoll, waarin je gevraagd wordt te antwoorden op drie korte vragen, waarvan twee ja/nee vragen en één waarvoor wel enig denkwerk is vereist, maar waarvan twee woorden als antwoord al kunnen volstaan. Geen nipogevalletje dus, maar een die je binnen een minuut kan afdoen. Retourmail zal op prijs worden gesteld, maar anoniem op papier en op de club overhandigen aan Joost, Dolf of Keet kan ook. De antwoorden zal deze commissie motiveren een richting te bepalen waarheen de festiviteiten moeten leiden.

Aanwijzingen voor het gebruik van notatieformulieren in tweevoud (21 januari)

In het brede kader van de viering van het 90-jarige bestaan van onze vereniging is onze voorraad notatieformulieren uitgebreid met één in tweevoud. Het idee voor deze uitbreiding is afkomstig van niemand minder dan Leo, onze permanent in nieuwsnood verkerende webredacteur. Vanwege de dalende trend in verschijningsfrequentie van de Schakelaar dreigt veel van al het moois dat iedere vrijdagavond weer op de schaakborden bij RSR te zien is voor de eeuwigheid verloren te gaan. Om het wekelijkse verzamelen en publiceren van de schaakfragmenten op de site wat te vergemakkelijken met behulp van een notatieformulier in tweevoud, lag dus voor de hand. De toernooitijgers onder ons zijn allicht al bekend met zulke formulieren, bij grote toernooien zie je ze wel vaker. Hier is geprobeerd er een echt formulier van te maken, waarop het bijvoorbeeld mogelijk is om aan te geven dat je openingsgeheimen moeten blijven wat ze zijn. Zonder garantie natuurlijk, want je tegenstander schrijft mee en tegen de fenomenale geheugens van sommige toeschouwers is niets bestand. Zo’n notatieformulier in tweevoud is om verschillende redenen niet beschrijfbaar aan de achterkant, maar omdat het iets groter is dan het enkelvoudige notatiebiljet kunnen er toch meer zetten op een kant. Wie meer dan 60 zetten te noteren heeft, pakt gewoon een nieuw. Belangrijk voor het gebruik is dat tweevoudige notatieformulieren gevoelig zijn voor druk - het kopiebeeld ontstaat door de druk van de pen. Voor de opruimers onder ons: het is raadzaam om de voorraad formulieren in de bijbehorende doos met deksel te laten, om er in elk geval voor te zorgen dat geen stukkendozen of klokken bovenop een stapel formulieren terechtkomt. Losslingerende formulieren in opbergkratten is niet zo handig. Ten slotte: er blijven natuurlijk altijd schakers die de ruimte op de schaaktafeltjes al klein genoeg vinden of die hun partijen op voorhand al te gewoontjes vinden voor een fragment; daarom is de voorraad eenvoudige notatiebiljetten ook weer flink aangevuld, alles bijelkaar kunnen we weer 10 jaar vooruit! Hoe dan ook: wie schrijft, die blijft.

Bekerteam verliest van Rokado (20 januari)

Dankzij de zwakbezette lagere borden had het derde team een maand geleden nog van Rokado kunnen winnen, tegen de topvier van Rokado zou het 16 januari een stuk zwaarder worden. Met gemiddeld zo’n 130 ratingpunten minder gingen Keet, Sparreboom, Fung en Lee welgemoed er tegenaan. Het wonder moest wel in de reguliere partijen geschieden, want met Keet en Lee in de gelederen zou het snelschaakscenario wel helemaal kansloos zijn. Keet speelde een zij-zijvariant van de Wolga en was na 8 zetjes wel uit de theorie met zo’n stelling waar je “in moet geloven”. Een paar zetten later had Hans van der Linden al een toren meer en geloofde er zeker in. Het was een kwestie van “bezighouden” geworden, maar na dameruil was de muziek er wel uit, 0-1. Ondertussen had Wil de aanval van Rick Ensering afgeslagen en kon kansrijk counteren, moest Lee met toren en paard tegen dame keepen en was Michael in een plusremise-eindspel tegen Marco van der Linden beland. Helaas werd daar te snel tot remise besloten, daarmee Lee’s taak aanzienlijk verzwarend. Toen kwam het hoogtepunt van de avond: Wil had de stelling van Rick in een gatenkaas omgetoverd, kon kiezen uit mat in 3 of torenwinst in 1 en iemand in vorm kiest voor het laatste: 1,5-1,5. Een mooie revanche en de tweede topprestatie voor Wil binnen een week, waarmee al die nederlagen uit 2008 wel zijn uitgewist en zijn eigen voorspelling dat het 2009 allemaal veel beter zou gaan, helemaal waarmakend. Niet veel later zag Lee helaas een klein matje over het hoofd en dus was het einde verhaal, 1,5- 2,5. Voor dit seizoen is RSR helemaal uitgebekerd, dus eindelijk tijd om al die achterstallige interne partijen uit te spelen.

EInde nabij (17 januari)

Met nog een paar weken te gaan in de de eerste competitiehelft lijkt de grootste zorg voor de wedstrijdleiders: krijgen we de competitie uitgespeeld? Vooral in groep 2 moeten nog heel wat partijen, deels buiten de speelavond om, afgewerkt worden. Groep 3 kent die last niet, als je vaak komt heb je gewoon kans op meer punten. Mark Beijen bewijst dat; als eerste heeft hij 11 partijen verspeeld en staat nu aan kop met 7 punten, waarschijnlijk veilig. Vrijdag won hij van Ed van Doorn, zie fragment van de week. De rest in deze groep kwam niet verder dan een puntendeling. Vooral voor Wijnand was dat jammer. Zijn aanval tegen Jeroen Landman had al een "fragment van de week-nominatie". Helaas, de aanval was niet dodelijk. In de tweede groep pakte Leo een belangrijk punt bij Arrian en heeft nu toch nog een kleine kans om degradatie te ontlopen. Ook in de CL sprokkelden de potentiële degradanten de halfjes bijeen. In de A-groep wist ik (Alek) op onwaarschijnlijke wijze de aanval van Harmen te stuiten; een remise-aanbod op het moment dat ik een pionnetje terugpakte (zet 35) kon hij niet negeren. Degradatie is nu voor Arno een feit. In de middenmoot hebben 4 spelers 5½ uit 10, terwijl er maar 2 het Walhallah van RSR (de CL-finalegroep) binnen mogen. In de A-groep werd ook het duel tussen Dolf en Leo gespeeld, een dubbelteller want in de Coppa waren zij tegen elkaar geloot. In het verre uitspel en in fikse tijdnood, stond Dolf 3 pionnen voor. Op weg naar de bar noteerde ik het punt al, maar... Dolf wist niet te winnen. Voor de Coppa was een verlenging nodig, waarin hij uiteindelijk toch won. Eenzelfde taktiek voerde Paul Batenburg die tegen Rob Linssen een Coppa-partij speelde. In de B-groep is de degradatiestrijd niet minder fel dan in de A-groep. De potentiële groep 2 spelers pakten allemaal een halfje, dus blijft alles nog mogelijk. Alles? Nee, alleen Paul Tromp, die tegen Joost van Rosmalen een half punt verdiende, is zeker van degradatie.

Vijfde op kop (16 januari)

Ondanks het gemis van o.a. de punten-kanonnen vader en zoon Ver der Poel heeft het vijfde vrijdag goede zaken gedaan door Overschie 3 opzij te schuiven. Onze teruggekeerde vrolijke verloren zoon Kenneth (6) opende de score met een eenvoudige overwinning. Hij werd ogenblikkelijk tot gelegenheids team-captain gebombardeerd. Terence (7) kwam met de witte stukken lekker uit de opening, maar moest toch in remise berusten. Hetzelfde geldt voor Martin (4) die met zwart de hele partij een (dubbel-)pion voor stond. Robin (5) gaat steeds sterker spelen. Nu dreef hij in een middenspel met louter zware stukken de tegenstander tot wanhoop, met als gevolg dat er een vette 1 verscheen achter zijn naam op het score-bord. Jurriaan (2) overzag met zwart een veneinige pion-doorstoot op d6. Om de zaak te vertroebelen probeerde hij een dame-offer, maar dat mocht helaas niet baten. Geïnspireerd door het gezellige en ouderwetse speellokaal, beantwoordde (D)ik (1) een Franse opening met de stoffige Klassieke Variant. De tegenstander trapte in het toreneindspel in een truc die hem weliswaar een pion voorsprong bracht, maar tevens een afgesneden koning. De actieve witte koning besliste de partij. Bij een 4-2 voorsprong was een enkele remise voldoende voor de overwinning, maar de twee overgebleven RSR-spelers wilden daar niets van weten. Wouter (3) wilde nu wel eens winnen en – het moet gezegd – dat verdiende hij ook. Met een leeuwenhart nam hij grote risico’s in de opening (ik raakte de tel kwijt voor wat betreft het aantal ge-offerde pionnen) en na een hard gevecht won hij in stijl. Na de 5-2 wilde ook Adriaan (8) niet achterblijven, temeer daar compaan Kenneth de hele avond met een big smile had rond gelopen. Het eindspel van loper tegen paard was overduidelijk gewonnen voor Adriaan, zelfs zonder pluspion. Na de 6-2 zege blijven dezelfde teams bovenaan staan in Klasse 3A, maar het vijfde heeft nu 1½ bordpunt meer als Unilever 1.

Lucky 4 (13 januari)

Zonder de grote roerganger Pim maar met hulptrainer Spaan ging het vierde thuis ten strijde tegen de keizer van Zuid Shah Mata. Dit vrolijke gezelschap ging er vol tegenaan en na een dik uur waren er dan ook heel wat zorgelijke stelling bij RSR. Rob Linssen stond bagger en van de stellingen van Arrian en Sander werd je ook niet echt vrolijk ....de rest vaag ....hopen op een 4-4? Maar zo rond de tijdcontrole kwamen de cadeautjes. Lee een super loperpaar, Leo een kwal, Jaco een stuk, Winood de stelling en Rob Linssen een wonder. En of dat nog niet genoeg was wist Sander ook nog te winnen en kreegn Arrian na lang zweten een remise. Bleef over MichaelIn tijdnood wisten beiden een dame te halen, maar Willem Langstraat van Shah Mata was eerder en ging voor eeuwig schaak en Michael voor de heb. Wat volgde was chaos, een gemiste schaakmat voor Willem en uiteindelijk een terechte remise en een belachelijke 7-1. Ondanks het verlies bleven de heren van Shah Mata vrolijk en zorgde voor een piek in de baromzet en gerucht gaat zelfs dat ze het licht pas hebben uitgedaan toen het bier op was. Kortom, een club naar ons hart!

Onbegrijpelijk (12 januari)

De teamleider probeerde een nieuwe taktiek in de wedstrijd tegen Zwijndrecht: door de autosleutels in de auto te laten moest er 1,5 uur op de Wegenwacht gewacht worden zodat de spelers zonder teamleider die steeds over de schouders mee kijkt. Bij terugkomst viel de teamleider van de ene verbazing in de andere. Bart (6) stond al een kwal en twee pionnen achter en niemand weet waarom hij niet eerder opgaf (1-0). Pim (8) stond erg actief, wikkelde af naar een verloren stelling die zijn tegenstander remise liet lopen (1½-½). Alek (7) stond een pion voor, maar had een erg passieve stelling met chronisch zwakke zwarte velden, wegens de achterstand voor het team wilde hij na een remise aanbod doorspelen. In het fragment van de week is het ergste waarschijnlijk al achter de rug en mag zwart in ieder geval niet op d5 slaan. De fraaie afloop is na te spelen (1½-1½). Herman (3) pakte een siciliaan niet doortastend genoeg aan en ging eraf in de zwarte tegenaanval (2½-1½). Aernout (5) was de enige die van begin tot eind een goede partij speelde, won een kwal voor een berg centrumpionnen, maar zijn activiteit en onkarakteristieke geduld in het eindspel gaven de doorslag (2½-2½). Vincent (4) won een pion, wikkelde keurig af, won een tweede pion en gaf pardoes een stuk weg (2½-3½). Edwin (2) speelde een onbegrijpelijke partij met uiteraard twee keer ernstige tijdnood. In verband met de stand bleef hij proberen er doorheen te komen, maar dat leverde uiteindelijk tegenkansen voor wit op. Met zeeën van tijd liet de tegenstander zich meezuigen in de tijdnood van Edwin en nadat die met een stap twee truc in een complexe stelling een stuk won, dacht iedereen dat hij zou gaan verliezen: er waren minder dan 20 seconden over. De tegenstander bleef meevluggeren en ontweek geen torenruil, wat Edwin in staat stelde met zijn koning en overgebleven toren de laatste pionnetjes te pakken en remise te claimen 3 seconden voor hij door zijn vlag was (4-3). Wil (1) had twee torens voor 3 lichte stukken, manouvreerde zijn actieve toren van de 7de rij terug naar de eerste en gaf een kwal om promotie te voorkomen. Omdat bijna alle partijen een keerpunt hadden, gaf de tegenstander van Wil schijnbaar onnodig een pion weg, wat Wil een levensgevaarlijke vrijpion opleverde (4-4). De uitslag is waarschijnlijk wel terecht, maar ook teleurstellend tegen één van de zwakste teams uit de competitie.

Brielse avonturen: Player grijpt naast de hoofdprijs (11 januari)

Zaterdag vond in het verre Brielle het Navaltec Nieuwjaars Toernooi plaats. Bijzonder aan dit tournooi is dat er veel schakers van de schaaksite Helena uit het ganse land (Twente, Venlo, Veendam, etc.) op af waren gekomen om elkaar in het echt te ontmoeten en om de degens te kruisen met de clubschakers die ook ruimschoots aanwezig waren. Voor sommigen was het de eerste kennismaking met de schaakklok! RSR Ivoren Toren werd vertegenwoordigd door Mischa, Alek en Philip, die op Helena opereert onder de schuilnaam Player. Ik (Alek) speelde zoals gewoonlijk wisselvallig, viel soms terug in de middenmoot, maar bereikte toch een 6de plaats met 6 uit 9. Mischa stortte na een paar ronden volledig in. In onze onderlinge partij ging het er wild aan toe: zie foto. Maar hij was net gestopt met roken en had dus een goeie smoes bij de hand voor zijn karige 3 punten. Chris Stikkelman, de RSR-Bob en toekomstig lid (?) deed het op zijn allereerste schaaktoernooi beter met 4 punten. Philip tenslotte ging uitstekend van start en speelde steeds op de hoogste borden tegen de sterkste tegenstanders. Helaas legde Philip het in een zinderende finale af tegen de uiteindelijke kampioen Jan Seeleman en greep hij met zijn 4de plek (6½ punt) net naast de hoofdprijzen. Wat valt er verder te vertellen over dit tournooi? Het was de hele dag te koud in de speelzaal, zodat de jassen aanbleven. Er speelden zo'n 10 vrouwen mee, waaronder de schone Jokkie uit het hoge Noorden. Er was voor iedereen een prijs beschikbaar gesteld door de sponsor Navaltec. En het halve deelnemersveld onder leiding van Helena zelf bezocht na afloop de Chinees en vervolgde de avond in het drieste Brielse nachtleven. De brave RSR-ers lagen toen al lang in bed om vandaag weer fit op te kunnen staan. Player is deze morgen alweer vroeg gesignaleerd op Helena. Klik hier voor de Brielse eindstand en de foto's.

Strijd in Brielle

Volop verrasssingen in de interne (11 januari)

Dat niemand veilig is in de interne wisten we al, maar vrijdag was toch wel extreem, de groten mannen met naam gingen één voor één het schip in. Dit allemaal voor een plek in de heilige finale, de upper Champions Leage! In League A zijn er nog 8 man die kans maken op de zes promotie plekken. Hier deed eeuwig RSR talent Herbert belangrijke zaken door van FM Oscar te winnen, ging Arno puur op karakter voor zijn laatste kans tegen de grote Wim en haalde de buit binnen. Ook in League B is het loei spannend, hier is alleen voorzitter Joost zeker. Hier was de verrassing Richard die een belangrijk punt scoorde tegen jawel ....de FM voorzitter. Ook “onderin” is het spannend, hier pakte Philip vechtend tegen degradatie een punt tegen Sjoerd. Groep 2 had extern ijsvrij maar in groep 3 weer volop strijd en ook hier kan nog van alles gebeuren. Jeroen Landman verloor een belangrijk punt tegen de altijd vrolijke student Adriaan, maar kan nog voor plek vier gaan doordat de concurrentie ook verloor. Zo ziet het er naar uit dat Wijnand klaar is voor Corus door eindelijk eens een keertje van Wouter te winnen. Moest Ed winnen om de aansluiting niet verliezen en deed dit door niemand minder dan de man in vorm Martin Fox te verslaan. Met nog 8 man in de strijd voor vier promotie plekken is de spanning te snijden. Kortom de komende weken zal pas duidelijk worden wie gaat degraderen of promoveren.

Grote schoonmaak (7 januari)

Eén van de goede voornemens, naast het winnen van de bekerwedstrijd tegen Rokado, is dit jaar het orde scheppen in de chaos die materiaalkast heet. Materiaalcommissaris Wouter neemt hier a.s. vrijdag het voortouw in, maar... er is hulp nodig: jullie hulp!. Komende vrijdag wordt dus tussen 19.00 en 20.30 uur de kast opgeruimd. Heb je tijd over, help dan mee, vele handen maken licht werk! Dat deze oproep niet geheel vrijblijvend is bewijst het dreigement van voorzitter Joost: "pas nadat het materiaal is geordend zullen de partijen van start gaan!"

RSR in Delft (5 januari)

Een geïmproveerd elftal van RSR-leden heeft na de oliebollen een nieuwsjaarwedstrijd goed doorstaan. Het tweede OGD Prinsenstad weekendtoernooi werd gehouden in het Grotius college te Delft (met ruime vrije parkeergelegenheid: minstens zes auto’s).
Groep A: De eindklassering van Rob van der Plas viel tegen, zeker gezien het attractieve schaak dat hij liet zien. In de eerste ronde zette Plas een spectaculaire aanval op en moest de tegenstander beide torens offeren om niet mat te gaan. Het resulterende eindspel won Rob in stijl. Super-sub Victor kon geen potten breken en kwam niet verder dan vier remises, waarvan één door een genomen bye. We raden hem aan om dit jaar wat meer te gaan spelen. Zo’n buitenlands maffioso toernooi is leuk, maar het echte werk is natuurlijk de interne van RSR. Sjoerd had het moeilijk, maar trof het ook niet bij de indelingen. De enige RSR broeder-moord gebeurde in de zesde en laatste ronde. Sjoerd had in het treffen met Rob openingsvoordeel, maar kreeg met wit een fraaie mat-combinatie te verduren. Sjoerd toonde zich onverzettelijk en wikkelde af naar een eindspel van toren plus loper tegen dame. Met een witte vrije a-pion werd het nog even spannend. Rob had maar één optie: alsnog matgeven met de dame, wat ook lukte. Wil weet d4-potjes al heel vroeg in vuur en vlam te zetten en dat gebeurde ook nu weer. Hij draaide lekker mee in de sterke middenmoot. Het eerste toernooi van 2009 zit er weer op voor Wil. Mogelijk dat er nog enkele volgen.
Groep B: Mark had moedig voor de B-groep gekozen om te proberen wat ratingpunten te winnen.
Het tegengestelde gebeurde. Na een ongelukkige start kwam hij niet meer uit de hoek waar de klappen vielen. Kop op, Mark! Rob van der Lee (ook wel ‘Taxi Van der Lee’) viel - zittend achter het stuur - ten prooi aan plaatselijk zinloos geweld. Waar is toch die goede oude tijd gebleven van ordentelijk gehouden taptoe’s en Delftsblauwe borden? Eénmaal bekomen van de schrik speelde Rob weer een heel sterk toernooi. Ook Leo van Dongen was goed bezig. Zonder noemenswaardig openingsrepertoire (lees: géén ..) kruipt Leo toch leuk naar een rating richting 1800. Michael begon goed. Een snelle winst in de eerste ronde en daarna een onvervalste vecht-remise tegen Rob. Na nog twee Fung-remises ging het echter helemaal mis in de laatste twee rondes.
Groep C: Het nieuwe RSR lid Rick liet meteen van zich spreken door 3½ uit 6 te scoren. Het is toch bijna niet te geloven waar RSR telkens weer die talentvolle A-junioren vandaan weet te halen. Martin speelde de sterren van de hemel en lag op koers voor de eerste prijs. Met name de partij tegen Van Heeren maakte indruk. In de laatste ronde liet hij zich foppen door dezelfde tegenstander die eerder Dik had verrast. Daardoor werd het een mooie gedeelde tweede prijs, tesamen met Dik en de genoemde Van Heeren. (D)ik kon trouwens zijn geluk niet op met de gevoerde tijdshantering: 1 uur en 45 minuten voor de partij en daarna per zet vijf seconden extra. In plaats van een slinkende tijd en de onverbiddelijke man met de hamer kwam er nu in tijdnood zelfs tijd bij(!)
Dank aan de supporters Nathanaël, Jaco en Dolf die van de live-sfeer wilden proeven in plaats van thuis achter de buis de wedstrijden te volgen. De match van het weekend was natuurlijk de partij Van der Plas – Van den Doel, gespeeld op het podium en live te volgen via internet. De speler met de meeste elo-punten (en met het meeste geluk) won. Klik voor alle uitslagen en standen hier. Vergeet ook niet te kijken naar het flitsende promotie-filmpje. De muziek is er helaas pas later bij gemonteerd.

Roddel (3 januari)

De redactie krijgt soms de wonderlijkste bijdragen binnen. Omdat het vakantie is en de redactie ook zelf niet in staat is enige relevante kopy bij elkaar te verzinnen, plaatsen we dit anonieme bericht maar. Voor eventuele schade n.a.v. deze publicatie voelen wij ons echter geenzins verantwoordelijk. Kortom: het is roddel!

Transfer Ozzie.jpg