RSR IVOREN TOREN  nieuwsarchief                                        

 

 

 

Het PJK van R en R te R. (31 januari)

Onze RSR jeugdscout Wim heeft het volgende te melden over het afgesloten Persoonlijke Jeugdkampioenschap vd RSB : “Rob Linssen wist totaal 3 punten te sprokkelen. Het spel van Rob was te wisselvallig om in de top te eindigen. Hoewel zijn 1e partij (2 weken geleden) zeer de moeite waard was, kon hij jammer genoeg dit niveau niet meer halen. Volgend jaar gaat Rob voor een (sub)topplaats, want er  liggen zeker mogelijkheden voor hem. Ramin Barak speelde een leer-toernooi. Zijn spel is zeer aanvallend maar soms let hij niet altijd op het materiaal wat hij offert, of op zijn vlag..... Hopelijk kan hij zich hier nog in verbeteren, de interne competitie is belangrijk voor beide jongens!”.

 

Topper: Wim Koster tegen GM John vd Wiel voor het NK. (29 januari)

Gisteren viel er een brief op de mat van Huize Koster met een uitnodiging voor het NK 2006. Wim geplaatst als nr 30 mag het nu opnemen tegen de nr 3 van de lijst en dit is GM John vd Wiel die met maar 300 ratingpunten meer op zak, zijn borst kan nat maken. Wim vergelijkt de wedstrijd dan ook met een Arnold Rijken in goede vorm tegen een Wim. Kortom Wim acht zich zeker niet kansloos. Sterker nog de altijd zo vriendelijke Wim lust John rauw. Hiervoor heeft hij dan ook Rob van der Plas ingehuurd als secondant voor zowel openingskennis als mental-coach. Dit alles speelt zich af op zaterdag 11 en zondag 12 februari in Hilversum. Voor de supporters is het dit keer lekker dichtbij, dus reserveer alvast een plek in de auto of koop een treinkaartje!!!!

 

Tweede cyclus hard van start (28 januari)

Gisterenavond werd de eerste ronde in gespeeld in de 2de cyclus. Voor de liefhebber is het eerste halfjaar in het archief aan de eeuwigheid toegevoegd. Voor het clubkampioenschap deden de eerste ronde zowel Wim als Spaan goede zaken door te winnen van Tim en Dolf. Richard begon met een overwinning op Peter, Oscar en Joost van Rosmalen deelden het punt. Door andere kanshebbers voor de titel werd er gisterenavond gecoppaaad. Rob won op ondoorgrondelijke wijze van Philip en Gert-Jan verschalkte Joost Ruit in de verlenging. Vorige week zorgde Arrian bijna voor een stunt door Rob van de Plas net niet te verslaan, maar de remise was wel genoeg voor Minor Promotie. Maar in deze Paulengroep, werd Arrian gisteren hard terug op aarde gezet door Alek die na 10 zetten al zo goed als gewonnen stond. Herman won knap van Edwin en Pim redde het niet tegen Winood. Nieuwkomer Zoltan won door een foutje van Paul. We zullen zien tot hoe ver hij zijn winstserie van 13 uit 13 kan uitbouwen? In groep 2 leek Philippe het moeilijk te krijgen tegen Martin door in een openingsvalletje een pion te verliezen, maar hij kwam terug en won: lees voor de details Philippe's weblog. Leo liet zich in zijn eigen groep matzetten door Bart en Terence won uiteindelijk van Arnold. De open groep 3 lijkt deze cyclus een prooi voor de jeugd: Joost Broersen, Adriaan, Wilfred en Andy wonnen. Linda (doet weer mee!) en Tairon, twee ander kanshebbers voor promotie, besloten tot remise in een eindspel met ongelijke lopers.

Voorjaarscyclus interne start a.s. vrijdag !!! (23 januari)

Na de schermutselingen in de najaars-cyclus starten we vrijdag weer met een nieuwe indeling. De groepsleiders zijn: groep CL-finale : Arrian Rutten, groep Minor Promotie: Wim Koster, groep 2 ( Leo van Dongen-groep) : Arno Beljaars (vanaf 3 februari 2006, op 27-1-2006 deelt Wim in), Groep 3 (Zwitsers) :  Paul Dekker. Voor telefoonnummers en e-mailadressen raadpleeg de Schakelaar. Wedstrijdleider Wim blikt vooruit: "in de CL-finale zijn 2 nieuwe namen te bewonderen namelijk Gert-Jan en Tim. De groep  is verder een mooie mix van jeugd en ervaren rotten. Wie trekt er aan het langste eind? In de minor-groep zijn geen kleintjes te vinden. Wie houdt Arno tegen voor een herhaling van vorig seizoen: Herbert? Groep 2 geeft een aantal nieuwe namen te zien, erg leuk voor de ontwikkeling van deze jonge honden. Houden Leo en Arnold zich nu wel staande. Groep 3 wordt weer razend spannend met zeer veel kanshebbers, favorieten zijn  Wilfred en Robin.  Ik ben zeer benieuwd!" Voor de spelers uit groepen CL, MP en 2 die a.s. vrijdag niet (om welke vergezochte reden dan ook) de start van deze prachtige competitie kunnen meemaken is het belangrijk om je tijdig (voor donderdagavond) af te melden bij de groepsleiders.

Meer nieuws uit Wijk aan Zee (23 januari)

Afgelopen weekend heeft Maarten naast zijn jaarlijks bezoek aan het Corus schaaktoernooi nog meegedaan aan het rapid toernooi va het Corus toernooi. Helaas niet gespeeld in de Moriaan maar in het revalidatiecentrum Heliomare, waar onder andere Niels Kokmijer revalideert. Maarten vertelt: "Kokmijer ben ik niet tegengekomen, maar ik heb een paar goede partijen neergezet en ben dan ook tevreden over het resultaat (3½ uit 7 gedeeld 20e). Alleen de tegenstand was echt belachelijk dit jaar! Maar met onder andere een overwinning op Voerendaal speler Bus (heren van het 1e kunnen informatie bij Maarten inwinnen) en een paar goede remises tegen sterkere tegenstanders met een gemiddelde tegenstand van 2038 kan ik dus terugkijken op een geslaagd toernooi. Tevens heb ik nog genoten van het commentaar van Cor van Wijgerden over Magnus Carlsen (zo jong en dan al zo laf!) en ben een aantal clubgenoten tegengekomen (o.a. Gert - Jan, Bart Gijswijt, Wouter Scheffer en ex-rsr Djurre, Lucas en moeder). Dit jaar was zoals eerder vermeld op de site Corus nieuw aangekleed, wat een fraai plaatje opleverde. Een geslaag weekend dus!

RSR 6 - IJsselmonde 2 (23 januari)

Verslaggever Martin bericht: "Op vrijdagavond zijn we rond kwart over zeven vanaf ons thuishonk vertrokken naar IJsselmonde. Hier werden we hartelijk welkom geheten door de tegenpartij. Helaas konden we maar met 7 mensen aantreden waardoor we begonnen met een kleine achterstand. Na ongeveer drie kwartier was het Joost die de score weer gelijk bracht. Ed volgde Joosts voorbeeld snel en zorgde voor de 2-1. Hierna werd het spannend bij het bord van Ibo. Hij kwam gewonnen te staan met een paard + pionnen tegen pionnen, maar kon helaas niet voorkomen dat zijn tegenstander de promotiepion kon opeten: 2½ - 1½. Hierna was Tim aan de beurt. Hij was ergens een dame verloren en kon vervolgens de partij wel opgeven, helaas 2½ - 2½. Het stond op dit moment dus weer gelijk. Ramin stond gewonnen en op de borden van Hans en Wikash stond het ongeveer gelijk. Ramin scoorde de verwachtte punt zodat we weer in de plus stonden. Vervolgens overzag Hans de mogelijkheid van zijn tegenstander om met de dame de koningsstelling binnen te dringen, waarop hij helaas verloor 3½ - 3½. Nu kwam alle aandacht bij Wikash te liggen die een remiseaanbod afsloeg om nog maar even voor de winst door te spelen. Even later hebben ze er toch maar remise van gemaakt waardoor de eindstand 4 - 4 werd. Hierop zijn we allen tevreden weer vertrokken. Een aantal huiswaarts, de rest naar de Dirk Smitsstraat voor een late borrel."

Bescheiden resultaten op PJK (22 januari)

Zaterdag is het PJK afgesloten voor de C- en D-categorie. Alleen in de D-categorie had RSR 2 talentjes in de strijd geworpen namelijk Jos en Mitchell maar echt veel punten hebben ze niet vergaard. Jos 3 en Mitchell 2 punten uit 9 partijen. Wel een compliment voor hun enthousiasme en ook hun pogingen iets langer na te denken dan normaal, en dat is al een hele kunst! In de B-categorie behaalde Ramin 2 nullen, waarbij hij in de 2e partij van de dag zijn klok was vergeten en al na 25 zetten door zijn tijd heenging...De stelling was zeker nog interessant, hopelijk let hij volgende week wat beter op! Rob Linssen sprokkelde 1½ punt bijeen en zit weer in de middenmoot, misschien is een plaast in de sub-top nog mogelijk, volgende week zijn ze nog te bewonderen op de Ramlehweg.

Wijnand en Philip succesvol in Corus vierkamp. (21 januari)

Sterverslaggever Dob vertelt:”Voor het eerst in circa 30 jaar liet ik de Corus-10-kampen links liggen en schreef me in voor de vierkamp. Een nieuwe baan en mijn nieuwe vriendinneke waren in belangrijke mate de verantwoordelijke factoren voor deze koerswijziging. Een ingrijpend besluit dat mij natuurlijk behoorlijk aangreep. Maar ook weer niet zo, dat ik het schaken nu geheel verleerd was. Na een aarzelend begin tegen een sterke speler met een rating van ca. 1450 (een magere remise) ging het bergopwaarts. De twee volgende opponenten, spelers met toch zeer respectabele ratings van dik boven de 1600 werden zonder veel respect aan de dijk gezet. En daarmee behaalde ik de eerste plaats, iets wat mij niet dagelijks overkomt. Nu Gert-Jan van Vliet zich had teruggetrokken voor de dagvierkamp meende ik daarmee de enige vertegenwoordiger van RSR te zijn, zoals het ook in de goede oude tijd het geval was. Achteraf kwam ik er achter dat Philip stiekempjes aan de weekend-vierkampen had deelgenomen. Philip “ Ik heb het wel aardig gedaan afgelopen weekend in Wijk aan Zee. M'n groep (3b) ongedeeld gewonnen (met 2 uit 3, twee remises en een overwinning), een TPR van 2075 en naar het schijnt promotie naar groep 2 van volgend jaar”. Kortom: wij hebben RSR beiden op waardige wijze vertegenwoordigd en ik verwacht van het bestuur dat daar op verantwoorde wijze nog aandacht aan wordt geschonken. CORUS was en is nog steeds een geweldig evenement en het loont alleszins de moeite ook komende week nog een kijkje te gaan nemen. Door een vernieuwde aankleding van de speelruimte ziet het er ook fantastisch uit, al schijnt het dat sommigen hier anders over denken. (Gelukkig maar, want daarmee blijft het schaakwereldje levendig). Tenslotte heb ik gehoord dat de voortzetting van het toernooi voorlopig weer gegarandeerd is tot 2010, dus nog steeds veel gelegenheid om ook eens mee te doen !”

 

Zenuwslopend wedstrijd tegen Erasmus 2 (21 januari)

In een zenuwslopende wedstrijd heeft RSR 3 uiteindelijk met 5-3 weten te winnen van Erasmus 2. En daarmee kwamen we bijzonder goed weg. Het begon nog wel goed met Richard, die ons vorige week na een lange schuifpartij keurig op 1-0 had gezet. Maar na enkele uren spelen boden de meeste borden weinig reden tot optimisme. Bart had een ingewikkeld middenspel op het bord en weinig tijd op de klok, maar hij slaagde erin precies op tijd af te wikkelen naar remise-eindspel. Daarna bezweek John helaas onder de zware aanval van zijn tegenstander: 1½-1½ en alles was mogelijk aan de overige borden. De stellingen van Alek en Paul waren bepaald onplezierig en het tijdverbruik van Pim baarde de captain ook enige zorgen. Gelukkig werd overal geweldig hard gevochten en bij tijd en wijlen erg goed geschaakt. Zo rondde Edwin rond de tijdcontrole een voorbeeldige aanvalspartij zorgvuldig af en slaagde Herman er in die fase in met vernietigende kracht de stelling van zijn tegenstander binnen te dringen: 3½-1½, maar van de overige borden was werkelijk niets zinnigs te zeggen. Uiteindelijk bracht Alek na lang zwoegen het eerste matchpunt binnen: hij slaagde erin een eindspel met kwaliteit minder te keepen. Paul ging echter, juist toen hij zich terug in de partij had geknokt door zijn vlag, waardoor alle druk bij onze voorzitter, die bereid was op het laatste moment de verre reis te ondernemen om Maarten te vervangen, kwam te liggen. Pim ging langs afgronden, maar bleef bewonderenswaardig kalm en matte zijn tegenstander op magistrale wijze. 5-3 voor ons dus en we blijven volop in de race voor Het kampioenschap!

KNSB-bekerteam zet Promotie opzij (19 januari)

Dinsdag jl. wist het viertal Joost, Joost, Pieter en Wim een 1-3 overwinning weg te halen bij Promotie (een 2e klasser) uit Zoetermeer. Deze bekerwedstrijden zijn altijd spannend maar ik (Wim) had de indruk gisteren dat we steeds aan de goede kant van de score bleven Joost Ros haalde na een ingewikkelde partij het volle punt en ook Pieter wist na een kwaliteitswinst de partij te winnen. Zo konden Joost Ruit en Wim in een voor beiden moeizame partij remise nemen. Volgeladen in het koekblikje van Pieter (dank hiervoor) stoomden we tevreden terug naar ons mooie Rotterdam.

PJK van start gegaan (18 januari)

Verslaggever Wim Koster bericht: "afgelopen zaterdag is weer het Persoonlijk Jeugdkampioenschap van de RSB gestart. Helaas hadden de 2 deelnemers van RSR (Adriaan en Kenneth) in de A- groep zich afgemeld vanwege studie-perikelen. Daar gaat je kans op een plaats bij een NK ... Van Rob Linssen en Ramin Barak had ik wat meer verwacht. Hoewel Rob in zijn openingspartij een zeer acceptabele partij neerzette werd ie in partij 2 met boter en suiker ingemaakt. Als Rob wat meer tijd steekt in de openingstheorie moet er verbetering te zien zijn in de komende jaren. Ramin miste een paar goede mogelijkheden in partij 1 en verloor, waarna hij in partij 2 een bye had, erg jammer. In de D-categorie speelden Jos en Mittchell, het is voornamelijk een leertoernooi voor hen. De resultaten leest u volgende week."

Topborden Team 4 scoren ondanks vrijdag de 13de (15 januari)

Met een belangrijke overwinning op het ongeslagen jeugdteam Messemaker 3, kan RSR 4 weer gaan voor de beker met de grote oren. Het is nu dringen bovenaan 2de klasse met drie koplopers (RSR 4, Rotterdam en Messemaker). Gelukkig heeft RSR de top al gehad dus wie weet…….. De wedstrijd zelf begon met een keiharde nul voor Leo deze werd door de 13 jarige Peter Ypma de les gelezen. Gelukkig kwam er snel een knappe overwinning van Paul Dekker (100% score!! 4 uit 4 ) en een remise tussen de twee overlopers Adriaan (ex-Messemaker) en Lucas Gortemaker (ex-RSR) wat de stand weer in evenwicht bracht (1 ½ - 1 ½ ). Hierna kwam Pim weg met een zweet remise na een eeuwig schaaktruc, bracht Winood RSR op voorsprong met een schitterende overwinning tegen het kanon van Messemaker Knijff en had Kenneth ze vierde remise op zak in een zeer rommelige pot. Wat de tussenstand op 3 ½-2 ½ bracht. De taak aan Arrian en Rob om een punt binnen te slepen. Wat uiteindelijk Arrian dan ook deed door heel mooi torenoffer. Hierna kwam Rob Linzen remise overeen met ze tegenstander wat de eindstand op 5-3 bracht.

 

 

 

Bekerteam in kwartfinale RSB (13 januari)

Vrij eenvoudig won het RSR-bekerteam in de tweede ronde met 2½-1½ van Barendrecht en mag zich gaan opmaken voor de kwartfinale. John Remiseberg deed zijn bijnaam geen eer aan en haalde vlot het volle punt binnen. Herman had minder geluk en liet zich aan de kant schuiven:1-1. Paul Tromp liet ons team weer uitlopen naar 2-1, waarna alle druk bij Maarten lag. Met een pion meer en met allebei een dame en toren op het bord bleef hij geduldig. Maarten ging niet als een dollle op winst spelen, gaf de pion weer terug en wikkelde keurig af naar potremise. Alles in het clubbelang! Een knappe prestatie van dit team, ook omdat we niet op volle oorlogsterkte aantraden. Richard speelde een partij vooruit tegen Erasmus en zorgde er rond 12 uur voor dat we volgende week met een punt voorsprong beginnen. John merkte op dat we dan het best meteen zeven maal remise kunnen aanbieden. Een ander potentieel bekerteamlid, Alek, moest Oscar met wit bestrijden. Bij winst was hij zeker van plaatsing in de CL. Helaas werd hij er na 15 zetten afgekegeld en meldde hij zich een ilussie armer en behoorlijk dorstig om 10 uur aan de bar. Intern speelden verder Gert-Jan en Tim remise, zodat beiden zeker zijn van plaatsing en verloor Phlippe in dezelfde groep onnodig van Edwin. Groep 2 had een avond vrijaf, maar in groep 3 gebeurden er spannende dingen. Niet bij Zoltan die bij Martin zijn 10de punt haalde, maar Wilfred won knap van Hans Veraart die groep 2 nu kan vergeten. Terence won van directe concurrent Robin en op het bord van Bart en Tairon ging het er wonderlijk aan toe. Tairon leek te winnen: een superieure aanvalsstelling en nog 10 seconden voor Bart. Hij speelde het te moeilijk, raakte verlamd en ging uiteindelijk zelf door de vlag. Luella tenslotte stuurde Tim van Duin met een nul naar huis.

Coppakoorts stijgt naar hoogtepunt (11 januari)

Met de 1e ronde achter de boeg maken de overgebleven gladiatoren zich op voor een nieuw strijdveld. Het topduel uit de 1e ronde was Spaan - Plas waarbij de houder van de felbegeerde beker het onderspit delfde. Verder eindigde het risico-duel tussen Rianne en Wim in een overwinning voor de laatsgenoemde. Het duel Pieter - Hans werd door ongeregeldheden afgelast en staat gepland voor vrijdag 20 januari! Opvallend is ook het binnenstomen van Tim van Duin is hij in de competitie nog wisselend succesvol kan hij in zijn 1e seizoen al een echte coppa-fighter genoemd worden. De 16e finale waarborgt een aantal spannende duels! Zo is het treffen tussen Oscar en Wim een herhaling van de strijd om de Paul Dekker schaal en mogen ook 2 succesvolle groningen-gangers (Joost van Ruitenburg en Gert-Jan) het tegen elkaar op nemen: zie de complete indeling. Belangrijk: Voor de partijen staat geen vaste avond en kan voor het begin van de volgende cyclus al gespeeld worden indien mogelijk! Het speeltempo bedraagd 1:30 p.p.p.p. Geen extra tijd dus!

PJK gaat weer van start (10 januari)

Aanstaande zaterdag 14 januari barst het Persoonlijk Jeugdkampioenschap van de RSB weer los. 6 jeugdige spelers van RSR gaan daar weer de strijd aan met leeftijdgenoten om tickets te bemachtigen voor een NK Jeugd. De bekendste namen zijn Rob Linssen en Kenneth van der Veere, maar ook Adriaan van Es en de talentvolle Ramin Barak gaan voor de hoofdprijzen. Wie er bij wil zijn als supporter of schaakliefhebber : zaterdagochtend 10.00 uur tot ca. 16.00 uur in het Libanon-college, Ramlehweg te Kralingen. Graag tot zaterdag, wat ook geldt ook voor zaterdag 21 en 28 januari.

Derde weblog geopend (8 januari)

Na Robs overpeinzingen over verloren partijen en Arno's schaakkronkels kan de menseheid vanaf heden ook genieten van Philippe's meest persoonlijke schaakemoties op zijn eigen weblog. Onder de titel Kraak pocketfritz2 kunnen we meelezen met Philippe's gevecht tegen dit schaakbeest, maar ook partijen tegen clubgenoten als Arrian worden geplaatst en geanalyseerd. En... er mag gereageerd worden. Het wachten is op de volgende RSR'er die een weblog opent. De webredactie heeft al wat kandidaten op het oog, bijvoorbeeld Arrians schaakstatische analyses van zeldzame stellingen of een retro-schaak-weblog van Herman. Ook zijn we benieuwd naar Maartens schaakfrustraties of Jaco's visie op het spel en zijn tegenstanders onder het motto: "ik haat ze allemaal". Kortom: hoe meer schaakweblogs hoe beter!. Daarom loont de webredactie een prijs uit voor de tiende weblog...

Interne nadert ontknoping (7 januari)

Met nog twee weken te gaan is de spanning in de verschillende poules erg wisselend. In groep A zijn de kaarten voor wat betreft de kwalificatie voor de Champions' League en de MinorPromotieGroep én de degradatie gisteren na een spannende ronde geschud. Peter en Wim speelde remise, Paul Batenburg won van Philip en Maarten speelde knap remise tegen Joost Ruit (na volgens eigen zeggen gewonnen te hebben gestaan!) In groep 2 (of wat er nog van rest) lijkt de spanning er een beetje uit. Alleen Herman kwam in actie tegen Winood en won rond 12 uur zijn partij. Het enige opwindende in deze groep is nog of Arnold of Leo degradeert. In groep 3 staat vast dat Zoltan (de Sultan) gaat winnen. Ook Kenneth en Martin (die sterk won van Robin) lijken op promotie af te koersen. Door wellicht wat extra promotieplaatsen hebben zowel Bart, Ramin en Robin nog kansen om zich te plaatsen voor groep 2. Het meest spannend is het nu in groep B. Dolf versloeg gisteren koploper Oscar, Gert-Jan liet Richard met remise ontsnappen en Alek lukte het Rob zo gek te krijgen een kwal weg te blunderen. Zie voor de details van de partij Robs log. Met nog maar 7 partijen te spelen is alleen Oscar zeker van een plek in de finale, daaronder staan 6 kandidaten voor 5 plaatsen. Alles is dus nog mogelijk!


RSR niet best bij de oudejaarstoernooien (7 januari)

Dinsdagavond 27 december was er bij Groenoord het traditionele Oliebollentoernooi. Zoals altijd was hier de deelname van Philip. Voor hem smaakten de oliebollen waarschijnlijk uitstekend, de schaakstukken wat minder. Philip vinden we pas terug in groep 6 op een tweede plaats. Dolf stond ook op de deelnemerslijst, maar heeft zich op het laatste moment teruggetrokken. Moerkapellenaar Gerard van Ommeren wist dit toernooi op zijn naam te schrijven. Voor de eindstanden zie: Oliebol
Vrijdagmiddag 30 december werd bij Krimpen a/d IJssel alweer voor de tiende keer het Menno Ploegertoernooi georganiseerd. Dit jaar alleen de deelname van Peter; Arrian moest voor het eerst verstek laten gaan. Dat snelschaken niet Peters stiel is, blijkt wel uit de eindranglijst: gedeeld 31e (5 uit 9) met een TPR die zo'n 350 punten lager is dan de eigen rating. Het toernooi werd gewonnen door Soest-speler Eric de Haan. Eindstanden: Menno Ploeger.

Beste schaakwensen voor 2006 (4 januari)

Na de winterstop staat iedereen natuurlijk weer te trappelen om komende vrijdag te mogen schaken. De start van de nieuwe cyclus is gepland op 27 januari 2006. Dit betekent dat er nog 3 speelavonden zijn voor de eerste cyclus. Voor diverse spelers gaan hier nog de RSB-wedstrijden af. Wil iedereen zich tijdig afmelden bij de groepsleiders om zo min mogelijk problemen te krijgen met de indeling. Bij een teveel aan afmelden zullen er wel reglementaire nederlagen kunnen volgen, let dus op! Wie reeds klaar is met de competitie kan gerust op vrijdag langskomen om een Saldo-partij te spelen of eventueel een rapid-competitie te houden met degenen die 'over' zijn. Tot vrijdag en allen weer een succesvol schaakjaar gewenst!

Succes voor RSR in Groningen! (1 januari) Door weer en wind en na ruim twee dagen ontberingen van -5°C in de sneeuw heeft onze RSR verslaggever meer dood dan levend het volgende: " Ros heeft zijn zoveelste lange eindspel verloren en is zo op 5 uit 9 geëindigd. In ronden zeven verloor hij zijn eerste partij tegen Heemskerk, waartegen Ruit een dag eerder na een zet of 13 remise had. Ros probeerde hetzelfde, maar Heemskerk vond dit wat te gortig en speelde met bekend resultaat. 's middags won Joost na helemaal te zijn overspeeld in het middenspel keurig het eindspel. De clubkampioen moest het in ronde 7 opnemen tegen DSC-speler Van Oosterom en ging een eindspel in met veel lichte stukken en het lopenpaar aan zijn zijde. Helaas pakte hij het niet helemaal handig aan en de paarden werden te sterk. Een ronde later molk hij tegen een zwakkere opponent een toreneindspel met pion meer uit. Ronde 9 kon aldoende nog een topnotering opleveren en dat deed het ook. Na de opening kwam Ruit met een geïsoleerde pion te zitten en dus moest er even wat gecompliceerd worden. Dit lukte voldoende, want zijn tegenstander gaf pardoes een pion en vervolgens nog een stuk weg. Aldus met 6 1/2 uit 9 gedeeld 4e! Dan nog onze laatste troef, Gert-Jan. Ongedeeld 2e met een half punt achter, wegens een bye, op nummer 1 (LSG'er Termeulen), moest hij winnen. Helaas werd hij volledig afgetroefd in een Konings-Indiër en kon hij nog net op tijd remise aanbieden. Zijn tegenstander zag niet direct hoe hij minstens een kwal zou winnen en vond het mooi genoeg. Aldus Termeulen 1, GJ gedeeld 2." Voor de rangen en standen klik hier .