Beste voetbalschaakvrienden,

 

Na het succes van de WK-pool 4 jaar geleden, (zie 2014) en de EK-pool 2 jaar geleden, (zie 2016) is er ook dit jaar een voetbalpool gemaakt. De inschrijvingstermijn voor de WK-pool liep af bij het eerste fluitsignaal. Omdat er de indruk is, dat sommigen nog extra bedenktijd wilden is er nog tot de start van de tweede ronde (woensdag 15:00!) de tijd om toch mee te doen. Wel moet je dan

 

Op dit moment (dinsdag 19:30) zijn er al 12 deelnemers. Ik heb verschillende toezeggingen dus ik verwacht minimaal 24 deelnemers.

Dat zou betekenen dat er minimaal € 120 wordt verzameld als inleg. Met aftrek van 20% t.b.v. de jeugd houden we € 96 over voor de prijzenpot.

De helft daarvan gaat naar de winnaar met de meeste punten. De hoofdprijs is dus € 48 momenteel!

De tweede prijs is € 12 en de andere 6 prijzen zijn € 6. 

 

Dat betekent dat jullie nog ruim de tijd hebben om met meerdere formulieren mee te doen en dus de prijzenpot te doen groeien. Doe dus nog mee!

 

Let op het volgende:

·         Uiterlijke inleverdatum is donderdag 14 juni om 19:00. Mocht je in de problemen komen met deze deadline, maar je wilt toch mee doen, bel dan even. Misschien kunnen we een oplossing bedenken.

·         Download hier het DEELNAMEFORMULIER (excel) en vul het in. De sheet rekent aan de hand van je voorspellingen uit welke landen zich plaatsen voor de volgende ronde.

·         Slechts de lichtgele cellen invullen (uitslagen van de wedstrijden, bonusvragen en naam en e-mailadres).

·         Wanneer door je uitslagen de teams gelijk eindigen worden sommige cellen geel. Deze dan met de hand invullen, zodat je een keus maakt welk land op die plaats komt. Indien nodig kun je de formules terugzetten door als je in de gele cel staat het pijltje aan te klikken en de formule te selecteren.

·         Wanneer je niet over Excel beschikt, druk het deelnameformulier (pdf) af en vul invulblad 1 in. (Zie onder voor links naar uitleg en regels)

·         Deelnameformulier uitleg (pdf)

·         Relevante scheidingsregels (pdf) (cf. EK-16; dit geldt nu ook, onder voorbehoud, officiële uitslagen volgens fifa.com zijn leidend)

·         Ingevulde formulier(en) sturen  naar chessayalanl@gmail.com

·         Er wordt vijftien punten in mindering gebracht voor elke wedstrijd die niet tijdig voor aanvang is voorspeld via e-mail. Daarentegen wordt wel de juiste uitslag ingevuld wat 10 punten oplevert. Je verliest dus sowieso wel per saldo 5 punten per te laat ingeleverde  voorspelde wedstrijd.

·         Je kunt dus wel z.s.m. de eerste wedstrijden van alle landen alvast doorgeven en voor 19/6 de rest van het formulier.

·         Tussenstanden zullen op de website te vinden zijn op WK-POOL 2018 (nog niet actief) en worden regelmatig ververst. Dit wordt tevens per e-mail gecommuniceerd.

 

De deelnemerslijst zal regelmatig hier worden ververst…

 

 

Veel plezier en succes!

 

Jullie poolmaster,

Angelo

chessayalanl@gmail.com