Eerste matchpunt voor team V3

door Arrian, 16 februari 2019


Terwijl het tweede viertal een uitwedstrijd moest spelen in Moerkapelle, trad het derde viertal thuis aan tegen De IJssel V3. Deze beide derde viertallen hadden hun eerste twee wedstrijden verloren, dus was nu het moment om daar verandering in te brengen.

Team V3 bestond geheel uit jeugdspelers, wat er mede voor zorgde dat de wedstrijd vlotjes verliep. Bijna gelijktijdig waren borden 1, 2 en 4 klaar. Aan bord 1 zette Qian zijn tegenstander al snel onder druk, hetgeen enkele pionnen opleverde. Nadat de druk nog verder opliep, kon zijn tegenstander niets anders doen dan opgeven. Jungbin had met wit aan bord 2 een op het oog behoorlijk evenwichtige partij, resulterend in een remise-eindspel, dat dan ook remise werd gegeven. Helaas had Kick aan bord 4 zijn avond niet. Op een gegeven moment vergat hij dat zijn dame stond aangevallen door een loper, en toen was er geen houden meer aan. De tussenstand werd hiermee 1½-1½.

Aan bord 3 was Jungmin met zwart nog aan het zwoegen om niet te verliezen. De materiaalverhouding was op dat moment T+P+L+3 pionnen voor Jungmin tegen 2T+L+1 pion voor zijn tegenstander. Jungmin had echter alle trucs van zijn tegenstander in de gaten en uiteindelijk bleven alleen de twee lopers van gelijke kleur, tezamen met de twee koningen, over. Een dode stelling (geen van beide spelers kan nog mat geven) en dus een welverdiende remise. Daarmee werd de eindstand bepaald op 2-2 en heeft team V3 het eerste matchpunt te pakken.
   RSR Ivoren Toren V3     671  - De IJssel V3          1259 2  - 2
1. Qian Huang              1327 - Ton van Smirren       1179 1  - 0
2. Jungbin Lee             486  - Aad van der Meer      1454 ½  - ½
3. Jungmin Lee             463  - Neal Twigt            1144 ½  - ½
4. Kick Nijdam             407  - Peter Morgenrood           0  - 1