RSR V1 ten onder tegen Charlois V1

door TL Jungbin, 23 april 2024


Vrijdag 5 april speelde RSR V1 uit tegen het sterke Charlois V1. Bent was op reis naar Afrika waarna we als vervanging Spaan kregen, wat zeker geen verzwakking was. De eerste match tussen RSR en Charlois eindigde in 2-2. Ditmaal hoopten we op onze eerste overwinning, helaas mocht dat deze keer ook niet baten. Hieronder een verslag van ieders partij op bordvolgorde.

Nathanaël: Mijn tegenstander speelde in de opening heel snel en kwam iets beter te staan. In het eindspel deed hij een paar onnauwkeurige zetten waardoor ik gewonnen kwam te staan. Na wat prutswerk mijnerzijds wilde Melvin Holwijn remise claimen. Maar ja, dan moet je niet de zet uitvoeren. Hij gaf me daarmee nog een kans om te winnen. Zie diagram, na Pf6 is het uit.Jungbin: Ik speelde aan bord 2 met zwart. Mijn tegenstander Lendert speelde de Jobava. Ik was de theorie een beetje vergeten, maar herinnerde me gelukkig nog wel de ideeën. Ik kwam redelijk gelijk uit de opening. Ik had alleen iets verkeerd berekend in het middenspel wat me een pion kostte. In het eindspel offerde ik nog maar een pion om compensatie te krijgen. Het eindspel bleek verloren te zijn, Lendert deed het alleen niet helemaal handig dus ik speelde het nog even door. Helaas blunderde ik ook nog eens mijn dame in tijdsnood waarna het compleet uit was.

Michiel: Na een verkeerde beslissing in de opening werd ik bijna door het centrum onder de voet gelopen. Met veel kunst en vliegwerk wist ik toch tegenspel te creëeren tegen de vijandelijke koning. De veropgerukte vrijpion van mijn tegenstander woog echter zwaarder. De zoveelste nul dit seizoen. Waarom speel ik eigenlijk. Doei.

Leonardo: Ja, ik werd totaal verrast in het siciliaans na 2. b3, maar na een sterke aanval op de koningsflank, ruilde mijn tegenstander in de verkeerde volgorde, en daardoor kreeg ik een eindspel in mijn voordeel. Toen maakte ik een foutje, waardoor ik mijn sterke loper moest afstaan tegen een zwak paard. Hierdoor won ik wel een pion, dus ik dacht dat het toreneindspel in mijn voordeel zou zijn. Mijn tegenstander had echter andere plannen, en hij gebruikte zijn twee verbonden vrijpionnen vakkundig, om mij uiteindelijk toch in te maken.

De oplettende lezer zal er achtergekomen zijn dat de match resulteerde in een 3-1 verlies. Het zoveelste verlies dit seizoen voor RSR V1. Hopelijk weten we onze eer nog te redden in de laatste match tegen Spijkenisse V1.

 Charlois/Europoort V11959-RSR Ivoren Toren V119283 - 1
1.Melvin Holwijn1892-Nathanael Spaan20180 - 1
2.Lendert van den Ouden2091-Jungbin Lee19121 - 0
3.Albert Kamman1904-Michiel de Ruiter18951 - 0
4.Cor de Wit1947-Leonardo Ayala18871 - 0