Rapidcompetitie begonnen

door IWL Michael, 6 juli 2021


De Rapidcompetitie was de afgelopen seizoenen wat ondergesneeuwd. Afgelopen vrijdag is er weer een volwaardige Rapidcompetitie van start gegaan, de eerste van vier avonden. De opkomst was redelijk met 19 man (plus vier spelers die voor Coppa speelden), waarvan drie nieuwe gezichten bij de club. Welkom Mert, Michiel en Rotem.

Na drie rondes hebben Maxim en Bahman nog een perfecte score behaald. Bent doet het met 2 uit 3 ook verrassend goed. In de eerste ronde kwam Bent, na een ontwikkelingsachterstand overleefd te hebben, steeds beter te staan tegen mij en won een pion en kreeg een gewonnen pionneneindspel. Na onnauwkeurigheden had ik het op remise kunnen houden, maar ik ging door mijn vlag. In de tweede ronde tegen Zoran zag het er ook goed uit voor Bent in een toreneindspel met een verre vrijpion. Maar hij moest uiteindelijk berusten in een gelijke pionneneindspel.

Ook Joaquin met 2 uit drie doet het uitstekend, waarbij in de tweede ronde David, die een stuk weggaf, werd verslagen. Niet alleen de jeugd maar ook Ed, die twee tegenstanders met hogere rating (Mark en Bas) versloeg, doet uitstekende zaken.

Met nog drie avonden en 9 rondes kan er nog van alles gebeuren. Voor de tussenstand, klik hier.