Giri wint weer Mr Dodgy Invitational, Vaccincup na 21 mei

door Robert Aarts, 24 mei 2021
Net zoals vorig jaar werd Giri winnaar van de Mr Dodgy Invitational. Mr Dodgy is de Kim Kardashian van het online schaken, hij is beroemd en niemand weet waarom. In het echt is hij Michael Duke, een Schotse schaker die in Zweden woont, die zijn naam vestigde door online grappige (?) opmerkingen te maken.

De hoofdprijs van het toernooi is een gesigneerde foto van Mr Dodgy op een paard (naast een leuke som geld natuurlijk). Giri won de finale tegen Jobava uit Georgiƫ met 7-3, met als slotstuk de volgende partij:49.Kc4? (Ke2 of Ke4 is hier nodig) Txf3, even later kwam er ook nog een vork door het zwarte paard op a5 en Jobava gaf op.

Giri nam de goede vorm mee naar de FTX Crypto Cup (waar de gehele top 10 van de wereld aan meedoet) en staat op dit moment eerste, onder andere door winst tegen Ding:30...Txd3?, gewoon het paard slaan was hier het beste, maar Ding dacht een combinatie gezien te hebben. 31.Dxd3 Txd3 32.Pc5, Ding heeft een vork over het hoofd gezien, 32...De7 33. Pxd3 en Ding gaf niet veel later op.

Bij de Vaccincup zijn er weer drie rondes gespeeld. We zijn al 19 rondes onderweg. De stand is als volgt: