Jeugdnieuws: Laatste schaakavond van het seizoen 2023-2024, met diploma- en prijsuitreiking!

door Margreet, 11 juli 2024


Afgelopen vrijdag 5 juli was de laatste schaakavond van dit seizoen, geen les meer maar een afsluitend toernooitje. De schoolvakantie begint pas komende vrijdag, dus we hadden stiekem gehoopt dat iedereen nu wel kon komen, maar dat lag toch anders. Er was nog niemand op vakantie maar afgezien van alle schoolreisjes en andere vieringen hielden een heleboel scholen een afscheidsfeest voor hun groep 8 en daarvan zitten er wel een stel bij ons op de club.

Dat was in de voorgaande weken ook al het geval: vanaf 14 juni hebben we iedere vrijdag een rondje (proef-)examens gedaan omdat er steeds kinderen niet konden. Er waren dit keer erg veel kandidaten: voor de “echte” examens hadden we er wel 26. De vorige keer hadden we daar de theaterzaal voor gebruikt: die is groot en er zijn grote tafels en zat stoelen; je moet alleen hopen dat hij niet in gebruik is voor festiviteiten van andere mensen. Gelukkig konden we hem gebruiken op het moment dat er veel kinderen tegelijk examen deden.

Een aantal kinderen had het proefexamen bijna gehaald; die mochten het echte examen ook proberen, naast natuurlijk degenen die ook het proefexamen voldoende hadden gemaakt. Het is helaas niet gezegd dat je na een voldoende proefexamen het echte ook heel goed maakt, zodat een paar kinderen het in een volgende ronde (januari?) nog een keer over moeten doen.

Uiteindelijk heb ik toch een aardige stapel diploma’s uit kunnen reiken:


Opstapje 1: vlnr: Biba, Mason, Richard en Lina



Mason heeft zowel opstapje 1 als 2 in 1x gehaald!!



Sara haalde opstapje 2 én een prijs voor het slottoernooitje!



Walter met stap 1!



Pepijn ook stap 1!



Nathan en Mathan (ik weet nu al niet meer wie wie was, want ze lijken echt heel veel op elkaar) hebben allebei stap 1 gehaald!



Hongbo heeft stap 2!



Alfred, net een half jaar lid, heeft nu al stap 2 gehaald!



William, ook stap 2!



Santiago heeft als enige van de 3 stap 2+ gehaald, dat is echt een heel lastig examen (veel moeilijker dan stap 3 zelfs!)



Daniel was er vrijdag niet, dus heb ik hem naderhand op station Capelse Brug zijn stap 3 diploma gegeven!



Alt maakte een heel goed examen stap 3!



En Casper stap 4!



En Arda had heel weinig fouten in zijn stap 5 examen!


Er waren nog meer geslaagden, maar die waren vrijdag afwezig en moeten dus hun diploma nog krijgen: David M., stap 4, Maarten, stap 2, Liva, stap 1, Yinuo stap 1.

Dan de competitie! Er waren 4 groepen samengesteld voor de competitie. De kinderen die training krijgen van Harold waren in 2 groepen verdeeld : Champions League 1 en 2 en de overige kinderen ook in 2 groepen: groep 1, waarin 21 kinderen zaten en groep 2 met 11 kinderen.

De jongste groep, groep 2 dus, werd gewonnen door Yinuo, maar die was er helaas niet vrijdag dus hij krijgt zijn beker en diploma pas na de vakantie.


James B met allebei zijn prijzen: 2e in de competitie én 2e bij de saldo! Je moet nodig eens mee doen met een toernooi! Daar zijn ook prijzen te winnen.



Pepijn werd 3e! Hij had er even niet aan gedacht om zijn broekspijp weer omlaag te doen (of de andere omhoog...)


Voor de grote groep 1 hadden we eigenlijk meer prijzen moeten hebben maar daar is toch iets niet helemaal goed gegaan. Uiteindelijk hebben alleen de nrs 1, 2 en 3 een beker gewonnen.


Daniel werd 1e! Weer bij Capelse Brug op de foto.



2e prijs: James K!



En Alexander werd 3e in groep 1!


Omdat de echte saldospelers meestal uit deze groepen kwamen, hier eerst de foto’s van de 2 beste saldospelers. Die hadden allebei 17 saldopartijtjes gespeeld, dat is best veel, als je bedenkt dat ze daarnaast ook nog de gewone competitiepartijtjes hadden.


Hongbo won er daarvan 11 en kreeg de 1e prijs!


En 2e was James B met 9 uit 17! Maar die staat hierboven al met zijn prijzen.

Champions League 2 bestond uit maar 4 spelers. Er zijn daar dus ook maar 2 bekers uitgereikt. De meeste partijen wist Adam in zijn voordeel te beslissen, dus hij won de 1e prijs!


In voetbaltenue, dat wel. Dat wordt straks nog een moeilijke keuze als hij geen 2 sporten op hoog niveau kan blijven doen!



Hidde had de 2e prijs, ondanks het feit dat hij lang ziek is geweest! Knap hoor.


In de CL 1 waren wat meer spelers ,maar ook daar hebben we het aantal prijzen op 2 gehouden.

2e prijswinnaar David M. was er niet, dus die krijgt zijn beker (en diploma) na de vakantie, maar gelukkig was de nieuwe clubkampioen er wel!!


Casper dus! Hij heeft dan ook een topseizoen achter de rug, won ook veel prijzen bij toernooien, heeft ook stap 4 afgerond, kortom, fantastisch!!


En de winnaars bij het avondtoernooitje:


Sara



Klaas



William



Joop en Luka



Arda en Adam


Iedereen hartelijk gefeliciteerd met al die prijzen en diploma’s! Hopelijk gaan jullie er komend seizoen nóg veel meer winnen! De eerste schaakavond is voor de jeugd op 6 september. En het eerste toernooi van het nieuwe seizoen is op 7 september!