Jeugdnieuws: GP Overschie, zaterdag 25 mei

door Robert Aarts, 28 mei 2024


Op zaterdag 25 mei was in Overschie alweer het laatste Grand Prix-toernooi van de RSB voor de zomervakantie. Helaas was Margreet verhinderd door privéomstandigheden, hierbij een kort verslagje door Robert.

Het toernooi vond plaats in de Grote Kerk van Overschie. Er waren 107 deelnemers, verdeeld over 18 groepen.

Het is een prachtige locatie, de meeste kinderen zaten in de grote ruimte en de hogere groepen hadden hun schaakpartijen in de kleine kamers aan de zijkant van het gebouw. De schaakwinkel van Adri was er ook, waar je allerlei nuttige en leuke schaakspullen kon kopen. Zo af en toe was het best lekker weer buiten en kon men genieten van het zonnetje en de mooie omgeving.
Er waren vanuit RSR IT negen kinderen aanwezig, namelijk dubbelleden Maxim en Daniël G. en verder waren Casper, Arda, Daniël A., Luka, Hermen, Nico en Walter er. Joaquin kwam ook nog even kijken, omdat twee van zijn leerlingen aan het toernooi meededen.


De resultaten waren nogal wisselend, uiteindelijk hadden vijf kinderen een prijs, namelijk Maxim (2e), Arda (2e), Daniël G. (2e), Hermen (3e) en Nico (4e). De sfeer was zo goed dat ook na afloop van het toernooi er nog mensen bleven doorschaken 😃