Jeugdnieuws: Verslag Grand Prix RSB Barendrecht/IJsselmonde, zaterdag 13 april

door Robert Aarts, 16 april 2024


Op zaterdag 13 april werd het Grand Prix toernooi van Barendrecht/IJsselmonde gehouden. Ondanks dat ook de Kids Run Marathon plaatsvond, wisten maar liefst 154 jonge schaakliefhebbers de weg naar de speellocatie aan de Veenoord te vinden. Het is gelukkig een groot gebouw en het was mooi weer, zodat de kinderen tussen de schaakpartijen door lekker naar buiten konden. Verder was er een winkeltje waar leuke schaakspullen gekocht konden worden.


Er waren 24 groepen. De hoogste groepen zaten in aparte leslokalen, de lagere groepen zaten samen in de grote zaal. Daar was het dus wat drukker, soms moest er dan ook gevraagd worden om stilte. Maar het was wat betreft geluid eigenlijk allemaal best goed te doen.

Er waren negen kinderen van RSR IT aanwezig, waaronder een aantal dubbelleden. Casper, Amir, Arda, Maxim, Daniël G. en Emir zaten in de topgroepen (A t/m F), verder speelde Luka in groep 2, Hermen in groep 4 en Walter in groep 17.
En hoe deden ze het? Arda gaf door tijdsdruk in een hele spannende partij opeens zijn dame weg. Hermen schaakte alsof hij door de duivel werd achtervolgd, maar hij wist wel precies wat de tussenstanden in zijn groep waren. Verder zag ik hele aardige schaakcombinaties langskomen. Maar omdat de prijzen per groep uitgereikt werden in een apart leslokaal, was het op gegeven moment vooral heen en weer rennen tussen de speelzaal en dat leslokaal (en omdat ik de kinderen van de Koko ook nog in de gaten moest houden). En dan was er om 15.00 zelfs al een groep klaar!!

De familie Grigoryan kon tevreden naar huis, Maxim werd eerste in zijn groep en Daniël tweede. Ook de familie Vogelesang had een goede dag; Hermen werd tweede in zijn groep en Walter derde. Verder werd Luka derde in zijn groep en Amir had met een tweede plek een geldprijs. Rond 17.00 was de laatste prijsuitreiking, zodat iedereen nog van het lekkere weer kon genieten. Het volgende Grand Prix toernooi is 10 mei in Capelle.