Jeugdnieuws: Eregalerij van de eerste helft van het seizoen 23-24

door Margreet, 7 maart 2024


Het is alweer een paar weken geleden dat we de prijzen en diploma’s hebben uitgereikt voor de eerste helft van dit seizoen, maar hier komen ze. De competitie telde 4 groepen en er waren 5 kinderen die een stappenexamen hebben gedaan.

Eerst de diploma’s:


Milo heeft, terwijl hij pas een half jaar schaakt, nu al de 1e stap gehaald!


Zijn broer Nico haalde vlot de 2e stap: hij had een 10!


Stefan is ook nog niet lang op de club, maar met de 2e stap had ook hij geen moeite!


Daniel draait al langer mee. Hij haalde deze keer stap 2+ met maar 2 fouten!


Maar Oscar spande de kroon! Dit was in alle jaren dat ik meedraai in de schaakwereld de eerste keer dat ik een stap 6 diploma mocht uitreiken! En Oscar had daar ook nog eens een 8 voor!!!

Allemaal gefeliciteerd met jullie diploma dus!

Dan de competitie. In de laagste en de hoogste groep werden maar 2 prijzen uitgereikt, omdat die groepen kleiner waren dan de rest. We hadden om allerlei redenen de prijsuitreiking al een paar keer moeten uitstellen, waardoor die nu tijdens de krokusvakantie plaatsvond. Dat had natuurlijk als nadeel dat enkele prijswinnaars afwezig waren.


Hongbo werd 1e en Walter 2e! Verder werd Yinuo daar 3e, en James B, Sara en Ida 4e, 5e en 6e.


In groep 3 waren de verschillen aanzienlijk! Veel kinderen daar hadden amper deelgenomen aan de competitie, en Leonardo, die de competitieleider is, had er daarom niet veel in zijn eindlijst gezet. William werd daar afgetekend 1e met 7 punten. Ik geloof dat hij al zijn partijen gewonnen heeft! Elve was 2e met 2 uit 4 en Kore (niet aanwezig die dag) 3e met 2 uit 5. Verder stonden alleen Hoyoung en Olivia nog op de lijst. Olivia had wel veel gespeeld maar weinig gewonnen, en Hoyoung 1½ uit 4.


Groep 2 was een stuk groter: er staan 11 kinderen in die competitielijst. Daarvan werd Santiago de winnaar Helaas was James K, die 2e werd,op SB-punten, niet bij de prijsuitreiking, zodat hierboven alleen een foto staat van de nummers 1 en 3: resp. Santiago en Arne. Nico en Hermen hadden 4 punten, Stefan 3, Ameer en Hyunyoung 2,5. De anderen waren eigenlijk te vaak afwezig geweest.


In groep 1 werd wel flink competitie gespeeld: iedereen had daar minstens 6 partijen gespeeld. De nummers 1, 2 en 3 hadden allemaal 5 punten gehaald. Dus alweer werd de volgorde bepaald door die SB-punten. Zo werd Daniel 1e, Esko 2e en Adam 3e.


In de Champions League was de winnaar niet geheel onverwacht Oscar! Tycho werd op SB-punten 2e: hij had net als Casper 2 punten.


Degene die met de meeste bekers naar huis ging was William! Hij won ook de saldocompetitie nog. Hij speelt echt veel partijtjes en in zijn eigen competitiegroep was hij altijd zo snel klaar dat hij voor saldo ook wel meer potjes op 1 avond kon spelen! De kleintjes in mijn groep kennen hem van school en ze beschouwen hem als een lichtend voorbeeld! Ze waren ook helemaal onder de indruk van al die prijzen. Dus ik denk dat ik daar ook iets mee moet...

Dit is de hele eindstand!