Jeugdnieuws: Verslag JCC A/B zaterdag 2 oktober in Den Haag

door Robert Aarts, 5 oktober 2021


Zaterdag 2 oktober was er voor de RSR IT schaakjeugd niet alleen een spannende halve finale E in Muiderberg (zie verslag Margreet), maar ook de JCC A/B ging starten. Voor de eerste ronde gingen Joaquin, Bent, Jungbin en Stijn naar Den Haag. Daar was SHTV de gastheer van een poule die verder bestond uit Klim-Op, RSR IT en Spijkenisse.

En dat begon de avond ervoor al lekker. Om 23.30 (!) kregen we het bericht dat Spijkenisse, de eerste tegenstander, niet in staat was om een team te sturen. Gelukkig hoorden we het niet ter plekke, want dan hadden we voor Jan met korte achternaam al vroeg bij SHTV gestaan. Nu kwamen we om 12.00 binnen toen de wedstrijd tussen Klim-Op en SHTV nog bezig was. We werden prima ontvangen met koffie en koek en er waren ook nog lekkere broodjes te bestellen.

De locatie van SHTV is een kerk. En nu weet ik uit ervaring dat een kerk best frisjes kan zijn, maar het was hier echt koud en het werd ook steeds kouder. Al snel deden sommige kinderen bij het spelen weer hun jas aan. Enfin, Klim-Op won met 2½-1½ van SHTV en na een korte pauze mocht ons team tegen SHTV aantreden. Stijn ging er relatief snel vanaf tegen Jesper, die bij het JCK-C ook al sterk had gespeeld tegen RSR IT. De andere partijen vlogen alle kanten uit. Uiteindelijk wisten Bent en Jungbin knap de winst binnen te halen tegen respectievelijk Thomas en Luka. In de laatste overgebleven partij had Joaquin het zwaar tegen NK-A-ganger Tobias. Hij kwam in extreme tijdnood en miste daardoor ook de kans op remise. Zonde, de punten werden nu gedeeld met SHTV, 2-2.

Snel wat eten en daarna was meteen de wedstrijd tegen de schakers van Klim-Op, die nog net niet tegen de muur aanvlogen (zij hadden immers ook een bye tegen Spijkenisse maar dan in de tweede ronde). Cedric, die het nog best lastig had gehad tegen Tobias, had na 1,5 uur Joaquin te pakken en ook Jungbin tegen Javeria en Stijn tegen Kathleen delfden snel hierna het onderspit. Bent (met wit) leek tegen Daniel nog wel een punt binnen te kunnen halen, zie onderstaande foto:Maar met minder dan een minuut nog op de klok kwam Bent er niet uit en toen verloor hij ook nog zijn dame door zichzelf schaak te zetten en was het over. Helaas een 4-0 nederlaag. Om 17.30 konden we gelukkig de kou verlaten. Op zondag 10 oktober gaat dit team er weer vol goede moed tegenaan bij de JCK in Spijkenisse. Hopelijk is het daar warmer...