Onze jeugdteams hebben een prominente rol bij de JCC. A1 heel goed, C1 wint zelfs alles en E1 als één van de topfavorieten naar de finale.

door Angelo, 3 oktober 2020


Als jeugdleider ben ik dit weekend een bijzonder gelukkig mens. In het recente verleden was ik al dik tevreden als we ons überhaupt plaatsten voor het meest prestigieuze jeugdschaakevenement van het land. Het lukte al vaker om ons met meerdere teams te plaatsen. Dit jaar zijn we in alle categorieën vertegenwoordigd. En we doen het bijzonder goed.

Vandaag was de eerste dag en de resultaten zijn uitmuntend. A1 speelde in Sliedrecht een megazware vierkamp, maar kon goed stand houden met 3 matchpunten uit 3. C1 speelde In de Lombard, begon met een bye en won de andere twee wedstrijden heel dik. En dan E1, dat heeft helemaal een superprestatie geleverd. Alle 7 wedstrijden in IJsselmonde werden gewonnen, waarvan 4 zelfs met 4-0. En door naar de finale op 14/11! Van de 28 bordpunten werden er slechts drie afgestaan. Het is ongelooflijk maar in een andere poule deed een ander team het zelfs een halfje beter, maar ze gaan beginnen dus als 2e aan de finale. Klasse van alle drie onze teams. Ons D1 is trouwens ook heel sterk maar dat begint pas op 7/11. Op die zelfde dag spelen C1 en A1 hun tweede speeldag van drie.

Binnenkort een uitgebreid fotoverslag. Ook de teamleiders van harte bedankt. Jur, Ruud en Robert. Margreet ook bedankt voor het in goede banen leiden van de instroom bij de ingang.

Hier alvast de links naar de resultaten in de poules:

Meesterklasse A, poule D (klik op RSR Ivoren Toren A1 voor individuele resultaten)

Meesterklasse C, poule D (klik op RSR Ivoren Toren C1 voor individuele resultaten)

Meesterklasse E, HF Rotterdam, Poule A (klik op RSR Ivoren Toren E1 voor individuele resultaten)