Jeugdnieuws: Finale NK Viertallen 19 juni

door Robert Aarts, 22 juni 2020


Vrijdag 19 juni was de finale van het NK Viertallen. RSR Ivoren Toren 1 had zich overtuigend geplaatst voor de finale, dus er waren stiekem toch wel verwachtingen. Het team bestond uit Mees, de Oscars, Joris, Tycho en Noah. Alle kinderen zaten individueel in één groot toernooi, de beste 4 spelers zouden meetellen voor het eindresultaat van het team. Mees begon zoals verwacht als een trein met 2 uit 2, maar kwam in ronde 3 tegen Stefan van der Duijs van KC in de volgende stelling terecht.



Mees plaatste nu zijn loper naar f7, maar miste daarmee dat het zwarte paard van e7 nu een aftrekaanval richting f5 kon maken. Na Dg4 volgde Txe1 en ging het helaas snel richting schaakmat voor Stefan.

In de laatste ronde kwam Mees in het matnet van Robin van Leeuwen terecht; uiteindelijk scoorde hij 3 uit 5. Oscar K. werd in een partij met twee lopers matgezet, maar wist de overige 4 partijen te winnen. Hiermee werd hij vijfde in het individuele klassement. Oscar V. (die in de laatste ronde nog uit het systeem gegooid werd), Tycho en Joris kwamen ieder tot 3 punten, Noah had 1 punt. Dat betekende dat het team totaal 13 punten had veroverd. Een hoge score, ook omdat er door een pechloting twee punten verloren gingen door de onderlinge partijen Oscar V. - Tycho en Oscar K. - Joris. De vraag was nu of het totaal van 13 punten voldoende was voor een podiumplek. En dat bleek gelukkig zo te zijn! Achter Magnus en KC werd RSR Ivoren Toren keurig derde. Gefeliciteerd!