Jeugdnieuws: Voortgang van het C-team in de Meesterklasse

door Margreet, 16 oktober 2018


Het heeft even geduurd met dit kleine verslag want deze wapenfeiten hebben alweer twee weken geleden plaatsgegrepen.

We moesten al om 10u00 in Hintham (bij Den Bosch) zijn en daar moesten, net als bij de 1e ronde 2 partijen worden afgewerkt. Er komen nog 2 rondes, ik geloof in november en december. Ons C-team was danig verzwakt doordat Qian, die de hoogste rating heeft en aan bord 1 hoort te spelen, mee moest spelen bij de A in de promotieklasse. Dat was een aderlating voor een team dat maar nét geplaatst was voor dit kampioenschap. Maar persoonlijk vind ik dat ze het geweldig gedaan hebben. Aan bord 1 speelde nu Lamiek, die de laatste tijd weinig wedstrijdervaring heeft opgedaan omdat hij vaak niet op vrijdagavond aanwezig kan zijn (hij vond het ook maar niks: bord 1); op bord 2 Jungbin, op bord 3 Jungmin en bord 4 werd bezet door invaller Kick.



Het bleek, net als bij de eerste ronde, dat ons C-team helemaal niet zo zwak was! De eerste tegenstander van deze dag was het team van de Stelling uit Oosterbeek en daar hebben ze met 3-1 van weten te winnen: Lamiek en Jungbin hadden een remise en Jungmin en Kick wonnen! Dat gaf de burgers moed. Helaas kregen ze daarna een sterkere tegenstander, en hoewel ze zich echt niet van het bord hebben laten spelen verloren ze toch met 0-4. Uiteindelijk staat het C-team voorlopig op de 16e plaats van de 23 met 4 matchpunten en 6 bordpunten. Geen slecht resultaat jongens!

Het D-team speelt ook in de Meesterklasse maar dat heb ik niet zo kunnen volgen als teamleider van de C, maar ook zij hebben wat punten weten te verzamelen. Daarover hopelijk volgende keer meer!