Zoran wint Swiss League en finalisten Coppa bekend

door IWL Michael, 25 mei 2024


Zoran heeft afgelopen vrijdag de Swiss League gewonnen. Dit was eigenlijk de week ervoor al bekend, want Zoran had een bye genomen in de laatste ronde. Alleen Bahman kon nog op een gelijk aantal punten komen, en dit lukte ook doordat hij in de laatste ronde van Leonardo won. Alleen stond Bahman al wat weerstandspunten achter en de bye van Zoran leverde veel weerstandspunten op doordat hij bovenaan stond. Hierdoor was het al zeer onwaarschijnlijk of zelfs onmogelijk dat Bahman nog boven Zoran zou eindigen. Met dit kampioenschap hoeft Zoran in de 1e cyclus van volgend seizoen alleen bij de beste 12 te eindigen om zich te plaatsen voor de Champions League.

Zie hier voor de eindstand van de Swiss League.

Inmiddels zijn ook de finalisten van de Coppa bekend. Mark schakelde in de halve finale Oscar uit. Dat is sneu voor Oscar, want om de halve finale te bereiken heeft hij wel Spaan, Paul Batenburg en Mees moeten verslaan.

Drie weken eerder werd al de andere halve finale gespeeld tussen Harmen en Joaquin. Na een remise werd er een snelschaakpartij gespeeld. Joaquin kwam al snel in de opening een stuk voor, maar blunderde later in de partij een toren weg en verloor.

De finale tussen Mark en Harmen wordt gespeeld op 28 juni. Alle uitslagen in de Coppa zijn te vinden op de Coppa-pagina.