Joost clubkampioen, Maxim wint Coppa

door IWL Michael, 3 juli 2023


Een aantal weken geleden leek het erop dat de Champions League een spannend slot zou krijgen. Dit was namelijk de tussenstand:Op vrijdag 23 juni waren er echter verrassende uitslagen in de strijd om de titel. Paul verloor van Mark en Spaan verloor van Zoran. Joost kwam niet in actie. Hierdoor haakten Spaan en Paul af in de titelstrijd. Paul kon hooguit nog gelijk in punten eindigen. Maar het onderlinge resultaat was gelijk en dan geldt de stand in de Voorronde wat in het voordeel van Joost was.

Alleen Mees kon theoretisch Joost nog inhalen, al was het al bekend dat Mees zijn laatste drie partijen niet meer ging inhalen en dus reglementair zou verliezen. Voor de vorm kon Joost op 30 juni het toch nog eigen kracht beslissen tegen Joaquin. Een remise zou voldoende zijn geweest. Joost won zelfs, ondanks dat Joaquin ergens een kwaliteit voor had gestaan. Dus is Joost nu officieel clubkampioen van dit seizoen. Dit is zijn derde clubkampioenschap. De eindstand:Voor alle uitslagen van de Champions League, zie deze link.

Ook werd op 30 juni de Coppa finale gespeeld tussen Miguel en Maxim. Maxim won deze en hebben we net als de vorige twee seizoenen weer een nieuwe unieke naam in de lijst van Coppa-winnaars.

Voor alle uitslagen in de Coppa, zie deze link.