Swiss League ineens toch spannend

door IWL Michael, 29 mei 2023


Er zijn nog twee rondes te spelen in de Swiss League. Nieuw dit seizoen is dat de winnaar gelijk geplaatst is voor de Champions League van volgend seizoen.

Lange tijd leek dit een prooi te worden voor mij. Na 10 rondes had ik al mijn partijen gewonnen en stond ik anderhalf punt los van Jason, die tweede stond. In ronde 11 mocht ik tegen Jason. Ik was laf en pakte een remise door zetherhaling in een stelling waarin ik objectief beter stond met het voordeel van het loperpaar.

Na 12 rondes stond ik zelfs 2½ punten los van Jason en Maxim en was er geen vuiltje aan de lucht voor mij. Daarna begon Maxim aan een inhaalrace. In ronde 13 liep hij al een half puntje in doordat ik Coppa speelde. In ronde 14 speelde ik tegen Maxim zelf. Maxim kwam met wit slecht uit de opening in een Morra. Ik was echter te gretig en ging voor een incorrecte stukwinst en had daarna geen kans meer. Hierdoor stond ik nog maar 1 punt voor. Omdat ik in ronde 16 voor RSR 1 speelde en Maxim ook bleef winnen is mijn voorsprong nu slechts een half punt.De strijd om de titel gaat nu tussen mij, Maxim en Jason. Jason gaat echter afhaken omdat hij de laatste ronde niet kan. Omdat ik een grote voorsprong heb in weerstandspunten heb ik genoeg aan 1½ punt uit de laatste twee rondes.

Voor alle uitslagen en tussenstand in de Swiss League zie hier.