Charlois Europoort koopt RSR Ivoren Toren

door keet, 1 APRIL 2018


Het bestuur van Charlois Europoort heeft onlangs besloten haar 1e team, opererend in de 1e klasse KNSB, op te doeken. Al haar spelers zijn transfervrij verklaard, al is het onwaarschijnlijk dat deze hun weg zullen vinden in de nagenoeg virtuele interne competitie van CE. Over de reden van dit drastische besluit antwoordde voorzitter Cor de Wit desgevraagd: “We worden met 2 vingers in de neus kampioen in 1A, maar als uit winnen met 1-9 bij het Wageningen van Jan Timman geen nieuws meer is, zie ik geen uitdaging meer.” Duidelijke taal waaraan werd toegevoegd, dat CE nu besloten heeft om met het vrijgekomen geld RSR Ivoren Toren te gaan opkopen. Deze club heeft nog wel een geöliede interne competitie, waarin sinds lange tijd Plas en Spaan weer ouderwets om de titel strijden. Daarbij zit deze club al enige tijd in zak&as omdat ze de huur van het privatiserende NIVON nauwelijks meer kunnen ophoesten.

Besloten is om als gezamenlijke locatie het Vrijmetselaarsgebouw aan de Oostmaaslaan te betrekken. Al jaren is RSR een soort loge in vermomming en CE een lege cel op Zuid, dus niets staat het spelen van open kaart nog in de weg. Het verkleedhokje op de bovenverdieping is nog volledig intact en het uitzicht over de Maas is zo mooi, dat verstokte CE-ers altijd met weemoed naar de overzijde kunnen staren, mocht een partij tegen een fanatieke volbloed RSR-er niet geheel naar wens verlopen.

Zelfbenoemd coördinator van het eeuwfeest, Paul Dekker, krabt zich al weken achter de oren, hoe deze nieuwe CE-zet te duiden. Heeft een opgekochte club nog wel recht op zo’n feest? Voorzitter Wouter Scheffer, al een jaar lang in geheim conclaaf met CE-secretaris Filip Borst, heeft de oplossing al klaar: “Als Ivoren Toren het halve eeuwfeest van RSR niet kon verstoren, dan kan CE het hele natuurlijk ook niet. Hélène heeft het nieuwe logo trouwens al klaar: 3 hazen in een cirkel met de oren in het midden aan elkaar geknoopt. Het schijnt dat vrije metselaars van de Oude Zijderoute dit symbool ooit naar onze contreien hebben gebracht, dus een mooiere verbeelding van de eenheid tussen Noord, Zuid en Oost is er niet.”